Laskeudutko huomenna paastoon? Mitä parisuhteesi saa, kun luovut jostakin?

wp_005kone.jpg

Haluatko paastota laskiaisen ja pääsiäisen välisenä aikana? Moni luopuu silloin suklaasta, kahvista tai useammastakin herkusta tavoitteenaan yksinkertaistaa elämäänsä ja nautintojansa. Yksinkertaisempi elämä auttaa keskittymään olennaiseen. Kun luovut ylimääräisestä, se, mitä jää jäljelle, maistuu paremmalta. 

Maistuisiko parisuhdearki paremmalta, kun raivaisit jotakin muuta vähemmäksi sen ympäriltä? Anna parisuhteen rehottaa tulppaanikimppuna elämäsi keskiössä.

Jos asettaisit tavoitteeksi raivata itsellesi ja kumppanillesi enemmän parisuhdeaikaa näinä seitsemänä viikkona, mistä luopuisit? Yksi viettää some-vapaita viikkoja, toinen vähentää television katselua, kolmas kiinnittää huomiota työaikansa rajaamiseen. Mitä ikinä teetkin, pidä huoli siitä, että käytätte vapautuneen ajan yhteiseen hyvään. Tässä kannattaa olla tarkka ja täsmällinen. Puoli tuntia hujahtaa helposti haahuilemalla sinne tänne, yhtä juttua aloitellen ja toista lopetellen. Vaalikaa aikaanne vahtikoiran valppaudella silloin, kun se on. 

Jos asettaisit tavoitteeksi raivata itsellesi ja kumppanillesi enemmän parisuhdeaikaa näinä seitsemänä viikkona, mistä luopuisit?

Jos yhteistä aikaa on ollut kovin vähän, sen lisääntyminen voi tuntua häkellyttävältä. Tässä me nyt sitten, mitäs me nyt oikein? Älä hämmenny. Menkää vaikka illalla ulos katselemaan tähtiä tai kaupungin valoja heijastumassa vedenpintaan. Rojahtakaa sohvalle sylityksin. Kantakaa puita saunalle tai painakaa kiukaan ajastin päälle, kylpekää rauhassa kaksin tai lauma lapsia ympärillä. Puhukaa jos puhututtaa tai olkaa ihan hiljaa. Kirjoittakaa paperilapuille musiikkitoiveita toisillenne ja nostakaa niitä hatusta. Soittakaa biisejä puhelimen toimiessa SuomiLOVE-bändinä. Katselkaa valokuvia vaiheistanne. Muistelkaa yhteistä elämäänne ja naureskelkaa. Välillä voitte liikuttuakin hiukan.

Kun luovut ylimääräisestä, se, mitä jää jäljelle, maistuu paremmalta. 

Jos onnistutte vapauttamaan parisuhdeaikaa iltoihin, menkää sänkyyn. Jos johonkin muuhun aikaan, menkää silti sänkyyn, Seksiä  ei ole kirjoitettu vaatimuslistalle, mutta sitä ja monenlaista läheisyyttä saattaa tapahtua. Vaatimuslistaa ei näinä viikkoina ole olemassakaan, on vain teidän toisillenne vapauttamia hetkiä. 

Jos onnistutte vapauttamaan parisuhdeaikaa iltoihin, menkää sänkyyn. Jos johonkin muuhun aikaan, menkää silti sänkyyn.

Tällaisista viikoista voi tulla vuosittainen tapa tai parhaassa tapauksessa saavutetut elämän kevennykset jäävät päälle jatkuvaan on-asentoon. 

Parisuhdeterveisin Päivi

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *