Unelmien kantava voima arjessa – osaatko realistisen unelmoinnin taidon?

four-leaf-clover-3336774_640.jpg

”Kanna mukanasi unelmaa, sille pieniä lantteja heitä, kanna mukanasi unelmaa, sillä unelmat kantavat meitä” laulaa Tuure Kilpeläinen. Unelmat ja haaveet kantavat meitä, antavat voimaa ja auttavat jaksamaan. Ne ovat korvaamattomia tavoitteiden toteutumisessa. Sanotaan, että tavoitteellinen ihminen on onnellisempi. Joku voisi kysyä tarvitseeko ihmisen olla onnellinen. Mielestäni on hyvä tavoitella riittävää onnellisuutta tai tyytyväisyyttä. Siinä apuna voimme käyttää unelmoinnin voimaa!

Realistinen unelma on tavallinen, toteutettavissa oleva asia.

Unelmointi voi toki olla myös keino paeta jotain. Reaalimaailma voi olla niin sietämätön, että on luotava rinnalle kuvitteellinen todellisuus kestääkseen nykytilannetta. Nyt en kuitenkaan pohdi sitä. Joskus unelmissa leijuminen estää meitä elämästä. Esimerkiksi haavekuva unelmapuolisosta voivat olla niin vaativia, että jäämme ilman parisuhdetta. En keskity nyt suuriin epärealistisiin unelmiin, vaan pieniin realistisiin unelmiin arjen kantajina.  

Realistinen unelma on tavallinen, toteutettavissa oleva asia. Väsyneinä ja kuormittuneina haaveilemme yöstä, jonka voisimme nukkua keskeytyksettä tai ajasta, jolloin kukaan ei tarvitse minua. Kouluttautuminen haaveammattiinsa, asuminen ulkomailla tai vuorotteluvapaa ovat hyviä etappeja vaihtelua haluaville. Joillekin riittävät pienet unelmat, toisille isommat, pääasia on, että unelmia riittää! Unelmat toki vaativat rinnalleen tekoja. Järjestämällä lepopäivän kerran viikossa, ystävän tapaamisen kerran kuukaudessa tai tekemällä lomamatkavarauksen, voimaannumme jo tulevan hetken odotuksesta.

Kyky unelmoida on lahja!

Kyky unelmoida on lahja! Joskus emme pysty unelmoimaan. Kyseessä voi olla persoonallisuuden piirre. Joskus kyse on uupumuksesta tai masennuksesta, johon on hyvä hakea apua. Hankalina aikoina elämme päivä kerrallaan. Joskus tulemme lytänneeksi puolison unelmat kykenemättömyydellämme suunnitella tulevaa ja heittäytyä edes pieneen unelmointiin. Matkasta lämpimään tai muutosta isompaan kotiin ei kannata haaveilla, koska siihen ei ole varaa. Taloudellisen tilanteen paranemista on turha toivoa, koska työllä ei rikastu ja lottovoitto ei meille osu. Sietämätöntä työpaikkaa ei voi vaihtaa, koska se on kuitenkin vakituisuudessaan turvallinen.

Jos tunnistat edellisestä itsesi, pysähdy hetkeksi tämän äärelle. Kuinka voisit olla eliminoimatta puolisosi toivoa paremmasta? Olisiko hirveän vaarallista edes yrittää heittäytyä hetkeksi haavemaailmaan, ehkä vähän epärealistiseenkin?

Mitä jos alkaisit oikeasti nauttia kaikesta hyvästä, jota sinulla on?

Ihailen ihmisiä, jotka tehneet elämästään omansa näköistä ja elävät sitä tyytyväisinä. He eivät tarvitse kuuta taivaalta eivätkä elä ”sitku-tulevaisuudessa.” He nauttivat elämänsä pienistä hyvistä hetkistä ja ylläpitävät toiveikasta mielialaa vaikeuksienkin keskellä. Tämä voi tuntua tavoittamattomalta unelmalta. Moni ei ole koskaan täysin tyytyväinen itseensä ja olosuhteisiinsa.

Tunnistatko sen, ehkä ohikiitävän hetken, kun oivallat, että minulla on kaikki asiat aika hyvin? Mitä jos alkaisit oikeasti nauttia kaikesta hyvästä, jota sinulla on? Jos elämässäsi ei tällä hetkellä ole mitään hyvää, kuinka voisit saada sitä pienin realistisen tavoittein ja unelmin?

 

Unelmien täyttämää mieltä toivoen,

 

Nina Kauppinen, perheneuvoja

   

 

Kommentit (2)
  1. Tämä oli hieno johdanto hienoon aiheeseen. Olisin halunnut lukea romaanin tästä. Jos löytyy enemmän asiaa erilaisista asioista niin voisit irrottautua tästä parisuhde-aiheesta ja alkaa kirjoittamaan isoja sanoja.

  2. Nina Kauppinen
    30.11.-0001, 00:00

    Suuri kiitos sanoistasi! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *