Lapsella on nämä oikeudet, jos sinä pysyt turvallisena

Jokaisella lapsella on oikeus pelätä, vihata, iloita, surra, pettyä, rakastaa ja tulla rakastetuksi. Nämä oikeudet lapsi saa, jos me aikuiset annamme ne hänelle pysymällä läsnä ja turvallisina.

Lapsen oikeudet riippuvat aikuisesta. Kuva: Unsplash

Pelkoa lapsi tarvitsee itsensä suojaamiseen

Jokaisella lapsella on oikeus pelätä. Pelkoa lapsi tarvitsee itsensä suojaamiseen. Lapsi tarvitsee suojaa liian voimakkailta ärsykkeiltä, liian vierailta asioilta sekä muilta fyysisesti, emotionaalisesti ja sosiaalisesti vieraan tai vaarallisen tuntuisilta asioilta. Voidakseen pelätä, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka kuulevat hänen pelkonsa ja pysyvät turvallisina.

Vihaa lapsi tarvitsee oman tahdon löytämiseen ja ilmaisemiseen

Jokaisella lapsella on oikeus vihata. Vihaa lapsi tarvitsee oman tahdon löytämiseen ja ilmaisemiseen, rajojen asettamiseen sekä itselle tärkeiden asioiden puolustamiseen. Voidakseen vihata, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka kuulevat hänen vihansa ja pysyvät turvallisina.

Iloa lapsi tarvitsee löytääkseen, luodakseen ja ylläpitääkseen yhteyksiä

Jokaisella lapsella on oikeus iloita. Iloa lapsi tarvitsee löytääkseen, luodakseen ja ylläpitääkseen yhteyksiä. Yhteyksiä syntyy sylissä ja leikissä, oppiessa ja yhdessä ollessa. Voidakseen iloita, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka kuulevat hänen pelkonsa ja pysyvät turvallisina.

Surua lapsi tarvitsee saadakseen lohdutusta, kun asiat eivät mene lapsen toivomalla tavalla

Jokaisella lapsella on oikeus surra. Surua lapsi tarvitsee saadakseen lohdutusta, kun asiat eivät mene lapsen toivomalla tavalla. Suru auttaa pääsemään eteenpäin. Voidakseen surra, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka kuulevat hänen surunsa ja pysyvät turvallisina.

Lapsi, joka saa pettyä, uskaltaa tarvita, tahtoa ja unelmoida uudestaan

Jokaisella lapsella on oikeus pettyä. Lapsi, joka saa pettyä, uskaltaa tarvita, tahtoa ja unelmoida uudestaan. Pettymysten kautta lapsi oppii elämän ja ihmisten rajallisuudesta. Voidakseen pettyä, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka näkevät hänen pettymyksensä ja pysyvät turvallisina.

Rakastamalla lapsi kiintyy rakkaisiinsa

Jokaisella lapsella on oikeus rakastaa. Rakastamalla lapsi osoittaa, kuinka tärkeitä rakkaat ihmiset, eläimet ja asiat hänelle ovat. Rakastamalla lapsi kiintyy rakkaisiinsa. Voidakseen rakastaa, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka ottavat vastaan hänen rakkautensa ja pysyvät turvallisina.

Tietenkin lapsella on oikeus tulla myös rakastetuksi! Voidakseen tulla rakastetuksi, lapsi tarvitsee turvallisia ja läsnäolevia aikuisia, jotka osoittavat rakkautta ja pysyvät turvallisina.

Kaikille tunteita ja turvallisuutta toivottaen,

Sini Rantakari

hyvinvointi rakkausklinikka lapsi vanhemmuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *