Karkota mielen murhe kesän mukanaan tuomalla kehon nautinnolla

Tunne, haista, maista, anna kesä kehollesi!
Kuva: Pixabay

”Päättelimme, että elämämme tarkoitus lienee murheen karkoitus.”

Minulle käy usein niin, että joku lause, yleensä jostakin laulusta, alkaa elää omaa elämäänsä. Se tuottaa uusia ajatuksia, yhdistyy erilaisiin kokemuksiin ja luo uudenlaisia tuntemuksia. Kun kesän lämpö alkoi helliä ruumistani, nousi Eppu Normaalin Elämän Tarkoitus laulusta murheen karkoitus tällaiseksi ajatusten lähteeksi.

Auringon lämmössä ja valossa murheen karkotus tuntuu tapahtuvan kuin itsestään: Valo saa jo aamusta uskomaan, että tästä tulee hyvä päivä. Parvekkeella lämpö ottaa syliinsä, aamukahvin ja voileipien maku muuttuu intensiivisemmäksi, läheiset kukat tuoksuvat. Ennen päivän tapahtumia täytyy kaivaa aurinkorasvapurkki esille. Kuinka hyvältä tuntuukaan ihan vaan aurinkovoiteen levittäminen iholle!

Millaisia ovat sinun kehosi nautinnon hetket?

Koronakevään ja lukemattomien ruudun kautta tapahtuneiden tapaamisten jälkeen, lämpö, kosketukset, ihan kaikenlaiset  tuntoaistimukset ja hajut saavat entistä vahvemman merkityksen. Tätäkin minä olen! Kehollani aistiva elävä olento, en vain ruudulla puhuva pää.

Millaiset kokemukset vahvistavat sinun elämänvoimaasi?

Sigmund Freud puhui libidosta eli eräänlaisesta elämän energiasta. Tämä voima ilmenee meissä koko elämämme, vauvuudesta vanhuuteen. Se on kokonaisvaltaista ruumiillisista tuntemuksista psyykkiseksi energiaksi virtaavaa voimaa. Libidon ilmenemistä on vaikkapa vaippaikäisen lapsen riemu, kun saa oleilla lämpimässä ilman vaippaa. Tai nautinnollinen uintihetki. Tai luovuuden ilo, kun ottaa kauniin pullapitkon uunista. Tai sävähdys alavatsassa kun oikeanlainen kosketus tulee iholle. Libido ilmenee elämässämme lukemattomilla tavoilla aina, mutta kyllä kesä antaa meille pohjoisen ihmisille aivan ylenmääräisen mahdollisuuden erilaisiin libidoa vahvistaviin ja sitä ilmaiseviin kehollisiin tapahtumiin.

Millaiset kokemukset vahvistavat sinun elämänvoimaasi? Mitä kehollista voit tarjota itsellesi ja rakkaillesi?

Ruumiimme nautintojen kirjoa on erityisen hyvä vaalia nyt, kun takanamme on niin poikkeuksellinen murheen kevät. Emmekä vieläkään ole vapautettuja fyysisen etäisyyden pitämisestä. Ikävää ja murhetta on tietoisesti karkotettava. Uudessa normaalissa on opittava elämään ja iloitsemaankin.

”Maailmamme pyörii, antaa pyöriä sen vaan.”

Lämpimin terveisin,

Mari Kinnunen, perheneuvoja

hyvinvointi parisuhde onnellisuus seksi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *