RAHAPÄIVÄKIRJA – MIHIN & PALJON TUHLASIN VIIKOSSA?


Mihin Pajusen pennoset karkailivat viime viikon aikana, ja millaisella joukkopaolla niitä ryöpsähteli pois tilieni kätköistä? Tämä oli ihan hauska ihmiskoe taas katsoa kuitteja säästelemällä, että mihin sitä euronsa oikein sijoitti.
Toki viikkojen rahankulutus ja käyttötarpeet vaihtelevat itselläni melkoisesti. Urheiluun liittyvät kulut (salimaksut, harrastusmaksut, urheiluhierojat + muu ulkoistettu kehonhuolto) tulevat usein isompina kertarysäyksinä, mutta niistä en ole koskaan tinkinyt edes tiukempina opiskelijavuosina vaan tehnyt sitten enemmän töitä ja säästänyt aina ennakkoon. Ne ovat olleet minulle aina investointi itseeni ja tulevaisuuteeni, sekä itselleni urheilu ja sen kautta tuleva fyysinen sekä henkinen hyvinvointi ovat niin merkittäviä tekijöitä omassa elämässäni, etten niistä yksinkertaisesti ole koskaan pystynyt tinkimään.
Mihin sitten rahani kului viime viikolla ja paljon tuhlasin? Otetaanpa se tarkasteluun!

RAHAPÄIVÄKIRJA

MAANANTAI:

0€

TIISTAI:

Ruokaostokset: 10,90€
Yllättävä lääkärikäynti: 71,00€ (silmäosuma cheer-treeneissä)
Apteekki: 9,25€

KESKIVIIKKO:

0€

TORSTAI:

Eväsostokset: 2,40€

PERJANTAI:

Kiropraktikkokäynti: 88,40€
Paitaostos + kahdet korvikset : 32,70€

LAUANTAI:

0€

SUNNUNTAI:

Ruokaostokset 27,09€

YHTEENVETO RAHANKÄYTÖSTÄ

Rahaa kului yhteensä 241,74€, josta ruokaan humahti vain 40,39€.  Toki silmämunaani haavan tehnyt sormi urheilumeiningeissä pisti ylläreitä rattaisiin, ja lääkärikäynnin hinnaksi rapsahti antibioottitippoineen sen 80,25€. Ilman tätä onnetonta sattumaa viikkobudjettini olisi ollut 161,49€. Urheiluvakuutuksen omavastuu olisi startannut vasta 100€ kohdalta, joten omaan lompsaan osui tuo.
Toisaalta tämä kuulostaa omaan korvaani melko suurelta, sillä jotenkin olen vain vieläkin alitajuisesti jämähtänyt sinne opiskelijavuosien sniiduiluun. Toisaalta tuolle viikolle rapsahti myös tarpeeseen tullut kiropraktikkokäynti (edellisestä käynnistä oli vierähtänyt jo 3 vuotta), jossa avattiin parit hieman vaivaamaan alkaneet lukot rangasta. Eli kyllä kannatti.
Oli kuitenkin kiva huomata, että viikossa on useita päiviä, jolloin lompakko ei kevene laisinkaan, ja ruokamenot ovat omaan makuuni varsin kohtuulliset, vaikka myös ruokaan tykkäänkin panostaa. Korttia tuli kyllä käytettyä tiehämminkin, mutta tähän en lisännyt esimerkiksi yritystoimintaan liittyviä kuluja (kuten matkakuluja työhön liittyvissä velvotteissa tre-hki-tre).

paljon tuhlasin
Neule: TÄÄLTÄ* // Housut: TÄÄLTÄ*

En yleensä itse budjetoi hirveästi menojani, mutta pesämunaa olen aina pitänyt tililläni myös läpi pienituloisempien opiskelija-aikojen. Vaikka tällaisena numeroita rakastavana insinöörinä rakastan laskelmointia, niin minulle riittää, että tiedän käyttäväni rahojani järkevästi ja ajatella myös tulevaa.
Pidän omalla kohdallani olennaisempana sekä palkitsevampana sijoittaa enemmän itseensä ja vähän vähemmän kertaluontoisiin hönöilyihin, vaikka onhan sitä joskus kiva irrotella. En muutenkaan nauti erityisemmin rahan tuhlaamisesta tai shoppailusta enkä käy sen suuremmin ”ulkona”. Fiksuista kertasijoituksista saan aina huomattavasti enemmän iloa, ja varsinkin jos siitä on oikeasti iloa vielä pitkälle yhden päivän jälkeenkin. 🙂

Muikeaa maanantaita joka napaan!

TSEKKAA MYÖS:
Miten säästää rahaa ruuanlaitossa?
& Kun säännöistä ja rajoitteista tuli hyvinvointia

EDELLINEN JUTTUNI:
Vahvoja myyttejä salitreenistä ja ravinnosta

♥  SEURAA MINUA  ♥
Instagram // YouTube // Bloglovin // Facebook

Kommentit (11)
 1. Miten kuvittelin näkeväni sut lauantaina pitsalla Ratinassa😉 tai sitten miehesi maksoi hah!😃

  1. Siis pe!

  2. Piia Pajunen
   17.9.2018, 15:10

   Itseasiassa käytiin tällä viikolla syömässä poikkeuksellistesti jopa kahdesti ulkona, ja homma meni juurikin niin, että mies piffas ja vielä molemmat kerrat (lucky me), hah! Mies halusi mut ”palkita”, kun olin kuulemma ollut niin ahkera (ja olin kyllä hemmetti vie ollutkin, eli voin sanoa ansainneeni). 😀
   Toisaalta veikkaan kyllä, että ensi kerralla mä sitten kustannan meidät molemmat, kun ulkona käydään mussuttelemassa, sillä oma perse ei kestä sitä, että joku muu kustantaa mun elämääni, vaikka kuinka haluaisi ”palkita”. 😀

 2. Haha! Oih. Huikea mies sulla! 😍

  1. Piia Pajunen
   17.9.2018, 15:14

   Pakko sanoa, että oon samaa mieltä! <3

Kommentointi suljettu.