3v synttärit; Palomies Sami -teemalla

Leo sai valita teeman omille syntymäpäivilleen ja valinta oli hyvinkin selkeä hänen puolestaan; Palomies Sami sen olla piti. Lapseni tuppaa pitämään aina kiinni tällaisista päätöksistä, joten tilasin koristeet sekä kertakäyttöastiat jo loppukeväästä, vaikka Leon syntymäpäivä osuu vasta elokuulle. Tilasin kertakäyttölautaset, mukit, parit erilaiset koristeet, pöytäliinat sekä kynttilät.

 

Juhlimme Leon Palomies Sami -juhlat jo heinäkuun lopussa, jotta saimme ne juhlittua ennen arjen alkamista. Ja nyt todellakin tiedän sen olleen oikea päätös, koska kamalaa olisi ollut juhlia tämän muutto-hässäkän keskellä! Pähkäilin juhlien ajankohtaa sekä paikkaa useamman kerran, mutta lopulta päädyimme juhlimaan niitä mumman ja ukin luokse Porvooseen. Se oli hyvä valinta! Ei tarvinnut juhlia homekodissa, muuttolaatikoiden keskellä pienessä kaksiossa vaan pääsimme viettämään ihanat ulkojuhlat mummalan pihassa. Seuravaaksi annetaan kuvien puhua puolestaan.

 

 

 

 

 

 

 

Leon juhlissa oli koko Porvoon väki (mumma, ukki, 3 enoa ja kaksi tätiä), isomummo, kummisetä sekä pari isotätiä jälkikasvuineen (tähän loppui minun osaaminen; en tiedä mikä heidän tittelinsä on Leosta katsoen, kun he ovat minun serkkujani.). Väkeä, kun oli liki 20, niin pakettejakin tuli aika mukava määrä. 3 -vuotiaalle lahjat ovat aika suuressa osassa ja se jännitys niitä avattaessa oli melkein käsin kosketeltavaa! Paketeista paljastui Ryhmä Hau leluja, pyyhe sekä pelejä, villapaita, muutamat vaatteet, Palomies Sami -leluja sekä pikkulegoja. Näiden lisäksi Leo sai lahjakortin S-ryhmään ja se odottaa vielä käyttöänsä.

 

 

 

 

Suolaisena tarjottavana oli lihavartaita, hedelmä-marjavartaita, leipää sekä salaattia. Tämä ruokalista oli suunniteltu siltä pohjalta, että Leo sai samansuuntaista ja samalta näyttävää, kuin vieraatkin. Vieraille oli lihavartaissa possua, Leolle peuraa. Hedelmä-marjavartaissa oli vesimelonia, pensasmustikkaa, vadelmaa sekä viinirypälettä ja niitä söi kaikki! Se oli tarjottava, joka oli aivan samaa Leolla sekä vierailla ja Leokin tämän huomasi; ilo oli valtavan suuri, kun hän sai oikeasti samaa kuin kaikki muutkin! Vieraille oli patonkia, Leolle omaa tattarinäkkäriä. Vieraat saivat salaattia, mutta sitä Leo ei osannut edes kaivata, kun hänellä oli niin paljon kaikkea hyvää tarjolla! Palomies Sami näkyi suolaisten kohdalla mukeissa sekä serveteissä;  inhimillinen laskuvirhe esti tarjoilemasta ruokaa kyseisen teeman lautasilta. Niitä ei ollut riittävästi.

 

 

 

 

 

Leolle yksi tärkeimmistä jutuista oli saada syntymäpäivänään kakku. Monella se olisi ollut teemaan sopiva Palomies Sami, mutta siitä sain luopua jo ennen kuin edes moista ajattelin. Noin viikkoa ennen juhlia minulle meinasi iskeä paniikki, että mitä ihmettä muka kehitän kakuksi lapselleni. Kysyin hädissäni Facebookin Ruoka-rajoitteiset -ryhmästä apuja ja se ryhmä ei taaskaan pettänyt. Lopulta minulla oli kaksi todella varteenotettavaa vaihtoehtoa, joista lopulta päädyin käyttämään Helena Kemppaisen kehittämää kakkupohjan reseptiä. Kuten kuvista näkyy, niin Leo sai loppujen lopuksi neljä kerroksisen kakun täytteineen päivineen. En voi tässä kohti kuin kehua näitä upeita ihmisiä, jotka osaavat loihtia muutamastakin sopivasta ruoka-aineesta kakkuja ja muffineita! Helenan sivuja kannattaa käydä kurkkaamassa, jos kaipaa erilaisilla rajoitteilla jotain uutta. Siellä on paljon kaikenlaisia reseptejä. Muiden makeat tarjoilut olivat maidotonta, munatonta, gluteenitonta, soijatonta ja pähkinätöntä hyvin pitkälti; tällöin ei tarvinnut ruokarajoitteisille sukulaisille kehittää sen enempää omaa vaan kaikki sopi kaikille vieraille 🙂 Ja hyvin tuntui kelpaavan myös nämä tarjottavat, vaikka vehnät, kananmunat ja maidot olikin  jätetty pois!

 

 

Juhlat olivat aivan ihanat ja onnistuneet kaikin puolin. Tärkeimpänä tietenkin se, että Leo nautti aivan selvästi koko sydämestään ja sai olla huomion keskipisteenä tuon päivän <3 Kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis, ruoka maistui ja hauskaakin oli. Kiitos vieraille, jotka pääsitte paikalle ja olitte juhlimassa tätä rakasta pientä 3-vuotiasta!

Millä teemoilla muilla on juhlittu syntymäpäiviä? Onko teeman valinnut lapsi vai vanhemmat? 🙂

TSEKKAA MYÖS meidän aiemmat juhlat:

1v juhlat juhlittiin MUUMI -teemalla

2v juhlat juhlittiin RYHMÄ HAU -teemalla

kauneus
Kommentit (10)
 1. Susanna maalta
  18.8.2018, 11:31

  Ihanat synttärit Leolla! Sain ihan roskia silmiini, kun luin tekstisi ja katsoin kuvat. Lämpimät onnentoivotukset 3- vuotiaalle palomiehenalulle näin ruudun takaa ventovieraalta tädiltä!

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   25.8.2018, 11:56

   <3 <3

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi
  19.8.2018, 09:34

  Kuvista välittyy kyllä ihan puhdas riemu <3 Meillä teemasynttärit on vielä edessä, ensimmäistä syntymäpäivää ensi keväänä taidetaan äidin mielen mukaan viettää prinsessa-teemaisesti xD

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   25.8.2018, 11:56

   Prinsessa teema kuulostaa aika ihanalle; voin kuvitella kaikki ihanat vaaleanpunaiset jutut 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *