ALLERGIAPERHE: Hyydykekakku

Tänään oli Leon isän syntymäpäivä, joten intoduin tekemään kakkua. Joskus ennen raskautta ja ennen allergia-arkea leivoin aika paljonkin, mutta sitten se jäi elämän jalkoihin. Nyt voimien palatessa asteittain olen myös löytänyt intoa taas keittiön puolelle; nimenomaan makeiden leipomusten suhteen. Tälle päivälle syntyi  Leolle päärynä-kookoshyydykekakku. Hyydykekakku lähti siitä, että tahdoin itselleni juustokakun ja tajusin, että Leollehan saa vihdoin jotain samantyylistä. Itselleni syntyi maidoton mango-juustokakku, koska en voi päärynää syödä valitettavasti, joten vielä emme päässeet saman kakun äärelle Leon kanssa. Mutta tässä postauksessa keskitytään nyt Leon kakkuun!

VIIDEN AINESOSAN HYYDYKEKAKKU

Leolle on alkanut sopimaan paljon uutta ja siitä se ideakin sitten sai alkunsa tietenkin. Liivatetta on nyt epäsäännöllisen säännöllisesti kokeiltu Halloweenistä alkaen ja sen osalta näyttää ihan lupaavalle. Se on selkeää jatkumoa sille, että Vatajan nakki ja Kunnon pekoni on saatu sopimaan; pikkuhiljaa siis possu alkaa tulla yhä useammassa muodossa mukaan kuvioihin, vaikka esim. jauheliha ei vielä sopinutkaan. Ilmeisesti se oli liian vähän käsiteltyä tai jotain.

Juustokakkua Leolle ei vielä saa, kun ei ole mitään edes kaukaisesti juustoa muistuttavaa. Sen sijaan kookos maistuu hyvälle ja se on myös saman värinen, kuin normaali juustokakuissa keskikerros. Aika mahtavaa! Kookos on avannut meille monella tavalla uusia ovia ja tämä on kyllä yksi niistä.

Katsokaa tuota kakkua. Siis se näyttää aivan oikeasti kakulle! Se ei suinkaan ole tehty muffinivuokaan ja ladottu niitä paria kappaletta päällekkäin eikä mitään muutakaan. Vaan se on ihan oikeasti KAKUN näköinen hyydykekakku.

Uskallan väittää tämän kakun toimivan millä tahansa hiutaleilla ja soseella. Todennäköisesti myös keskusta on vaihdettavissa. Eli hyydykekakku on tehtävissä, kun liivate alkaa sopimaan. Aika moni tämän varmasti tietää, mutta kuinka moni tajuaa? Itse ainakin koin ahaa -elämyksen asian tiimoilta eräänä heikompana yönä, kun asiaa pyörittelin päässäni. Leolla joskus pienempänä hetken sopi possu ja liivate; silloin tehtiin päärynä-liivate-hyydykettä. Ja sitä muistellessa syntyi sitten oivallus siitä, kuinka tällä hetkellä kakulle saa jo pohjan, keskikerroksen sekä kiilteen.

Päärynä-kookoshyydykekakku

Ainekset (8 annosta)

POHJA
n, 1 dl
Päärynäsose
n, 1-1,5 dl
Hirssihiutale
KESKIKERROS
250 ml
Kookoskerma (Pirkka Parhaat)
100 ml
Kookosmaito (Pirkka Parhaat)
3 kpl
Liivatelehti
2 rkl
Kiehuva vesi
KIILLE
1,5 dl
Päärynäsose
2 kpl
Liivatelehti
2 rkl
kiehuva vesi
KORISTELU
Pensasmustikoita
Kookoskerma (Pirkka Parhaat)

Tee näin:

 

Tämä ohje on tehty irtopohjakakkuvuokaan, jonka halkaisija on 18cm.

POHJA:

 1. Laita uuni kuumenemaan 175-200 astetta.
 2. Sekoita sose ja hiutaleet keskenään (tässä toiminee kaikki erilaiset soseet sekä hiutaleet ihan yhtälailla).
 3. Levitä sose-hiutaleseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
 4. Laita uuniin ja anna kypsyä (n. 10min?)

KESKIKERROS:

 1. Vatkaa kookoskerma.
 2. Sekoita mukaan kookosmaito.
 3. Laita liivatteet kylmään veteen n. 10min ajaksi. Kiehauta vettä. Puristele liivatteet kuivaksi. Sekoita liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet kookoskerman sekaan huolellisesti sekoittaen (/vatkaten).
 4. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.

KIILLE: 

 1. Laita liivatteet kylmään veteen n. 10min ajaksi.
 2. Mittaa sosetta astiaan.
 3. Kiehauta vesi.
 4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita kuumaan veteen.
 5. Kaada liivatteet tasaisesti soseen sekaan ja sekoita kunnolla.
 6. Kaada kiille kakun päälle.
 7. Laita jääkappiin jähmettymään.

KORISTELE:

Kookoskermalla ja pensasmustikoilla (tai ihan millä tahansa).

sairaudet allergia ruokavaliot lapsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *