Stressitohtori
Stressitohtori

Hiero stressipisteitä

Kiireisen päivän jälkeen mikä tahansa hierominen on mielestäni autuutta.  Parasta on tietenkin, jos joku toinen kyhnyttää, mutta omahierontakin tekee hyvää.

Stressiin liittyviä akupisteitä löytyy korvalehdiltä. Ota korva näppien väliin, ja paina hetken aikaa. Käy korvalehti läpi kohta kohdalta. Voit yllättyä, kuinka aroilta ne tuntuvat.

Hyvin usein stressi puskee jännityksen niskahartiaseudulle ja päälaelle. Päälakea voi tietysti omin sormin hieroa, mutta on eräs toinenkin tapa elvyttää nupin verenkiertoa. Nimittäin kaikki vähänkään tukkaa omistavat voivat ottaa tukon hiuksia käteensä läheltä hiusjuuria, ja tukistaa kevyesti. Tekee ihmeen hyvää.

Niskahartiaseudulta löytyy kipeytyneitä kohtia usein kallon ja niskan rajakohdasta ja hartioiden päälliosasta. Kun löydät kipeän kohdan, paina sitä n. 30-60 sekuntia.

Jos vain mahdollista, hierontaa kannattaa pyytää läheisiltä tai käydä joskus hierojalla. Tällöin saat annoksen rauhoittavaa oksitosiini-hormonia, jota kehosi tuottaa toisen ihmisen kosketuksen ansiosta.

Kuva täältä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *