VAATEKAAPIN MAKE OVER – Täydellinen liukuovikaappi

Kaupallinen yhteistyö: Inaria

Kun kotona tapahtuu muutoksia ja ehostuksia, niin voi veljet ja siskot, miten potkii fiilistä! Etenkin kun tiettyjä prokkiksia ja “haaveita” on onnistunut vitkuttamaan ihan riittävän pitkään, koska siinähän me miehen kanssa vasta kodin ehostuksesta puhuessa mestareita ollaan.

Tässä meidän keskustaneliössä yksi makuuhuone toimittaa “pukeutumishuoneen” virkaa, joka on ollut meillä räjäytyslistalla jo asunnon ostamisesta lähtien. Kolme ja puoli vuotta meni huushollissa asustellessa, että saatiin vihdoin aikaiseksi pistää kämpän nuo 70-luvun alkuperäiset (kyllä, miltei 50 vuotta vanhat, huh) vaatekaapit vaihtoon. Sen verran oltiin laastaria pistetty pintaan, että hyllyjen tilalle oltiin sujautettu valmiit kiskokorit. Mutta ei niilläkään ihmeitä tehty, hah! (kuvia tulossa)

Nyt kevään aikana päätettiin laittaa hösseliksi, ja monien vertailujen ja DIY-pohdintojenkin jälkeen päädyttiin ulkoistamaan homma asian oikeasti hanskaaville. Kuulun itse siihen ihmisryhmään, joka vihaa jahkaamista ja pyörittelyä, ja koen suurta huojennusta, jos joku pohtii, pyörittää ja toteuttaa mun puolesta.

Tältä pohjalta ei muuten kaduta tippaakaan, että päädyttiin kotimaisen Inarian laatujälkeen ja järjettömän jouhevaan prosessiin, ja nyt on komea liukuovikaappi paikallaan. Päädyttiin tässä Inarian Tampereen Studion kanssa yhteistyöhönkin, ja sanottakoon jo tässä vaiheessa spoilerina, että tämä on koko historiani yksi eniten syväluotaavaa tyytyväisyyttä mukanaan tuonut yhteistyöproggis. Parasta!

VAATEKAAPIT ENNEN

70-LUVUN VAATEKAAPIT

Karu totuus ja miltei 50 vuoden elämä paljastui (ja kirkastui mieleen) jo tässä kuvassa, kun vaatteet otti pois rekistä.

PROSESSI:

1) Homma alkoi niin näppärästi, että Tampereen Inaria Studion Jaana saapui pyörähtämään meillä kotona mittaus- ja suunnittelukäynnillä (oh, ihan kun olisi ollut Innossa tai Kotoisassa). Ihan ykköstä tässä oli se, että ammattilainen näki mittauskäynnillä oikeasti millaiseen asuntoon ja huoneeseen kaappi on tulossa, ja osasi kokemuksen syvällä rintaäänellä…

 • antaa näkemyksiä millaisia tyylejä/valintoja kyseiseen huoneeseen ja käyttötarkoitukseen voisi sopia
 • vinkkailla käyttötarkoitukseen sopivia hylly-, laatikko- ja rekkivalintoja (ei olisi tosiaan tullut monikaan vaihtoehto edes mieleen)
 • ottaa tarvittavat mitat tarkasti ja tsekata muut valinnoissa huomioitavat asiat

2) Jaana tuikkasi sähköpostitse meille luodut suunnitelmat vuorokauden sisällä käynnistä, käytiin Tampereen Inarian Studiolla vielä tsekkaamassa materiaalit paikan päällä livenä ja mittatilauskaapisto laitettiin pöhisemään Pirkanmaan Sastamalassa sijaitsevalla tehtaalla.

3) Muutaman viikon päästä matskut toimitettiin meille kotiin asti kannettuna, ja seuraavana päivänä asentaja tuli purkamaan tuon 70-luvun rötistkän pois ja iskemään aamupäivän hommana tuliterät kaapit valoineen tilalle.

VAATEKAAPIT JÄLKEEN

INARIA LIUKUOVIKAAPPI

ISOIMMAT PLUSSAT

Ja muut satunnaiset fiilistelyn aiheuttajat

 • Ylärekki, jonka saa vedettyä köykäisesti vivusta alas. Toimii näin alle 160cm ihmisvarrella erinomaisesti, ja kaapiston ylimmätkään sentit eivät jää hukkakäytölle.
 • Todella toimiva säilytyskokonaisuus, joka oikeasti imee sisäänsä vaatetta ja tavaraa. Ammattilaisen suunnittelu ja näkemykset jeesasivat tässä ihan huomattavasti.
 • Mittatilauksena liukuovikaappi upposi tarkkaa mitoitusta vaativaan koloon täydellisesti. Mittausta eikä asennusta tarvinnut miettiä ollenkaan, eikä tarvinnut stressata mahdollisesti hieman vinoon vedetyistä 70-luvun seinistä.
 • Automaattivalaistus. Pieni arjen luksus, joka toimii tuossa mustassa rungossa ihan täydellisesti. Syttyy liiketunnistimella ja sammuu nopeasti itsekseen, vaikka liukuovikaappi jäisikin auki.
 • Kuin öljytty liukuvat laatikostot ja liukuovet vaimennuksella. Hiljaista ja soljuvaa menoa, ah.
 • Kuinka laajalta ja valoisalta peiliovet saavat pitkulaisen mallisen ja pienen huoneen näyttämään. Lattiasta kattoon ulottuvilla peileillä todellakin saa illuusiota tilan tunnusta!
 • Kotimaisuus ja korkea laatu. Taustalla 1923 perustettu suomalainen perheyritys, ja kalusteet valmistetaan Suomessa Pirkanmaan Sastamalassa laatuun erityisesti panostaen. Ja sen ihan totta huomaa.

Mies tuossa totesi olevansa niin tyytyväinen koko prosessin järjettömään vaivattomuuteen, ja lähinnä sanoi katuvansa, ettei oltu tilattu Inarian liukuovikaapistoa jo aiemmin. Pystyn komppaamaan täysin, ja lopputulos on niin hillittömän upea, että olen alitajuisesti ja huomaamattani päätynyt lojumaan pukeutumishuoneeseen ihan vain oleskelemaan ja tuhlaamaan aikaa. 😀 Eipä ole tätä tapahtunut aiemmin, sillä ennen tuo huone oli lähinnä sellainen väsähtänyt säilytystila, jossa käväistiin tekemässä se pakollinen, eli vaihdettiin vaatteet.

Ja vaikka tässä itsellä taustalla yhteistyö, niin tässä ei mukana tippaakaan sananhelinää (enkä harrasta tätä muutenkaan yhteistöissäni). Valitettavaa ei rehellisesti ole koko Inarian prosessissa, asiakaspalvelussa, työnjäljessä, ulkonäössä eikä tuotteiden laadussa. Mikäli laatu, ulkonäkö, vaivattomuus ja kotimaisuus ovat lähellä sydäntä, ja kaapistoja tai peiliovia on tarkoitus uusia, niin rehellisen vahva suositus. Tampereen Studion Jaanalle myös kymmenen pojoa juuri meidän toiveet ja tarpeet huomioidussa suunnittelussa, sillä annettiin tässä melkeinpä vapaat kädet ja näytettiin peukkua vahvistukseksi.

Huoneeseen tuli ihan valtavasti tilan tuntua lattiasta kattoon ulottuvien peilien avulla

Alasvedettävä ylärekki on ihan 5/5 tällaiselle kääpiölle. Ylimmätkin kaappikorkeudet pääsivät hyötykäyttöön.

inaria liukuovikaappi

INARIA ALENNUS

Nyt on oikeasti kova!

Nyt lähtee Inarian tuotteista -25% alennus Tampereen Inaria Studion kautta tilatessa mainitsemalla Jaanalle meitsin nimen (aka koodilla “Piia Pajunen”). Mittauskäynti (Tampereen alueella) ja suunnittelu sisältyy myös hintaan, eli saat Jaanan kotiisi ottamaan mitat ja auttamaan suunnittelussa paikan päällä. Alennus voimassa vain 20.7. asti koskien uusia tilauksia ja ainoastaan Tampereen Inaria Studiossa, jossa palveleva Jaana nappaa mitat ja laatii suunnitelmat juuri sun tarpeisiisi ja budjettiisi. Ja ihan joka päivä ei lähde Inarian mittatilaustöitä tällaisella alella, joten nyt on hyvä tsäänssi pistää kaapistoa, liukuovia tai tilanjakajia ehostukseen.

Kotoisaa viikon jatkoa joka kaappiin ja komeroon!

EDELLINEN JUTTUNI:
Pitääkö juhannusmätön jälkeen “palata ruotuun”?

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

kauneus perhe
Kommentit (10)
 1. Upeat! Peililiukuovet on best ja tosi tyylikkäät kehykset. Olen huomannut, että vaatteita käyttää monipuolisemmin, kun ne saa järkevästi esille, ei ”unohdu” kaappiin yhtä helposti. Ennen -kuvista tuli aivan mieleen meidän entisen v. 1964 rakennetus kerrostaloasunnon kaapit, kun ne uusittiin yli 40 vuoden palveluksen päätteeksi (sen olivat näköiset ja käytännöllisyys menneiden vuosikymmenten tasoa myös…) Asentajat ei meinanneet saada vanhoja runkoja millään pois syvennyksestään. Siihen tarvittiin oikeasti mm. rälläkkää 😆

  1. piiapajunen
   24.6.2020, 13:59

   Kiitos! Tästä tuli kyllä tosi tyylikäs, enkä itse olisi ehkä uskaltanut ottaa mustaa runkoa (mustat kehykset kyllä), ellei olisi tässä suunnitteluvaiheessa alettu vinkkailemaan. Ja oon niin tyytyväinen, että otettiin nyt mustana! 🙂

   Sitä kanss tossa mietittiin, että kuinka nuo 70-luvun rungot olisi saatu itse revittyä irti, kun noistahan ei tosiaan tiedä, kuinka jymäkästi ne on paikalleen isketty (ja mitä ylläreitä sieltä voi löytyä). Siksi se jo huojensi, että asentaja hoiti asentamisen purkamisen ja uuden asentamisen 😀 Itse ei oltaisi edes kahteen pekkaan selvitty yhdessä aamupäivässä, haha! 😅

 2. Tosi kivan näköiset kaapit! Innostuin tässä itsekin josko uusisi vaatekaappeja. Inarian sivuilla näytti olevan ilmainen asennus kaapeille. Tiedätkö saako ilmaisen asennuksen myös tämän blogisi tarjouksen kanssa?

  1. piiapajunen
   24.6.2020, 21:44

   Kiitos! Näistä tuli kyllä oikeasti todella hyvännäköiset (käytännöllisyyden ja toimivuuden lisäksi). Tuo ilmainen asennus oli tarjouksena Inarialla käsittääkseni tämän kesäkuun loppuun asti voimassa yleisenä tarjouksena, ja tämän blogin -25% Tampereen Studiolle keskittyvä tarjous jatkuu tuonne 20.7. asti. Kannattaa kysäistä tätä suoraan Tampereen Studiolta Jaanalta suoraan, että saako tämän niputettua (jos tilaa nyt kesäkuun puolella).

   Jos tuo kaappien uusiminen on itselle vahvasti mielen päällä, niin lämmöllä kyllä suosittelen harkitsemaan tuon -25% tarjouksen hyödyntämistä, sillä mittatilausta ja Inarian tuotteita harvoin saa näin hyvällä tarjouksella (en siis saa itse mistään myynneistä provikkaa tms. vaan rehellinen mielipide, jos kaappien uusiminen on mielessä). Ja jos ei asennustarjousta pysty yhdistämään, niin asennuksen saa joka tapauksessa iskettyä kotitalousvähennyksiin. 👌🏼

Kommentointi suljettu.