Mitä jos tänä syksynä tekisitte fraasista totta ja varaisitte aikaa parisuhteelle

Yhteinen tie on mukavampi, jos toisinaan voi pysähtyä yhdessä. Kuva: Pixabay

 

 

“Toivon myös, että minulla ja Erkillä olisi arjen keskellä rohkeutta ottaa aikaa myös toisillemme, toisiimme jatkuvasti uudelleen tutustumiselle ja kuulumisten kysymiselle. Että yhteys välillämme säilyisi elävänä.”

Tällainen lause eräässä naistenlehdessä pysäytti. Annika Saarikkoa oli haastateltu hänen aloittaessaan uudelleen ministerinä. Hieno lause. Rohkea lause. Kunpa ei jäisi vaan fraasiksi haastattelussa, vaan he todella toteuttaisivat tämän.

Kuinka monesti kriisin jälkeen  uusissa aluissa kuulenkaan samanlaisen aikeen. Nyt me kyllä pidämme huolta parisuhdeajasta! Enää emme katoa arjessa toisiltamme liialliseen työhön, some-maailmaan tai yksinkertaisesti vain siihen, että arki tuo muka tärkeämpiä asioita. Joskus hyvän pariterapian jälkeen aikeet myös toteutuvat ja elämä oikeasti muuttuu.

Jos teille parina kesä ja loma ovat tuoneet ilon löytää takaisin toistenne luo, niin mitä jos tänä syksynä teillekin aikeista tulisi totta ja kalenteriin ilmestyisivät ensin parisuhdeajat? Että olisi aikaa levätä rakkaan ihmisen kanssa, kuunnella tarkkaan, kuinka hän voi ja jakaa omaa elämää ajantasaisesti. Silloin ette olisi ensi vuonna kesäloman koittaessa takamatkalla taas yrittämässä tavoittaa toista.

Parisuhde on tarkoitettu turvapaikaksi. Lepopaikaksi. Suhteeksi, jossa voi syvemmin ja syvemmin oppia rakastamaan toista ihmistä.

Monet luokseni tulevat valittavat esimerkiksi seksin kipinän ja iloin hävinneen, mutta tarkemmin asiaa tutkittaessa käy ilmi, ettei sellaiseen ole ollut edes mahdollisuutta. Sille ei ole varattu aikaa ja jaksamista.

Erityisesti tuossa alun lauseessa pidin sanasta  “rohkeus”. Että meillä olisi rohkeutta ottaa aikaa toisillemme. Asioiden priorisointi vaatii myös rohkeutta. Jotakin jää pois. Onko teillä rohkeutta varata aikaa vain teille, maksaa lapsenvahdille, torjua sinänsä tärkeät työjutut joltakin illalta tai jättää joku harrastus väliin?

Jos tänä syksynä fraasista tulisi totta: meillä on aikaa toisillemme, edes joskus.

Olisi mahtavaa saada teiltä lukijoilta vinkkejä, kuinka olette saaneet parisuhdeajan toteutettua. Kommenttikenttä on vapaa!

 

Mari Kinnunen

perheneuvoja, psykoterapeutti

hyvinvointi parisuhde onnellisuus seksi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *