Mistä tiedät, että rakastat?

michael-fenton-512963.jpg

”Mistä tiedät, että rakastat jotakuta?” Sitä kysyi minulta eräs viime viikolla. Kerroin tietäväni sen siitä, että sen sanominen on luontevaa. Niin luontevaa, että se on oikeastaan ainoa rehellinen tapa kuvata tunteitani häneen. Niin luontevaa, että sen sanominen meinaa lipsahtaa suusta ihan vahingossakin. Hän puolestaan kertoi tietävänsä sen siitä, että olisi valmis vaikka kuolemaan toisen puolesta.

Tunnistamme rakkauden hieman eri asioista ja nuo asiat voivat kertoa jotain niistä kaikista erilaisista tunteista, tuntemuksista, merkityksistä, sitoumuksista, odotuksista ja lupauksista, joita rakkauteen liitämme tai jätämme liittämättä. Ne voivat selittää miksi joku näyttää toisesta tuhlailevan sen sanomista, ja joku toinen taas varovan.

Puhumme paljon rakkaudesta, mutta paljon vähemmän siitä mitä sillä oikeastaan tarkoitamme. Kuitenkin juuri rakkauden merkityksestä puhuminen voisi olla ennaltaehkäisemässä väärinymmärryksiä. Kun tiedämme mitä toinen tunnustaa tunnustaesaan rakkautensa, on häntä ja tilannetta kenties helpompaa ymmärtämään. Ymmärtämään miksi joku säästelee sanojaan, miksi joku jakaa niitä ilolla, miksi joku pelkää ja mitä ylipäätänsä sanoillamme tarkoitamme.

Rakkauden tunnustamisen lisäksi meidän kannattaisi siis tunnistaa ja tunnustaa mistä sen tunnistamme. Avata sitä kaikkea mitä rakastaminen meille merkitsee ja mitä siihen liitämme. Kertoa se vaikka jo ennen tunteesta suoraan puhumista. Kertoa:

Mistä juuri sinä tiedät, että rakastat?

Kiinnostunein terveisin Mio

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *