Miltä kehossa toisen lähellä tuntuu?

halytyskellot.jpg

Keho reagoi aina ensimmäisenä

Meillä on keho, joka tietää aina ensimmäisenä, miltä meistä tuntuu. Keho reagoi. Keho myös järjestäytyy koko ajan uudelleen eli vaihdamme asentoa vähän väliä; pää liikahtaa, sormi nousee, pylly pyörii penkissä ja keho etsii hyvää asentoa.

Keho kertoo paljon asioita. Se vavahtaa, vetäytyy, kiristyy, hengittää pinnallisesti, vapautuu, hikoilee, punoittaa ja niin edelleen. Valitettavan harvoin olemme tietoisia kehomme viesteistä, ellemme ole oppineet pysähtymään se hienovaraisten viestien äärelle. Kehon on taipumus alkaa huutaa viestejään, jos jätämme pienet viestit omaan arvoonsa.

Kun et tiedä, mitä tunnet..

Kun kuuntelet kehoasi, mitä se kertoo, kun olet kumppanisi lähellä? Vaikka et tietoisesti tiedä, mitä tunnet kumppaniasi kohtaan, keho kyllä kertoo. Yleensä kyllä tiedämme, mutta emme uskalla katsoa, miten suhteessa voimme, varsinkin silloin, kun voimme vähän huonosti. On pelottavaa voida huonosti, koska se voi merkitä eroon päätymistä.

Pysähdy kuuntelemaan. Vaatii rohkeutta olla itselle uskollinen ja täysin rehellinen. Missä kohtaa kehossa tunnet tunteesi? Mitä kehossasi tapahtuu?

Kehon voi ottaa jonkinlaiseksi mittariksi silloin, kun on juuri tavannut uuden ihmisen. Mieli voi haluta sitoutumista, mutta kehon hälytyskellot sanovat, että ei. Kumpaa kuuntelet?

Ja päinvastoin…

Tekeekö mieli olla toisen lähellä? Ja keho rentoutuu kumppanin läheisyydessä? Keho on auki ja vastaanottavainen? Olet kuin sulaa vahaa ja tekisi mieli mennä yhdessä peiton alle?

Anna kehon kertoa, mitä sinulle kuuluu juuri nyt. Keho puhuu totta. 

Terveisin, Miia Moisio

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *