Amarantti avasi meille aivan uuden maailman..

Tänään kävimme jälleen ostamassa Leolle ruokaa. Ensin Ruohonjuuresta kassillinen ruokatarpeita, sitten kauppahallista lihaa ja Prismasta pari juttua vielä. Olisi se kovin helppoa, kun edes suurimman osan saisi yhdestä paikasta – puhumattakaan, jos sen kaiken saisi vaikka Prismasta mistä minun ja miehen ruoat. 
Ruohonjuuresta amaranttihiutaleita, amarantti-muroja, lisukkeena toimivaa amaranttia sekä kikhernepastaa (lähtee aivan uutena kokeiluun lähipäivinä!). Lisäksi sieltä mukaan tarttui D-Lux eli D-vitamiini, josta otetaan suihkaus ja se on siinä. Pitäisi olla suolisto ystävällinen jne, kun Leolla ei vieläkään sopivaa D-vitamiinia löydy, vaikka se kuinka suotavaa olisi..
Kauppahallista haimme poroa, jauhelihaa sekä jonkinlaisia käristelastuja (mikä lie oikea nimi?)
Prismasta Psylliumia sekä kuivattuja luumuja.
Tänään paistelin Leolle tuleville päiville muutaman näkkileivän amarantista. Täytyy toivoa, että tämäkin kelpaisi pojalle, toisi kuitenkin kivaa vaihtelua sekä uudenlaisia koostumuksia suuhun 🙂 Ohje oli maailman helpoin: 
Amarantti pop (muroja!)
Vettä
hyppysellinen psylliumia
Amarantti muroja kulhoon ja vettä siten, että ne kastuvat, mutta jäävät muotoiltavaksi
massaksi. Sitten hyppysellinen (riippuu kuinka ison satsin tekee) psylliumia sekaan.
Sen jälkeen nostaa leivinpaperille ja muotoilee haluamansa mallisia näkkileipiä. 
Paistetaan 175 asteessa ja aika riippuu kuinka kovaksi tahtoo näkkileipänsä paistaa, 
meidän kokeiluerämme oli vain n. 20min uunissa. 


Uusimpana tuttavuutena ruokavalioon on tiensä löytänyt Uuden seelannin lammas. Sitä valmistin uunissa, matalassa lämmössä piiiiitkään paistaen. Nyhtö-lammasta? Leo innostui, kuin sai vaihtelua lihaan ja tuo näyttäisi sopivan. Pidetään peukkuja, ettei kaadu ruokavaliosta.

 Chia-vanukastakin kokeilimme, mutta se ei kyllä valitettavasti päässsyt jatkoon. Eikä granaattiomena (tosin se johtui äidin allergiasta, eikä pojan..).

Nyt on muutamana aamuna kokeiltu boysenmarjaa, että josko se sopisi. Se joutuu nyt toistaiseksi tauolle, mutta sille annetaan vielä uusi mahdollisuus joiden päivien päästä. Tahtoisin pitää marjan kuvioissa, mutta.. Katsellaan! 🙂 
Amaranttijauhoja odottelen edelleen, mutta heti kun ne tulevat niin janoan jo päästä kokeilemaan mm. rieskoja, puuromuffineita sekä lettuja!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *