PARHAAT NETFLIX-SARJAT – 17 x Omat all time lempparit

Sohvalle ameebaksi ja sarjaa pyörimään. Paras tapa päättää päivä ja nollata pää! Netflixin sarjaviihdettä on tullut imettyä suorastaan sielun kyllyydestä jo useamman vuoden ajan, ja toisinaan ihan rehellisesti sanottuna tuntuu siltä, että koko Netflix on jyystetty läpi. Siksipä päätin koostaa tähän postaukseen sellaisia sarjoja, jotka ovat sytyttäneet matkan varrella ehkä eniten. Koska ikinä ei voi olla tarpeeksi hyviä sarjatärppejä säästääkseen sitä iän ikuista ”mitähän sitä alkaisi katsomaan seuraavaksi”-pohdintaa.

Iskin tähän laidasta laitaan ja eri genreistä sellaisia sarjoja, joita jostain syystä on jäänyt kaipaamaan. Sellaisia, jonka tyylisiä vieläkin haikailee saavansa katsoa jatkossakin, kun pläräilee taas yhden sarjan purkittamisen jälkeen tarjontaa läpi miettien, että osuispa joku vastaava helmi taas vastaan. Noh, tässä niitä nyt tulee! 17 (+5) tärppiä omasta takaa!

17 + 5 x PARHAAT NETFLIX-SARJAT

(mutta vain, jos minulta kysytään)

THE FALL

Rikossarja, jota jäi kaipaamaan lisää ja lujaa. Irlannin Belfastiin sijoittuvassa murhaajan jahtaamiseen keskittyvässä sarjassa nähdään äärimmäisen mielenkiintoisia roolihahmoja ja upeita näyttelijäsuorituksia. Välillä eteneminen on melko hidasta mutta silti koukuttavan syvää ja tunnelmallista. Tuotantokausissa jaksoja löytyy kuuden kipaleen verran, joten kovin pitkästä sitoutumisesta ei edes ole kyse.

RAHAPAJA

Espanjalainen Netflix-ilmiö, joka ei alunperin ollut lyönyt läpi Espanjassa, mutta Netflixin pistettyä tämän levitykseen muodostuikin maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Miten ryöstää rahapaja porukalla jäämättä tästä lopulta edes satimeen? Nerokas, mielenkiintoinen ja koukuttava sarja loistavilla henkilöhahmoilla. Omalta osalta harmittamaan jäi, että ensimmäiset kaksi osaa (tai kaksi kautta) olivat erinomaisia, jonka jälkeen uudet kaudet mielestäni lässäyttivät muuten niin loistavaa sarjaa.

SILTA

Netflixin pariin minut vuonna 2016 koukuttanut sarja, joka on yksi ehdottomista suosikeistani. Tanskan ja Ruotsin väliseltä sillalta löydetään ruumis, jota ratkomaan määrätään molempien maiden kaksi tutkijaa jaetulla toiminta-alueella. Aivan loistavia roolihahmoja sarjassa, joka on pohjoismaalaisen tuotannon suoranainen helmi.

STRANGER THINGS

Aivan huikean omintakeisella kasarifiiliksellä musiikkeja myöten varustettu yliluonnolliseen mysteeriin keskittyvä sarja, joka tuli ahmittua vähän turhankin vikkelään lävitse. Hyvä scifi on turhan harvassa, mutta tämä jopa ilmiöksi asti muodostunut sarja tuntui koukuttavan jengiä laajalti. Parasta tässä kyllä oli tuo mieletön kasarifiilis! Harmi, etteivät jatkokaudet pystyneet samaan kuin ensimmäinen.

HOW TO GET AWAY WITH A MURDER

Asianajajana toimiva lakitieteen professori ja tämän oppilaansa sekaantuvat kinkkiseen murhajuttuun, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä. Jännä, hauska, yllättävä ja koukuttava, ja cliffhangereissa ei todellakaan säästellä!

SORJONEN

Suomalainen rikossarja, joka koukutti myös kotimaisesta tuotannosta hyvin kriittisen mieheni ja lujaa. Hyvin erikoisia ja omintakeisia metodeita käyttävä rikostutkija päätyy ratkomaan Suomen itärajalla hyvin brutaaleja ja pitkälle lonkeroitaan levittäineitä murhatutkintoja. Suomalaista laatua isolla ällällä. Yleisenä vinkkinä: Yle Areenasta löytyvät kaikki kolme kautta, mutta ekalla kaudella pääsee alkuun helposti lähestyen Netflixin puolella.

BODYGUARD

Lontooseen sijoittuvassa minisarjassa nuori sotaveteraani määrätään suojelemaan poliitikkoa ja auttamaan terrori-iskun estämisessä. Paljon ristiriitaisuuksia, epäilyjä ja pähkinöitä. Todella koukuttava ja yllätyksiä täynnä oleva brittiläinen jännityssarja, joka ahmittiin hetkessä läpi!

VIKINGS

Norjan alueelle sijoittuva historiaan pohjautuva kuitenkin fiktiivinen palkintoja kahminnut sarja. Brutaalia, juonittelevaa ja hyvinkin raakaa menoa viikinkilegend Ragnarin Lothbrokin elämän ympärillä. Harmi vain, ettei hyviä kausia riittänyt muutamaa pidemmälle (imo), mutta parilla ekallakin pärjää loistavasti. Myöhemmillä kausillä nähdään myös suomalaisverta melko merkittävissäkin rooleissa Jasper Pääkkösen ja Peter Franzenin toimesta.

THE UMBRELLA ACADEMY

Sarjassamme positiivinen yllättäjä. Todella mielenkiintoisen koukuttava sekoitus tunteikasta draamaa, mysteeriä sekä fantasiaa. Isän kuolema tuo toisistaan vieraantuneet ja erilaisia supervoimia omaavat ottosisarukset jälleen yhteen. He saavat selville järkyttäviä perhesalaisuuksia ja tässä sivussa maailmaa uhkaavan vaaran. Jaksojen edetessä oli koko ajan vain hinku tietää enemmän ja lisää, sillä taustalla hiljalleen ratkeava mysteeri oli niin kutkuttava. Harmittaa, ettei tätä ollut enempää kuin yksi kausi.

DEAD TO ME

Aviomies ja perheenisä kuolee yllättäen auto-onnettomuudessa, ja surun murtama leski tapaa vertaistukiryhmässä uuden ystävän, joka osoittautuukin ”melkoiseksi tapaukseksi” monellakin tapaa. Sarja jaksaa yllättää lähes jokaisen jakson kohdalla ja kuviot saattavat kääntyä koukuttavasti ympäri minä hetkenä hyvänsä. ”Helppoa katseltavaa” mutta sitäkin koukuttavan mielenkiintoinen sarja!

A-TYPICAL

Draamakomedia nelihenkisestä perheestä, jossa 18-vuoden iän saavuttanut autistipoika rikastuttaa ympäristön elämää. Konseptina ei kuulostanut kovin houkuttelevalta, mutta toteutus on aivan loistava! Sopivasti tunnetta, ihmissuhdekoukeroita sekä ainakin allekirjoittaneeseen uppoavaa huumoria. Ei todellakaan liian lekkeriksi menevä kokonaisuus, ja draaman puoli todella uskottavaa ja syvällekin osuvaa. Tämä sujahti kokoon aivan liian nopeasti.

KARPPI

Kotimaista rikosdraamaa mielenkiintoisessa paketissa. Nuori naispuolinen rikostutkija sinnittelee suuren menetyksensä kanssa keskellä erikoista murhatutkintaa, johon on nivoutunut Helsinkiläinen ympäristöpolitiikkaan paneutunut rakennusyhtiö. Kotimaista tuotantoa on ilo katsoa, kun se on tehty hyvin ja varustettu loistavilla näytteijöillä.

ORPHAN BLACK

Mielenkiintoinen hieman scifihtävä sarja, jossa nuorelle naiselle selviää, että hän onkin yksi lukuisista klooneista (älä anna idean hämätä), ja kloonisiskoja on ripoteltu pitkin maailmaa, ja siskosrepertuaari haluaa selvittää oman taustansa ja alkuperänsä. Suorastaan loistavista roolisuorituksistaan palkittu sarja, jossa säpinää, mysteereitä, kutkuttavia juonenkäänteitä ja unohtamatta myös sitä keveää huumoriakin. Herätti myös ajattelemaan, kuinka paljon ympäristö meitä voikaan muovata.

BLACKLIST

Entinen FBI-agentti ja etsityimpien rikollisten listalla oleva Raymond ”Red” Reddington antautuu yhdellä ehdolla: hän suostuu kommunikoimaan vain vastavalmistuneen nuoren naisagentin kanssa. Harvoin jo heti ensimmäinen jakso potkaisee kiinnostusviisarin kaakkoon, sillä yhden 40 minuuttisen aikana ehdin jo esittää mielessäni sata ja yksi kysymystä niin rikosmaailman syövereihin kuin henkilösuhteisiin liittyen, joihin janosin saavani vastauksia.

THE GOOD PLACE

Huikean erilainen tuttavuus. Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu? Yllättäen kuollut nuori nainen päätyy käsitteluvirheen vuoksi pahan paikan sijaan hyvään paikkaan, vaikkei paikkaa täältä olekaan oikeasti ansainnut. Olen yleensä todella nirso komedioissa, mutta tämä jotenkin iski erilaisella lähestymistavalla!

DESIGNATED SURVIVOR

Yhdysvaltojen presidentin virkaan voi joutua lähes täysin puskista, kun kohdalle osuu tarpeeksi mullistava tilanne. Erittäin monitahoisia ja toisinaan niin riipovan inhmillisiä henkilöhahmoja ja heidän tarinoitaan keskellä Yhdysvaltojen poliittista mittelöä. Sarja, jota vierastin ihan liian pitkään (frendien hehkutuksista huolimatta) ihan vain siksi, että tiesin sarjan liikkuvan poliittisessa ympäristössä, joka ei itseäni ihan liikaa nappaa. Nappasi kuitenkin ja lujaa!

BROOKLYN 99

Leppoisaa ja sopivan helppoa huumoria sisältävää komediaa keskittyen New Yorkilaisen poliisipiirin yksikön toimintaan. Sarja, jonka inside-vitsit tarttuvat väkisinkin!.Mä haluan tästä vieläkin lisää kausia! Alkuun pohdiskelin, mennäänkö jo kliseiden puolella, mutta vauhtiin päästyä tämä kyllä unohtui, ja henkilöhahmot puhkesivat kukkaan ja lujaa. 20 minuutin jaksot olivat mukavan näppäriä katsella myös hieman lyhyempinä hengähdystaukoina.

Ja näitähän ei voi myöskään unohtaa:

 • How I met your Mother
 • Moderni Perhe
 • Frendit
 • Bel-Airin Prinssi (Jonnet ei muista. Ihan parasta ysärifiilistelyä)
 • Gossip Girl (jota en katsonut teinivuosinani, mutta tykitin läpi näin aikuisena)

parhaat netflix-sarjat

Onko sulla jotain ykköstykkejä Netflixissä, joita olet jäänyt kaipailemaan ja lujaa? Mitkä sarjat sulla ovat olleet Netflixisissä kaikkien aikojen top listalla? Vinkkejä saa ehdottomasti taas tuttuun tapaan heitellä kommenttiboksin puolelle, sillä suurimman osan näistäkin sarjoista olen ihan totta bongannut juuri teidän huikeiden tärppien pohjalta. Eli kiiiiitos!

Viihteellistä alkavaa kesää joka sohvalle!

LUE MYÖS:
9 x Hyvät lautapelit aikuisille (ja perheille)

EDELLINEN JUTTUNI:
Kuinka helppo omaa kehoa on vihata?

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi onnellisuus parisuhde perhe
Kommentit (33)
 1. Orange is the new black! Aivan huikea sarja!

  Jos viikinkijutut iskee, niin The last kingdom on myös ihan viihdyttävä. Englannin ja viikinkien kahinaa. Itsellä kesti muutaman jakson verran lämmetä sarjalle (mies ehdotti), mutta sitten tykästyin.

  The Crown oli yllättävän mielenkiintoinen draama nuoresta kuningatar Elisabethistä, vaikkei aihe hirveästi ole itseä kiinnostanut. Viimeinen kausi ei enää niin iskenyt, mutta kaksi ekaa oli hyviä.

  1. piiapajunen
   28.5.2020, 20:58

   Siis The Crownhan unohtui tästä ihan kokonaan! Ihan huikea sarja, josta tosin kolmas kausi floppas täälläkin päässä. 🙈

   Tuo Last Kingdom menee kyllä tarkasteluun ja Orange is the new blackille pitäisi antaa ehdottomasti uusi mahdollisuus. Sitä kun testasin jakson verran ehkä nelisen vuotta sitten, mutta jäi jostain syystä siihen. Kiitos!

 2. Colony kannattaa katsoa! Sitä on kaiken lisäksi mooonta pitkää kautta, niin ei lopu heti kesken!

  1. piiapajunen
   28.5.2020, 20:58

   Hei tästä en ollut kuullutkaan! Tutkailuun menee, eli kiitos!!

Kommentointi suljettu.