Rakastaa sen vuoksi ja siitä huolimatta – Voivatko huonotkin puolet olla rakastettavia?

ryoji-iwata-5siqcvsxcp8-unsplash.jpg

Meissä kaikissa on hyviä ja huonoja puolia. Tuskin kukaan on kumppanina täydellinen. Välillä toista myös turhauttaa ja ärsyttää vaikka kuinka rakastaisikin. Ainakin itse tunnistan itsessäni niitä piirteitä, jotka eivät varmasti tee minusta aina kumppanina sitä kaikkein helpointa. Kuitenkin tuossa rinnalla on joku, joka rakastaa minua. Niistä piirteistä huolimatta tai, ehkä myös niiden takia.

Koen olevani osieni summa. Samaa uskon muistakin. Ottamalla jonkin merkityksellisen palan pois vie samalla koko ihmisen. Eivätkä merkitykselliset palat ole välttämättä aina vain niitä helpoimpia ja kauneimpia. Joskus meidän haasteemme ja oikkummekin tekevät meistä juuri sen kuka olemme. Sen, johon joku on rakastunut tai rakastuu.

Tätä kaikkea olen miettinyt erityisesti nyt, kun kumppaninani on ihminen, joka katsoo erityisellä rakkaudella niissä hetkissä, kun uskoisin monen pyörittelevän silmiään tai miettivän mihin onkaan ryhtynyt. En uskaltaisi väittää niiden hetkien olevan hänelle vain rakkautta ja onnea täynnä. Haasteina hänkin ne varmasti hetkittäin kokee. Kuitenkin olen oivaltanut, että samaan aikaan ne voivat olla myös piirteitä, joita voi myös rakasta. Haasteista huolimatta.

On myös varmasti valtaisasti niitäkin asioita ja hetkiä, jotka saavat kumppanissani enemmän aikaan oloa silmien pyörittelyyn tai syvään huokaisuun kuin rakkauden täyteiseen paijaukseen. Kuitenkin uskon osan niistäkin muovaavan minusta sen kuka olen. Ihmisen, jossa on vielä paljon enemmän sellaista, joka saa hänet rakastamaan. Tiedän hänen myös tietävän sen. Tuntevan, että jotain rakkauden täyteistä voi olla niissä haastavissakin piirteissä. Jotain sellaista, joka minua rakentaa.

Se, että myös huonot puolemme tekevät meistä meidät ei tarkoita, että voisimme vain näyttää kintaalle niille kysymyksille, jotka saavat kumppanimme huokaamaan syvään turhautumisesta tai ärsytyksestä. Kaikki oikkumme eivät rakenna meissä hyvää. Jokainen haasteemme ei ole olennainen kulmakivemme. On varmasti enemmän sellaista, jota voisimme muovata sekä rakentaa kumppanimme hyvinvoinnin puolesta. Paljon sellaista joustovaraa, jota on hyvä käyttää. Kuitenkin samaan aikaan on arvokasta nähdä, että on rakastunut sekä rakastettu kokonaisuutena. Kaikkine piirteineen. Rakastunut sekä rakastettu niiden vuoksi sekä niistä huolimatta. 

Kokonaisin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *