ERIKOISEN HYVÄÄ -kirjat sekä reseptit (sis. arvonnan IG:ssä)

Kaupallinen yhteistyö: Erikoisen hyvää

”Samassa pöydässä yhteisesti jaettujen herkkujen nauttiminen on merkityksellinen ja arvokas hetki, joka on mahdollinen myös, vaikka pöydän jakaisi useita ruokavalioita, ruoka-allergioita tai yliherkkyyksiä omaava joukko.

Erikoisen Hyvää -reseptit eivät sisällä gluteenia, vehnätärkkelystä, kauraa, maissitärkkelystä, maitoproteiinia, kananmunaa tai soijaa. Kaikki ohjeet ovat aina myös vegaanisia.” 

Ylläoleva on suora lainaus Erikoisen hyvää -blogin esittelysivulta.

ERIKOISEN HYVÄÄ -KIRJAT SEKÄ BLOGI

Erikoisen hyvää kirjat on kirjoittanut Kristiina Räihä, kolmen pienen lapsen äiti. Hän suhtautuu leipomiseen ihailtavan intohimoisesti sekä omistautuvasti ja hän todella tahtoo luoda kerta toisensa jälkeen upeita reseptejä yllämainituin rajoittein. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa ja sen lisäksi hänen blogiinsa sekä Instagram -tililleen tulee tasaiseen tahtiin uusia, erilaisia reseptejä. Kirjat pystyy ostamaan E-kirjana, jolloin kirjan reseptit saa nopeasti käyttöönsä tai sitten tilaamaan muutamasta eri verkkokaupasta (tsekkaa TÄÄLTÄ lisää).

Kuva: Tiina Kettunen

ERIKOISEN HYVÄÄ KIRJA TÄYNNÄ HERKKUJA

Kun avaa Erikoisen hyvää IG-tilin, selaa hänen kirjaansa tai vaikka FB-sivuansa, niin oikeasti unohtaa kyseessä olevan erityisruokavalioille luotuja reseptejä. Niin herkulliselta ne näyttävät kerta toisensa jälkeen! Meillä ei ole kamalasti vielä päästy kokeilemaan näitä upeuksia, koska Leon ruokavalio vasta hiljalleen laajenee. Mutta olen päässyt eri paikoissa syömään muiden valmistamana mm. muffineita ja piirakkaa. Ja ne maistuvat hyvälle. Vai mitä sanotte, eikö näytä aika herkulliselle?

Kuva: Kristiina Räihä
Kuva: Kristiina Räihä

Näitä kuvia katsellessa miettii, että näitä kohti mekin kuljemme kovaa kyytiä; jossain vaiheessa meilläkin vielä tehdään Leolle tällaisia ihanuuksia. Näissä kirjoissa sekä blogissa on mahtavia reseptejä, joilla onnistua mm. gluteenittomassa sekä vegaanisessa leivonnassa; koostumuksen, maun sekä ulkonäön osalta.

OSANA MEIDÄN ARKEA

Erikoisen hyvää on luonut reseptejä myös meille, joilla on sopivia ainesosia ”vieläkin vähemmän”.

Yleensä, kun netistä kaivaa reseptin niin siitä joutuu muuttamaan sen tämän ja tuon, jotta siitä saadaan Leolle sopiva. Sitten mallataan määriä, asteita ja mahdollisesti tuotoksen ulkonäköäkin tälle muovatulle taikinalle sopivaksi. Lopulta, kun katsoo alkuperäistä ohjetta ja omaa sovellusta, niin voi todeta jäljelle jääneen alkuperäisestä veden. Noin suunnilleen.  Erikoisen hyvää kuitenkin tuli ja muutti tämän. Meidän ensimmäinen resepti, joka 95% sopi ilman muutoksia oli Helpot hirssisämpylät. Niitä meillä on tehty PALJON. Ihan ehdottomasti yksi Leon suosikki leipiä, edelleen näin puoli vuotta myöhemmin. Tästä reseptistä en joutunut muokkaamaan, kuin öljyn margariiniksi ja psylliumin sekä hirssihiutaleiden merkin. Ja nimensä mukaisesti nämä ovat helppoja valmistaa; Leokin pitää näiden leipomisesta. Taikinan tekeminen on helppoa sekä yksinkertaista ja taikina on kivasti muotoiltavissa.

Sitten tuli vaalea, joka paikan taikina. Se luotiin osittain vastaamaan meidän tarpeita; halusin lapselleni leivonnaisia, jotka toimisivat ilman kohotusaineita ja olisi toki muutenkin hyvin kaikettomia kun Leon sopivien listaa katsoo. Ja mielellään olisivat sen lisäksi vielä herkullisia ja pehmeitäkin. Ja nyt meillä on käytössä resepti, jolla saa aikaan kaikkea muffineista marjapiirakkaan, Runebergin tortuista vappu-donitseihin. Saimme helpon, nopeahkon, yksinkertaisen, herkullisen, pehmeän ja kaikkeen toimivan leivonnaisen reseptin. Ei paljon enempää voisi enää toivoa!

Erikoisen hyvää kevät-kirjasta sen sijaan olen muokannut meille yhden keksireseptin; siinä tarvittiin muutama muutos enemmän, mutta siitä tuli täysin toimiva vaikka vaihtoi jauhot muuksi. Leon ruokavalio on laajentunut niin paljon, että pikkuhiljaa hänelle pystyy alkaa myös tuosta kirjasta pienillä muutoksilla löytämään reseptejä (mm. Mustikkakukko-resepti on kokeilulistalla!). Ja itse olen aivan intona! Koska Erikoisen hyvää -reseptit vain ovat toimivia sekä ihania; niissä kohtaa koostumus ja maku. Joten olen älyttömän onnellinen, että lapseni ruokavalio kasvaa hiljalleen kohti sitä, että hänelle voi tehdä näillä resepteillä tai näistä johdetuilla, pienesti muutetuilla resepteillä monenlaisia leipomuksia. Itseltäni löytyy tämä Kevät -kirja ja hankintalistalta löytyy Talvi-kirja. Jos kaipaat maistuvia, moneen erikoisruokavalioon soveltuvia reseptejä, niin en voi kuin suositella hankkimaan kirjan ja kokeilemaan toinen toistaan ihanempia leipomuksia! Ja toki Erikoisen hyvää -blogiakaan ei kannata unohtaa; sekin on täynnä aivan ihania reseptejä.

ARVONTA

Instagramissa on meneillään Erikoisen hyvää -kirjan arvonta parhaillaan; TÄSTÄ SUORAAN ARVONTA-POSTAUKSEEN ! Joten jos kaipaisit kyseistä kirjaa, niin siirryhän IG:n puolelle ja käy osallistumassa mukaan tämän upean kirjan arvontaan 🙂 Ja jos arpaonni ei suosi tällä kertaa, niin ylempänä oli linkki, jonka takaa löytyy näiden kirjojen (E-kirja & kirja-kirja -versioiden) jälleenmyyjä-verkkokaupat.

sairaudet reseptit allergia ruokavaliot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *