Stressitohtori
Stressitohtori

Tässä rentoutuskeino, josta et ehkä tiennyt

Vuodatin eräs kerta hierojalleni, kuinka mahtavalta hieronnan lopussa tapahtuva pään hieronta tuntuu. Kerroin, että saan kylmiä väreitä päähän, ja menen kertakaikkiseen horrostilaan. Tunne on niin rentouttava, että kun  hieronta-aika loppuu, en meinaa päästä laverilta tolpilleni.

Hieroja kertoi sitten, että on olemassa toinenkin keino kokea tämä miellyttävä tila. Toiset ihmiset saattavat rentoutua yhtä lailla silloin, kun esimerkiksi hiuksia harjataan tai kun he vain katselevat hiusten harjausta tai muuta rentoutumiseen johtavaa ärsykettä. Kuulun näihin ihmisiin.

Tätä reaktiota kutsutaan nimellä ASMR eli autonomous sensory meridian response. Parasta on se, että on olemassa kasoittain ilmaisia videopätkiä, joiden avulla voi saada itsensä täysin relaksoituneeksi. Itse käytän näitä videoita nimenomaan rentoutumiseen. 20 minuutin katselun jälkeen olen totaalirentoutunut. Ilmaista, helppoa, ihanaa.

Kukaan ei vielä tiedä, miksi vain osa ihmisistä reagoi näihin ASMR ärsykkeisiin. Ihmisistä, jotka eivät niihin reagoi, ASMR videot tuntuvat lähinnä koomisilta tai ärsyttäviltä. Ainoa tapa selvittää, ovatko ne sinulle taivas vai turhake, on kokeilla.

ASMR videoita on laajasti englanninkielellä. Kehoitan kokeilemaan ensin nimenomaan englanninkielisiä videoita, koska sieltä löytyy laajin ja laadukkain valikoima (sillä ei ole väliä, vaikka et ymmärtäisi sanaakaan). Kannattaa myös kokeilla erilaisia ja eri ihmisten tekemiä. Olen huomannut, että joidenkin tekijöiden ääni tai tapa puhua ärsyttää, jolloin rentoutumisesta ei tule mitään.

ASMR videoita katsellessa on oleellista, että katselet niitä kuulokkeet päässä. Ilman kuulokkeita et välttämättä koe mitään tuntemuksia.

Voit lähteä kokeilemaan vaikka WhispersRedin, Marian (GentleWhispering)  tai Olivia Kissperin videoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *