Parisuhteen syöttö ja parisuhteen imuri? Eli mitkä asiat tukevat suhdetta ja mitkä asiat heikentävät suhdetta.

Tällä hetkellä Suomen jalkapallossa eletään vahvaa nousukautta. Parisuhdetta myös on mahdollista lähestyä jalkapallon kautta. Jalkapallossa niin kuin elämässä muutoinkin on tekoja, syöttöjä, jotka mahdollistavat maalin, voiton tai ainakin hyvän ottelun ja myös hyvän parisuhteen. Ja niin on myös tekoja ja asioita, jotka  imevät, estävät tai imuroivat voiton tai hyvän parisuhteen.

Aika usein parisuhteissa huomio tuntuu olevan siinä, kuinka vähällä meidän suhteemme pärjää!

Mitkä ovat meidän syöttöjä ja imureita?

Parisuhteen syöttöjä ja imureita voisi selvittää ja tutkia esimerkiksi seuraavalla tavalla. Ota mittasuhteeksi aika.  Mieti omaa tai meidän parisuhteemme vuorokauden 24 tuntia tai koko viikkoa. Kiinnitä huomiota tapahtumiin, menoihin ja poissaoloihin. Tällä mittarilla näet meidän elämämme. Huomaat paljonko vuorokaudessa tai viikossa on parisuhteen imureita ja parisuhteen syöttöjä.

Parisuhteen imureita perinteisesti ovat työ, harrastukset, sosiaalinen media, aika lasten ja ystävien kanssa. Nämä ovat myös pariskuntakohtaisesti oikeassa suhteessa parisuhdetta kannattelevia asioita. Jos parisuhteelle jää aikaa vuorokaudessa muutama minuutti, saatetaan olla keltaisella kortilla. Silloin meidän elämäämme olisi hyvä saada vähän enemmän parisuhdesyöttöjä!

Aika usein parisuhteissa huomio tuntuu olevan siinä, kuinka vähällä meidän suhteemme pärjää! Ei siinä, mitä suhde tarvitsee tai mitä minä voisin tehdä.

Yhteisen ajan laajentaminen

Tällöin on tarpeen laajentaa meidän yhteistä aikaa, meidän suhteemme aikaa. Tällä ehkäistään mahdollinen punainen kortti. Tämä suhteen vahvistaminen onnistuu ja voidaan tehdä parisuhteen syötöillä.

Parisuhteen syötöt saadaan selville selvittämällä molempien odotukset, toiveet ja tarpeet  suhteen yhteisestä ajankäytöstä. Käytännössä se tapahtuu kirjaamalla paperille molempien toiveet omalle palstalle. Eikä pahasta ole miellyttävä ympäristö kuten takkatuli, kupponen kuumaa tai kylmää tai miksei juoksulenkkikin hyvässä fiiliksessä.

Jos parisuhteelle jää aikaa vuorokaudessa muutama minuutti, saatetaan olla keltaisella kortilla.

Parisuhteen syötöt, suhdetta tukevat asiat voivat olla esimerkiksi yhteisen ajan järjestäminen, vakavien puhuminen, niitä näitä puhuminen, tekniikkavapaa aika, yhdessä TV katsomista, lenkkeily, kävely, elämys kuten ulkona syöminen, vanhemmat tai tutut tai perhetyö lasten hoitajiksi, yhteinen viikonloppu, kahdestaan kauppaan, seksi, fyysinen läheisyys, yhdessä saunominen ja kaikki mikä liittyy, tukee meidän YHDESSÄ olemista ja YHTEYTTÄ.

Mitkä voisivat olla juuri meidän yhdessä olemisen juttujamme?

Tällä pienellä pohdinnalla saadaan myös mielekkäästi siirrettyä näkökulmaa, painopistettä ja huomiota MEIDÄN yhteiseen parisuhteeseemme. Eikä siihen, kuinka sinä jotain tai minä jotain.

Tämän syötön ja imuroinnin voi tehdä myös erilaisissa vuorovaikutusympäristöissä kuten työpaikoilla ja jalkapallojoukkueissa 🙂

Levollista loppuvuotta,

Tuomo Kinnunen, Oulu

P.S. Joskus maaleihin ja syöttöihin liittyy myös Jumalan käsiä.  Yksi värikäs, ristiriitainen ja taitava jalkapalloilija Maradona, siirtyi juuri taivaallisiin jalkapalloilijoihin. Kiitos intohimosta ja luovuudesta.

hyvinvointi rakkausklinikka parisuhde onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *