Kolme asiaa, jotka kannattaa muistaa ennen nukahtamista – yksinkertainen iltarutiini parantaa hyvinvointia

olkijakukat.jpg

Mitkä ovat olleet sinun tämän päivän tähtihetkesi? Kannattaa antaa aikaa vastaamiseen. Hyvien kokemusten mietiskely lisää hyvinvointiasi.

En tarkoita suuria tunteita herättäviä elämyksiä. Pyydän sinua pohtimaan tavallisia kokemuksia, jotka helposti jäävät huomaamatta.

Arkisen hyville asioille sokeutuu

Kun menet nukkumaan, palauta mieleesi päivän mukavia hetkiä. Kokeile kiitollisuusrutiinia: mieti illalla sängyssä ennen nukahtamista kolme päivän aikana tapahtunutta hyvää asiaa.

 

Unohda pakkopositiivisuus

Positiiviseen ajatteluun pakottaminen ei toimi. Ikävää kokemusta ei tarvitse kääntää hyväksi. Anna sekä kurjien että kivojen tapahtumien virrata mieleesi. Yleensä jäämme vatvomaan harmittavia hetkiä. Niitä ei tarvitse väistää. Mutta älä tällä kertaa jää analysoimaan, mikä meni pieleen. 

Pysäytä nauha hyvään hetkeen: ystävälliseen sanaan, lempeään katseeseen, hauskaan kommellukseen. 

 

Huomaamaton hyvä

Arkisen hyville asioille sokeutuu. Tavalliset taidot ja tapahtumat ovat voimavaroja, jotka kannattelevat elämää.

Mikä teidän perheessä sujuu kuin huomaamatta?

Jotkut lapset käyttäytyvät kadehdittavan kohteliaasti. Joissain perheissä organisoidaan kotityöt järkevästi. Toiset vanhemmat nauttivat ruoanlaitosta. Joissain perheissä lasten kaverisuhteet tuovat paljon iloa. Kenelläkään ei mene kaikki putkeen. Huomaan sen, mikä takkuaa, minkä kanssa saan tehdä töitä päivästä ja viikosta toiseen.

 

Puolison puuttuvat taidot

Parisuhteessakin tavalliseen hyvään helposti turtuu. Rakastumisen jälkeen vahvin tunne on ärsyyntyminen. Taaskaan se ei järjestellyt omia vaatteitaan. Miksei se voi puhua enemmän? Näen sen, mitä kumppani ei tee. Huomaan ne taidot, jotka häneltä puuttuvat.

Mistä tavallisista asioista olet kiitollinen puolisollesi tänään? Hymystä työpäivän jälkeen, keittiön raivaamisesta, puolison ja lapsen välisestä leppoisasta juttutuokiosta?

Osasinko itse toimia eri tavalla?

Tavallisistakin asioista kannattaa kiittää kumppania. Kiittämällä lisäät omaa onnellisuuttasi.

Millaisia taitoja puolisollasi on? Mieti asioita, joita et välttämättä hahmota taidoiksi. Ehkä hän osaa suhtautua vaikeuksiin rennosti. Kenties hän uskaltaa ilmaista mielipiteensä rohkeasti.

 

Päivän pieni poikkeus

Mistä kolmesta asiasta kiität tänään? Pysähdy yllättäviin poikkeuksiin. Mieti, mikä toimi paremmin kuin tavallisesti. Tekikö koululainen läksynsä ilman taistelua? Lähtikö lapsi päiväkotiin iloisempana kuin yleensä? Oliko puoliso hivenen tavallista empaattisempi? Osasinko itse toimia hiukan eri tavalla? Hengitinkö pari kertaa syvään, kun teki mieli räyhätä?

 

Arkiterkuin,

Anja Nwose

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *