SUOLAISET PERUNAVOHVELIT & LOHITÄYTE

PERUNAVOHVELI RESEPTI

Oi että, suolaisia vohveleita ja kesäinen lohitäyte. Kombona aika lyömätön! Bongasin pari päivää sitten perunavohveleiden ohjeen Sydänmerkki-sivustolta, ja tästä pienellä modauksella oli pakko laittaa nannaa testiin ja kaapin syövereissä lojuva vohvelirauta laulamaan!

Itse olen huomattavasti enemmän suolaisen kuin makean ystävä, joten perunavohveli resepti iski jo ajatuksen tasolla omaan makumaailmaan hyvinkin lujaa. Kylkeen pyöräytin uunilohen ylijäämistä supernopean lohitäytteen, jonka höystin vielä tuoreella tillillä näin kesän alkajaisiksi. Tätä voisi hyvinkin kuvitella tarjoavani kesävieraille tai mikäs sen parempaa, kuin laittaa mökillä hösseliksi ja suolaista herkkua suuhun aurinkoisena päivänä. Oijoi!

PERUNAVOHVELI RESEPTI

(8-10 vohvelia)

PERUNAVOHVELI RESEPTI

  • 300g keitettyjä perunoita (noin 4-5 kappaletta)
  • 4 dl maitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  1. Muussa keitetyt perunat haarukalla ja sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
  2. Anna turvota noin vartin verran
  3. Paista vohveliraudalla. Öljyä rauta vuokasprayllä, öljyllä, voilla tai margariinilla.

LOHITÄYTE VOHVELEILLE

lohitäyte vohveleille

  • 300g lohta (esim. lämminsavu tai edellisen päivän uunilohen jäämät)
  • 1 dl kermaviiliä, ranskankermaa tai paksua jugurttia
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 tuoretta tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
  • 1/2 punasipuli
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  1. ”Muussaa” lohi haarukalla kulhoon ja lisää sekaan kermaviili
  2. Pilko punasipuli ja punasipuli pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli ja lisää kulhoon
  3. Sekoita koko setti, ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

lohitäyte letuille

Pakko vielä kehaista, että tulipa muuten todella hyvää! Parasta oli, ettei valmistamiseenkaan mennyt kovinkaan kauaa, ja vohveliraudalla tuli kyllä tuotokset todella vikkelään valmiiksi. Tunnustuksena vielä kerrottakoon, että oiottiin nälkäisinä hieman tuossa taikinan turvottamisessa, ja eipä tuo lopputulosta häirinnyt. 😉

Makoisaa kesän alkua jokaiselle herkkusuulle!

KURKKAA MYÖS:
Feta-pinaatti-uunimunakas resepti

EDELLINEN JUTTUNI:
Kun some lähti tykittämään paineita

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

Kommentit (0)