MARJAISA SMOOTHIEKAKKU – Ai että miten hyvää!
Kaupallinen yhteistyö: FAST Finland
Oh my, smoothiekakku! Parasta arjen tai viikonlopun pientä luksusta on panostaa maistuviin välipaloihin, jolla saa piristettyä omaa (ja kanssa-asukkien) päivää aika kummasti, ja eilen illalla pyöräytinkin tätä päivää buustaamaan melkoisen makoisan smoothiekakun. Herkut herkkuina, ja astetta paremmat välipalaherkut sellaisinaan, mutta ei tämän välipalakakun kohdalla kyllä kauaa nokka tuhissut. Puolikas kakusta katosi kahteen pekkaan ensimmäisen vartin aikana korkkaamisesta, hah!
Smoothiekakku on nimenomaan äärimmäisen helppo toteuttaa, ja tämänkin tekemiseen aktiivinen valmistusaika taisi pyöriä pattiarallaa 20 minuutin kieppeillä. Smoothiekakku resepti on myös siitä huikea, että sisältöä voi modata lähes miten tahansa oman fiiliksen mukaan, ja aina tulee hyvää. Tässä taustalla meidän yksi vakioaamupalasmoothieista hieman makeammaksi modattuna, jossa proteiinia sekä makua napattu maistuvasti Suomessa kuusamolaisten lehmien maidosta valmistetusta FASTin heraproteiinista. Toimii tässä aivan järjettömän hyvin!
Rehellisyyden nimissä meilläkin on viikonloppuna tarjolla ihan autenttista sokerikakkua pienen juhlistamisen kera, mutta tällainen raikas välipalakakku oli tähän väliin aivan loistava arjen pieni luksus. Jos siis kaipailet jotain tuhdimpaa, niin tsekkaapa tämä syntisen hyvä porkkanakakku, suklaa-mansikka naked cake tai helppo ja hyvä mangojuustokakku. Meitsi meinaan hanskaa myös nämä kunnon mäjäykset. 😉
MARJAISA SMOOTHIEKAKKU RESEPTI
POHJA:
- 6kpl myslipatukoita (á 25g)
Vaihtoehtoisena pohjana: 150g välipalakeksejä/digestivejä + 30g kookosöljyä/margariinia
SMOOTHIEMASSA:
- 3 banaania
- 500g mansikoita
- 200g mustikoita
- 40g FAST Whey80-heraproteiinia (vanilja)
- 500g maitorahkaa
- 1/2dl vettä tai marjamehua
- 10 liivatelehteä
- Sulata marjat, mikäli käytät pakastemarjoja
- Murskaa välipalapatukat blenderillä tai sauvasekoittimella, ja painele pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle. Mikäli käytät keksejä, niin murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu rasva, ja painele tämä vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehden likoamaan kulhossa kylmään veteen.
- Heitä blenderiin banaanit, marjat, maitorahka sekä heraproteiini
- Kiehauta vesi/mehu ja lisää liotetut ja pehmenneet liivatelehdet kuuman nesteeseen. Kaada liivateliuos smoothieseokseen ja sekoita huolella.
- Kaada massa pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jätä kakku hyytymään yön yli jääkaappiin.
- Irrota irtopohjavuoan reunat (tarvittaessa veitsen kanssa), ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua runsailla marjoilla ja hedelmillä. Näissä ei tarvitse nuukailla, vaan entistä parempaa makua saat tuoreilla koristeilla!
Kuinkas tuhtia tavaraa tästä tuli? Vaikka hirveästi ei ole tullut makroja tai kaloreita laskettua (syön mitä maistuu), niin ihan mielenkiinnosta tsekkailin tämän kakun ravintosisällöt, jotka paljastuivat hämmentävän ”kevyeksi”. Tsekkaapa itse:
Koko kakku: P110g, HH235g, R30g, 1780kcal
Välipala-annos isompaan nälkään (huikeat 1/5 koko kakusta): P22g, HH 50g, R6g, 355kcal
Tästä kakusta olen tehnyt myös hedelmäisen version pari vuotta taaksepäin, ja täytyy sanoa jo lahjomattoman maisteluraadin palautteiden perusteella jopa hämmentävän lähelle juustokakun iskevyyttä. Anopin mielestä tuo hedelmäinen smoothiekakku hakkasi tällöin jopa leipomosta haetun mangojuustokakun, joten tätä ei myöskään kannata missata! Tuo smoothiekakku resepti on myös yksi googlatuimmista postauksistani, eli ei huono. 😉
Omnom. Makoisaa loppuviikkoa!
TSEKKAA MYÖS:
Sairaan maukas feta-perunasalaatti
EDELLINEN JUTTUNI:
Milloin kertoa raskaudesta? Jos joku meneekin pieleen?
VALMENNUKSET:
Prove by Piia Home Edition valmennus – Vielä kerkeät!