Piia Pajunen
Piia Pajunen

RAHAPÄIVÄKIRJA – MIHIN & PALJON TUHLASIN VIIKOSSA?


Mihin Pajusen pennoset karkailivat viime viikon aikana, ja millaisella joukkopaolla niitä ryöpsähteli pois tilieni kätköistä? Tämä oli ihan hauska ihmiskoe taas katsoa kuitteja säästelemällä, että mihin sitä euronsa oikein sijoitti.
Toki viikkojen rahankulutus ja käyttötarpeet vaihtelevat itselläni melkoisesti. Urheiluun liittyvät kulut (salimaksut, harrastusmaksut, urheiluhierojat + muu ulkoistettu kehonhuolto) tulevat usein isompina kertarysäyksinä, mutta niistä en ole koskaan tinkinyt edes tiukempina opiskelijavuosina vaan tehnyt sitten enemmän töitä ja säästänyt aina ennakkoon. Ne ovat olleet minulle aina investointi itseeni ja tulevaisuuteeni, sekä itselleni urheilu ja sen kautta tuleva fyysinen sekä henkinen hyvinvointi ovat niin merkittäviä tekijöitä omassa elämässäni, etten niistä yksinkertaisesti ole koskaan pystynyt tinkimään.
Mihin sitten rahani kului viime viikolla ja paljon tuhlasin? Otetaanpa se tarkasteluun!

RAHAPÄIVÄKIRJA

MAANANTAI:

0€

TIISTAI:

Ruokaostokset: 10,90€
Yllättävä lääkärikäynti: 71,00€ (silmäosuma cheer-treeneissä)
Apteekki: 9,25€

KESKIVIIKKO:

0€

TORSTAI:

Eväsostokset: 2,40€

PERJANTAI:

Kiropraktikkokäynti: 88,40€
Paitaostos + kahdet korvikset : 32,70€

LAUANTAI:

0€

SUNNUNTAI:

Ruokaostokset 27,09€

YHTEENVETO RAHANKÄYTÖSTÄ

Rahaa kului yhteensä 241,74€, josta ruokaan humahti vain 40,39€.  Toki silmämunaani haavan tehnyt sormi urheilumeiningeissä pisti ylläreitä rattaisiin, ja lääkärikäynnin hinnaksi rapsahti antibioottitippoineen sen 80,25€. Ilman tätä onnetonta sattumaa viikkobudjettini olisi ollut 161,49€. Urheiluvakuutuksen omavastuu olisi startannut vasta 100€ kohdalta, joten omaan lompsaan osui tuo.
Toisaalta tämä kuulostaa omaan korvaani melko suurelta, sillä jotenkin olen vain vieläkin alitajuisesti jämähtänyt sinne opiskelijavuosien sniiduiluun. Toisaalta tuolle viikolle rapsahti myös tarpeeseen tullut kiropraktikkokäynti (edellisestä käynnistä oli vierähtänyt jo 3 vuotta), jossa avattiin parit hieman vaivaamaan alkaneet lukot rangasta. Eli kyllä kannatti.
Oli kuitenkin kiva huomata, että viikossa on useita päiviä, jolloin lompakko ei kevene laisinkaan, ja ruokamenot ovat omaan makuuni varsin kohtuulliset, vaikka myös ruokaan tykkäänkin panostaa. Korttia tuli kyllä käytettyä tiehämminkin, mutta tähän en lisännyt esimerkiksi yritystoimintaan liittyviä kuluja (kuten matkakuluja työhön liittyvissä velvotteissa tre-hki-tre).

paljon tuhlasin
Neule: TÄÄLTÄ* // Housut: TÄÄLTÄ*

En yleensä itse budjetoi hirveästi menojani, mutta pesämunaa olen aina pitänyt tililläni myös läpi pienituloisempien opiskelija-aikojen. Vaikka tällaisena numeroita rakastavana insinöörinä rakastan laskelmointia, niin minulle riittää, että tiedän käyttäväni rahojani järkevästi ja ajatella myös tulevaa.
Pidän omalla kohdallani olennaisempana sekä palkitsevampana sijoittaa enemmän itseensä ja vähän vähemmän kertaluontoisiin hönöilyihin, vaikka onhan sitä joskus kiva irrotella. En muutenkaan nauti erityisemmin rahan tuhlaamisesta tai shoppailusta enkä käy sen suuremmin ”ulkona”. Fiksuista kertasijoituksista saan aina huomattavasti enemmän iloa, ja varsinkin jos siitä on oikeasti iloa vielä pitkälle yhden päivän jälkeenkin. 🙂

Muikeaa maanantaita joka napaan!

TSEKKAA MYÖS:
Miten säästää rahaa ruuanlaitossa?
& Kun säännöistä ja rajoitteista tuli hyvinvointia

EDELLINEN JUTTUNI:
Vahvoja myyttejä salitreenistä ja ravinnosta

♥  SEURAA MINUA  ♥
Instagram // YouTube // Bloglovin // Facebook

Kommentit (11)

 1. Emmi

  Miten kuvittelin näkeväni sut lauantaina pitsalla Ratinassa😉 tai sitten miehesi maksoi hah!😃

  • Emmi

   Siis pe!

  • Piia Pajunen

   Itseasiassa käytiin tällä viikolla syömässä poikkeuksellistesti jopa kahdesti ulkona, ja homma meni juurikin niin, että mies piffas ja vielä molemmat kerrat (lucky me), hah! Mies halusi mut ”palkita”, kun olin kuulemma ollut niin ahkera (ja olin kyllä hemmetti vie ollutkin, eli voin sanoa ansainneeni). 😀
   Toisaalta veikkaan kyllä, että ensi kerralla mä sitten kustannan meidät molemmat, kun ulkona käydään mussuttelemassa, sillä oma perse ei kestä sitä, että joku muu kustantaa mun elämääni, vaikka kuinka haluaisi ”palkita”. 😀

 2. Emmi

  Haha! Oih. Huikea mies sulla! 😍

  • Piia Pajunen

   Pakko sanoa, että oon samaa mieltä! <3

 3. Vilma

  Niin mitä sitten söit viikon vai olitko juuri käynyt kaupassa ennen ja kotona oli ruokaa?

  • Piia Pajunen

   Edellisenä sunnuntaina tuli ostettua taas viikolle valmiiksi ruokia samaan tapaan kuin päätin tuon tarkasteluviikon ruokaostoksilla seuraavaa viikkoa ajatellen. Tästä pitäis kyllä tehdä joskus laajempi zoomailu, että miten viikkojen välillä ruokaostoksiin menee. Koin silti, että viime viikolla oli ruokien osalta aika perinteinen meninki syömisen, ruokaostosten ja keittiön kaappien sisällön suhteen, että en usko, että tässä toisaalta ole hirveästi heittelyitä, jollei vetele mitään juhlatarjoiluita tai muita juhlistussafkoja kehiin. 😀

 4. K

  Mielenkiintoinen postaus! Tälläiset motivoi ainakin itseäni pienentämään ”turhat” kauppareissut ja kulut ! Jotenkin koen säästämisen kiehtovaksi ja hullulla tavalla tykkään yrittää pienentää kulujani vaikka olenkin todella mukavuudenhaluinen ja tykkään panostaa laatuun!
  Tul myösi mieleen kysymys joka ei laisinkaan koske postausta. Muistin vaan että olet paljon kirjoittanut unesta ja rasvanpoltosta. Eikös asia ole niin, että riittävä ja laadukas uni edesauttaa rasvanpolttoa dietillä? Sanotaan että ihminen kärsii uniongelmista esim työstressin/koulun yms takia ja on dietillä (ei kisadiettiä, järkevällä kalorimiinuksella) ja epäilee että näiden vähäunisten öiden takia (n.4h unta öisin) että paino ei tipu. Onko niin että kun stressi vihdoin helpottuu ja alkaa uni maistumaan, niin paino tippuu noin sen verran minkä olisi tippunut niillä viikoilla kun nukkui todella vähän? Saitko kiinni mitä hain? 🙂 Monta kertaa miettinyt asiaa ja asia jonkinlaisia ajankohtainen omalla kohdalla niin aattelin kysyä satutko tietämään asiasta:)

  • Piia Pajunen

   Siis mäkin jostain syystä nautin siitä, että onnistun pienentään noista peruskuluistani ja silti esim. syömään kuitenkin hyvää ja monipuolista ruokaa.
   Laadukas ja riittävä uni tosiaan vaikuttaa todella voimakkaasti elintoimintoihin ja palautumiseen ja siten myös rasvanpolttoon. Keho saattaa stressitilassa (henkinen ja/tai fyysinen stressi) alkaa panttaamaan myös niitä nesteitä, eli dieetatessa se voi usein vaatia sen, että paino lähtee taas liikkeelle, että saataisiin stressin lievennystä (esim. riittävästi laadukasta unta, lepoa, kevyttä safkatankkausta). Yleensä se tapahtuu ajan kanssa, mutta usein tätä voi vauhdittaa sillä, että pitää kiinni siitä levosta ja unesta.
   Uneen liittyen (toki ravintokulmalla) mulla on aiempi postaus täällä:
   http://piiapajunen.fitfashion.fi/parempaa-unta-safkalla/

 5. n

  27 euroa viikon ruokiin? WTF? Syötkö ilmaa?? 😀 No okei tiedän että et syö, mutta olipas kiinnostava luku. Me käytiin tänään ruokakaupassa ja meni 60 euroa. Emme osta lihaa, kalaa tms. kaupasta, joten tuossa säästää todella pitkän pennin. Lisäksi kaapissa oli mm. voita, kaurakermaa, kaikki hiilihydraattilähteet paitsi puuro ja mysli sekä jonkin verran kasviksia, eli tuossa 60 eurossakaan ei ole edes koko totuus. Meitä on neljä syöjää ja elämme kyllä mielestäni todella pienellä budjetilla verrattuna esim. kaveriperheisiin, juuri tuon takia ettei tarvitse ostaa lihaa ja kalaa (eikä mitään näiden korvaajaa).
  Avaa tätä enemmän!!! 😀 Kiinnostaa myös että miten laskit yhteiset ostokset vai syöttekö miehen kanssa eri ruokia tms?

  • Piia Pajunen

   Moikka! Nyt sulta tais jäädä toi toinen kauppareissu, eväsostokset ja yhteenveto huomaamatta, sillä ruokaan mulla kului 40,39€ viikon aikana. Eli en selvinnyt ihan 27 eurolla. 😀
   Ja tossa laskemassa siis oli jyvitettynä suurinpiirtein oma osuuteni, ja kaupassa yleensä miehen kanssa kasataan omiin koreihin ne, mitä lähinnä itse meinataan syödä (syödään aika eri asioita toisinaan, hah) ja sitten yhteiset (juustot, leivät, margariinit) heitellään mäihällä puoliksi kauppahihnalle. 🙂

Kommentoi »

Comments are closed