Reissussa rähjääntyy

Palattiin eilen illalla takaisin Tampesteriin ihan huikealta synttärireissulta Budapestistä. Kun kaikki kovimmat nähtävyydet on käyty kiertämässä, niin reissun muistoarvo koostuu mielestäni aina pienemmistä yksityiskohdista. Tällä reissulla poljettiin polkuautolla kitarisat kimmeltäen, join maailman parasta jääkahvia, sytyin vähän liikaa Lego-kaupoista, mäiskittiin korttia lukuisissa eri kahviloissa, huljuteltiin jalkoja keskelle kaupunkia sijoitetussa kahluualtaassa, nautin vesibussin keulassa hiuksia hulmuttavasta tuulesta, köllittiin ulkokylpylässä sekä treenattiin huikeimmalla salilla, missä kumpikaan meistä oli koskaan käynyt. Budapestissä meinaan tuo bodybuilding-kulttuuri tuntui olevan ilmeisen voimissaan, mutta tästä lisää toisella kerralla.
Ostoksia en tehnyt juuri yhtään, mitä nyt yksi body, kokouimapuku, minilautapeli ja neljä yllätys-Lego-keräilyhahmoa (en kasva aikuiseksi hihii) tarttui mukaan. Ostosteluun olisi kylläkin ollut suorastaan erinomaiset puitteet, mutta jostain syystä ei nyt napostellut tuo materialismitaivaan tavoittelu juuri yhtään.
Budapest-2
Budapest-5
Budapest-4
Budapest-12
Budapest-6
Budapest-7
Budapest-13
Budapest
Budapest-11
Budapest-3
Kahvia ryystettiin huulet tötteröllä aivan hävytön määrä. Budapestissä kahvilat olivat keskieurooppailaiseen tapaan aivan loistavia ja erittäin edullisia, joten otettiin kyllä tästä kaikki lysti irti. Viimeisenä aamuna vietettiin reissu- ja treenikrapulassa oikein kunnon kahvinmaistajaiset, jossa saatiin tarjoilijankin silmät laajentumaan pöytään kantamansa kofeiinin määrästä. Jumppa hoiti meistä kahdesta tuon kakkujen tuhoamisen, mutta verokarhun kämmen kaapaisi aina tarvittaessa oman lusikallisensa piiraista. Mäyh.
Yksi hauskimmista aktiviteeteistä reissussa oli ehdottomasti kaksin työstettävän polkuauton vuokraaminen Duna joen keskellä sijaitsevan puistosaaren kiertämistä varten. Oli niin huisia sotkea kintuilla hirveää rallia ja repeillä tuon tuosta huikeammille reittivalinnoille, kun välillä eksyttiin tieltä itsekeksityille maastoreiteille. Tuossa tohinassa pääsi kyllä sisäinen lapsi sekä komea kenttäsoija valloilleen! Aina ei vaan jaksa olla aikuinen!
Muita meidän parhaaksi kokemiamme vinkkejä Budapestin reissulaisille:

 • Espresso Embassy – Todella pätevä kahvila erinomaisella ja asiantuntevalla henkilökunnalla. Pieni ja nuorekas.
 • Julkiset vesibussit D11-D14 – Näppärä ja puoli-ilmainen jokiretki mielettömillä näköaloilla.
 • Cutler Golds Gym & Flex Gym – Treenireissaajien ykkössalit. Cutler oli kyllä vaikuttavampi!
 • West End – Todella laaja ostoskeskus shoppailunhimoisille.
 • House of Terror – Historiasta kiinnostuneille natsien ja kommunistien kauhuteoista kertova nykyaikainen (tosinaan jopa psykedeelinen) museo. Avasi hyvin silmiä Budapestin historialle, ja sille, kuinka läheltä meitä suomalaisiakin on sama kohtalo liipannut.
 • Margaret Island ja polkuautot – Kuten jo mainittu: niin hauskaa! Tunnin vuokralla (7€) kierrettiin koko saari. Sähköisiä menopelejä olisi myös saanut vuokrattua.
 • Unkarin parlamenttitalo – Yksi vaikuttavimmista näkemistäni rakennuksista

Budapest-10
Budapest-9
Budapest-8
Ja kuten tuossa aiemmin jo mainitsin, niin jätän seuraavaan kertaan tuon sportti- ja bodauspuolen, kun siitä riittää vähän enemmänkin sepustettavaa tuolta reissulta. Tässä vaiheessa kuitenkin tiivistetysti sanottakoon, että kohde oli kokonaisuudessaan sen verran helmi, että Jumpan kanssa jo puoliläpällä mietittiin jopa osoitteenmuutosta Budapestiin. Pitäisköhän riipaista? Hah!
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Matkakuumeen veitsenkääntäjä

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (3)
 1. Budapest on niin kaunis kaupunki! Varsinkin sieltä kaupungin laidalla sijaitsevan kukkulan laelta (jonka nimeä en kuollaksenikaan muista eikä into riitä googlettaa) katsottuna, mutta kyllä muutenkin. Hurmaava paikka!

  1. Piia Pajunen
   22.8.2016, 22:09

   Puhut kyllä täyttä asiaa! Ja jos meinaat sitä Budan puolella olevaa linnakekukkulaa (parlamenttitaloa vastapäätä), niin voi moro miten upeat näkymät sieltä tosissaan olikaan!

 2. Budapest goes fitness - Piia Pajunen
  24.8.2016, 17:31

  […] Edellinen juttuni: Reissussa rähjääntyy […]

Kommentointi suljettu.