Rakkaudentäyteinen uusi vuosi 2021

Tähtisädetikulla piirretty sydän
Kuva: Jamie Street/ Unsplash

”Äiti ei oo mitään muuta kuin rakkaus- ihminen” – kuuluu lapseni suusta eräänä iltana tässä joulun ja uuden vuoden tienoilla. Niinpä niin. Totuus kuullaan aina lasten suusta.

Näin lausahti siis lapsukaiseni eräänä iltana, kun joulun aikaan nautiskelin jälleen erilaisista rakkausleffoista elämääni ja iltaani piristämään. Ja tietenkin halusin aiheista aina keskustella leffan jälkeen. Kuka nyt haluaisi vain yksin jäädä teemoja pohtimaan: pitäähän niitä jakaa läheisten kanssa ilman muuta!

Aviopuolisoni ei tosin aina ollut ihan samaa mieltä, eikä kyllä  lapsenikaan, mutta silti sinnikkäästi yritin heidän kanssaan viritellä keskusteluja elokuvien rakkausteeman eri aspekteista, rakastumisen tunteesta ja sen intensiteetistä, rakkauden taustoista, ihmisten erilaisista tavoista näyttää toisilleen rakkautta ja kokemuksista miltä rakkaus kehossa tuntuu.

Kohta kokonaisen koronavuoden kokemukset mielessämme erityisesti rakkaus virittää nyt tänä vuonna meidät ihmiset yhteyteen toinen toistemme kanssa. Me kaikki tarvitsemme ja kaipaamme rakkautta ja kosketusta elämäämme, kukin eri tavoin!

Rakkautta on onneksi niin monenlaista. Rakkautta isovanhemman katseessa lapsenlapselleen, Rakkautta ystävältä ystävälle teehetken merkeissä. Rakkautta puolisolta toiselle arjen läheisyydessä,  Rakkautta intohimoisesti ja kiihkeänä tai lempeänä ja läheisensä.  Rakkautta välillä arkisena ja välillä raastavana, olemassaolon edellyttävänä ja tulevaisuuden mahdollistajana.

Rakkautta ruokakaupassa ja juhlahumussa, metsätaipaleella ja uuden vuoden alun glittereiden ympäröimänä. Kohtaamisia, katseita ja kosketusta! Intohimoa ja erilaisia tunteita. Sitä, että jo pelkkä toisen sormen hipaisu saa aikaan kylmiä väreitä kehossa tai pelkkä katse saa aikaan hengen salpautumisen.  Sitä, että et saa unen päästä kiinni, kun jäät pohtimaan ihastuksesi silmien väriä tai kehon ääriviivoja. Kaikki näitä tunteita ajoittain kaipaavat, ei pelkästään nuoret vaan myös me aikuiset.

Läheisyys, armollisuus, rakkaus ja uskollisuus itsellemme ja toisillemme siinä, että rakastamme itseämme ja näytämme läheisillemme, kuinka paljon heitä rakastamme. Näillä teemoilla toivoisin kaikkien vuotensa 2021 aloittavan!

Kyllä vain, lapseni oli  oikeassa: minä olen vain ja ainoastaan rakkausihminen ja  ylpeä siitä!

Intohimoista ja rakkaudentäyteistä vuotta kaikille!

Kirjoittaja Suvi Laru on Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja, psykologian maisteri ja laillistettu psykologi, erityistason paripsykoterapeutti ja opettaja. Lue lisää Parisuhdekeskus Katajan toiminnasta klikkaamalla linkkiä www.parisuhdekeskus.fi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *