ALLERGIAPERHE: Kaiketon pipari

Nyt eletään Leon viidettä joulua ja vihdoin meille löytyi sopiva resepti pipareihin. Instabloggaaja -Kaisa  eli @maukastonton loi uskomattoman Pikkusiilin piparit -reseptin. Pikkusiilin piparit = moneen ruokavalioon muunneltava kaiketon pipari. Nyt puhutaan pipareista, jotka onnistuvat JOPA vain kahta ainesosaa käyttäen. Kolmella saa jo luksusta ja neljännellä saa jo maustettakin mukaan.

KAIKETON PIPARI

Allergisen lapsen äitinä sitä yrittää ja yrittää, jotta lapsi saisi “sitä, mitä muutkin”. Yksi aika iso asia on joulupiparit. Olen selannut piparireseptejä viimeisen parin vuoden aikana lukemattomia kertoja ja miettinyt, miten niistä saisi edes suunnilleen sopivia. Viime vuonna jouduimme “tyytymään” päärynä-hirssikekseihin eli  sormiruokailijoiden keskuudessa tutuiksi tulleiden apinaevään kaltaisiin. Niitäkin saa toki muottiin laitettua, mutta onhan ne aika kaukana pipareista. Tänä vuonna olen käynyt reseptejä läpi ison kasan; tuskaillut soodan, leivinjauheen, psylliumin ja erilaisten sokereiden sopivuuden kanssa. Mutta Maukastonton -instabloggaaja teki uskomatonta työtä luodessaan tämän reseptin, joka toimii moneen ruokavalioon. Ei toivoakaan, että olisin itse tällaista keksinyt.

Uskon, että moni pystyy kuvittelemaan fiiliksen, kun saa vanhempana kertoa 4-vuotiaalle lapselleen “tänään leivotaan pipareita”. Ja fiilis nousee kattoon, kun se on aiemmin ollut mahdotonta. Puoli Turkua mahtoi eilen iltapäivällä kuulla, kuinka Leo suuntaa leipomaan pipareita ja kuinka hän ei tahdo odottaa enää hetkeäkään. Niin kovin aiheesta keskusteltiin koko kotimatka päiväkodista kotiin!

ANNETAAN KUVIEN PUHUA

Välillä on kiva tuottaa hurjasti tekstiä, mutta toisinaan on tehokkaampaa antaa kuvien puhua. Nimittäin eilisestä tuli aika hyvä kuvasarja; aloittaen taikinan teosta, edeten taikinan kaulimiseen ja pipareiden painamiseen sekä lopulta maistamiseen. Väitän, että näissä kuvissa näkyy sitä iloa, minkä kyseiset piparit saivat meillä aikaan.

Kuten pystytte huomaamaan, niin tästä tuli taikina, jota pystyy käsittelemään ja josta pystyy leipomaan kaikettomat piparit! Kaiketon pipari, joka ei vaadi taikatemppuja tai mitään muutakaan onnistuakseen. Nyt on taikina, joka on helppo tehdä ja josta on helppo leipoa. En voi kuin suositella käymään @maukastonton -instatilillä nappaamassa tämän ohjeen talteen ja kokeilemaan sitä!

SAA KOSKEA, SAA SYÖDÄ

Minulla ei meinaa sanat riittää. Olen innoissani ja onneissani, että lapsellani on tänä vuonna tämä kaiketon pipari. Olen kyynelehtinyt onnesta tämän reseptin kanssa, koska tämä mahdollisti meille piparit tälle joululle. Nämä on näitä asioita, jotka ovat joillekin pieniä asioita, mutta kyllä nämä meidän allergiaperheelle on jotain valtavaa ja uskomatonta.

Se hetki, kun lapsi saa olla täysin mukana tekemisessä. Pienesti uskalletiin maistaa jopa taikinaa leipoessa. Ja sitten uskaltaa antaa sen lapsen syödä niitä pipareita. Se on uskomaton fiilis! Tämä oli ehdottomasti meidän joulun upein juttu. Ei voi sanoa, kuin että ONNEKSI meillä on näitä taitureita, jotka luovat jotain näin upeaa kuten esim. Pikkusiilin piparit. Se hihkunta ja onni, mikä tässä taloudessa on ollut läsnä eilen ja tänään.. Se on jotain ihanaa ja upeaa! Melkein käsinkosketeltavaa lapsen onnea ja iloa.

Voin vain suositella kokeilemaan ohjetta, joka tosiaan löytyy sieltä @maukastonton -instatililtä ja saadaan yhdessä aikaan paljon erilaisia variaatioita. Meidän variaatiossa margariinin määrää pienennettiin ja käytettiin tattarijauhoa; millä sinä lähdet kokeilemaan? Jaathan kokemuksesi tunnisteella #pikkusiilinpiparit sosiaalisessa mediassa.

MEILLÄ ON PIPARI TÄNÄ JOULUNA! 
Lopetetaan tämä sanoihin “Äiti, en ole koskaan syönyt mitään näin herkullista!” 

treeni-ja-ravinto ruokavaliot allergia lapsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *