Kesällä kaikki kukkii – miten saat parisuhteesi seksuaalisuuden kukoistamaan?

Kuumana kesänä moni löytää seurustelukumppanin – mutta mitä, jos kesäheila jääkin pysyväksi? Kesä on kehollista ja aistillista aikaa. Silloin uidaan , saunotaan, vietetään aikaa rannalla auringonpaisteessa ja liikutaan kaupungilla kevyissä kesävaatteissa. Kun elellään kesämielellä, rakkaus  kaikkine puolineen voi vaikuttaa vaivattomalta ja kepeältä. Nykynainenkin  saattaa poimia yhdeksästä kukasta solmitun kimpun tyynynsä alle nähdäkseen unessa tulevan sulhasensa. Ihan vitsillä vain, kuka nyt taikoihin uskoisi – mutta ainahan voi toivoa!

Kesäromanssiin kuuluu spontaani seksuaalinen kukoistus. On loma, toinen todellisuus, jossa arki haasteineen työnnetään taka-alalle. Jos kesäsuhde kestää syksyn sateisiin ja pakkasten yli seuraaviin kesiin, ollaankin uusien kysymysten edessä. Miten ylläpitää parisuhteen seksuaalisuutta pitkällä tähtäimellä? Jännitys ja uutuudenviehätys alkavat haihtua ja pitäisi löytää tapoja elää yhdessä hyvää arkea.

Huolehtimalla näistä kahdesta asiasta pääset jo pitkälle:

1)Spontaanius ja suunnitelmallisuus seksielämässä

Ensimmäinen haaste on ylläpitää tasapainoa spontaaniuden ja suunnitelmallisuuden välillä. Alkuhuuman tasoituttua parin elämään kuuluu muutakin kuin seksi. Miten työ, opiskelu, lapset, bonuslapset, jossakin vaiheessa lapsenlapset, harrastukset, luottamustehtävät ja muut eri vaiheisiin kuuluvat elementit  asettuvat paikoilleen elämässänne?

Jääkö seksuaalisuus kaiken muun jalkoihin vähiten tärkeänä asiana? Kaikki muu hoidetaan ensin alta pois ja parisuhteen vuoro tulee viimeisenä. Läheisyys hautautuu vuorokauden viimeisiin, väsyneimpiin tunteihin.

Te ansaitsette parempaa seksiä!

Läheisyydelle ei jää aikaa, jos sitä ei tietoisesti varata kalentereihin. Aika teille kahdelle ei merkitse pakkoa mihinkään vaan  mahdollisuutta mihin tahansa. Seksuaalinen läheisyys on paljon muutakin kuin vain yhdyntä tai muu seksin harrastaminen. Se on koskettelua, halauksia, suudelmia, keskustelua ja yhteiselle aaltopituudelle asettumista.

On se toki seksiäkin: innostunutta, hellää, villiä, vapautunutta, voimallista, nautinnollista ja monenlaista mielikuvituksellista. Ajoittain se on spontaania ja yllättävää, kun tartutaan hetkeen eikä anneta sen mennä ohi. Toisinaan seksinon rauhallista ja vähän väsynytä, mutta silti olennaista etsiytymistä toisen iholle ja sisälle. On hyvä, jos kumppanit  luovat seksielämää ylläpitäviä rakenteita, rutiineja sanan myönteisessä merkityksessä. Varjele tapaa, niin tapa varjelee sinua, kehottaa vanha sanonta.

   2) Vuorovaikutus 

Toinen pitkän suhteen haaste on vuorovaikutus. Jotta pari löytäisi yhteisen sävelen seksuaalisuuden alueella, tarvitaan keskustelua ja kohtaamista. Monen seksuaaliseksi mielletyn ongelman takana on parisuhteessa koettu loukkaantuminen  ja pettymys. Mitä teille kuuluu yksilöinä ja parina? Mihin olette tyytyväisiä, missä haluaisitte tehdä korjausliikkeitä? Etäisyys ja vetäytyminen hiipivät suhteeseen huomaamatta ja petollisen hiljaa. Kun pidätte yhteyttä auki puhumalla ja kuuntelemalla, teillä on hyvät edellytykset pitää seksuaalista läheisyyttä välillänne kunnossa.

Yhteyden vaaliminen ei käy vaikeaksi, kun kumpikin sitoutuu siihen päivittäin omalta osaltaan. Se merkitsee ilojen ja surujen jakamista. Välillä yhteenkuuluvuus löytyy ihan hassuista ja pienistä, ulkopuoliselle turhan tuntuisista asioista. Niistä rakentuu suhteen yhteinen tarina, kokemus siitä, että me ollaan me!

Kukoistavaa kesää suhteesenne!

Päivi

hyvinvointi rakkausklinikka seksi parisuhde
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *