Piia Pajunen
Piia Pajunen

TÄRPPEJÄ NETFLIXIIN, YLE AREENAAN JA MUIHIN!

urheilu suomi
Viihdettä kaivattaisiin, mutta taas ikuisuusongelma iskee päin naamaa. Mitä sieltä Netflixistä ja muista streamipalveluista kannattaisi pistää tuijottelutalkoiden kohteeksi? Apuja tähän haasteeseen tarjolla taas tänään, ja Netflixin lisäksi pamahtaa ilmoille myös pari tärppiä Yle Areenasta ja yksi HBO:lta. Tättärää, pistetään homma pidemittä pulinoitta pyörimään!

NETFLIX: THE CROWN

Kuningatar Elisabethin ja Prinssi Philipin uran alkuhetkistä kertova tositapahtumiin perustuva draama. Hieno kuvaus menneestä ajasta ja monarkiasta, ja vaikka en itse kovinkaan politiikasta perusta, niin tässä se jollain tapaa vaan pelaa osana muita kuningashuoneen tositapahtumiin perustuvia koukeroita. Sarjasta pamahti juuri ulos toinen kausi, ja sehän lähti heti pyörimään silmieni edessä. Välillä ehkä hieman hidastempoinen, mutta jollain tapaa silti tylsää ei pääse tulemaan, ja sitä vain päätyy sohvan ääreen aina tykittämään uutta jaksoa kehiin.

YLE AREENA: URHEILU SUOMI

Urheilu Suomi on järisyttävän hyvin tuotettu dokumenttisarja, josta tälläkin hetkellä pamahtaa joka viikko uusi jakso katsottavaksi Areenaan. Dokkarissa valotetaan suomalaisen kilpaurheilun tähtihetkien ja kurjempienkin tarinoiden taakse, ja syvennytään erikseen myös kansamme sydämet valloittaneisiin urheilulajeihin sekä niiden tarinoihin ja urheilijoihin täällä Suomessa. Mukana laaja skaala suomalaisia urheilutähtiä, valmentajalegendoja sekä muita henkilöitä lajien ja urheilijoiden taustalta. Tässä on mukana sitä oikeaa sielua, luonnetta, karua menoa sekä veikeyttä sen kilpaurheilun takana. Kaikkea sopivasti tasapainossa luoden realistisen ja viihdyttävän paketin mielenkiintoisten henkilökuvien kera.
urheilu suomi

NETFLIX: SHOOTER

Entinen merijalkaväen tarkka-ampuja palaa palvelukseen estääkseen presidentin salamurhan, mutta missiossa tuleekin vähän kommervenkkejä matkaan. Älä anna ensimmäisen jakson hämätä, sillä itsekin olin valmis heittämään koko sarjan roskakoriin aivan avausjakson viimeisille minuuteille saakka. Alun kliseinen meno vaihtui äkkiä osuvaksi cliffhangeriksi, ja sarjan ääreen tuli palattua seuraavina iltoina oikein uteliain silmin. Kaksi jaksoa on vielä ensimmäisestä tuotantokaudesta jäljellä, ja vielä ainakin näyttää hyvältä!

HBO: GAME OF THRONES

Tarvitseeko tästä sarjasta enää kertoa yhtään sen enempää? Nyt jumankekka, jos et vielä tätä ole korkannut, niin mitä siinä vielä odotat! Yhtäkään sarjaa ei olla miehen kanssa ahmittu kokoon niin hurjalla tahdilla, eikä tylsistymistä kerennyt missään vaiheessa osua kohdille, vaikka jaksot olivat pitkiä ja kausia mojova kasa. Molemmat totesimme, ettei mikään sarja ole koukuttanut yhtä lujasti. Game of Thronesissa parasta on, että siinä voi ihan oikeasti tapahtua aivan mitä vaan. Et voi koskaan tietää kuka kuolee ja kuka ei. 😀

YLE AREENA: LUOTTOMIES

Pienellä epäilyksellä varustettuna startattiin tätä komediasarjaa katsomaan, mutta siellähän se Kari Ketonen vetää aivan loistavaa roolia idylisen naapuruston tuoreena jäsenenä. Sopivasti julmaa ja mustaa huumoria talvi-iltoihin, hah! Propsit melko tiiviin mittaisista jaksoista, jonka vuoksi Luottomies sopii loistavasti tilanteisiin, jossa haluaisi tsekkailla taukoviihteeksi jotain kevyttä ja näppärää.

urheilu suomi
Jouluneule: TÄÄLTÄ*

Jos näistä ei irronnut tarpeeksi tärppejä, niin ta-daa! Kurkaapa toki lähinnä Netflixiin tähtäävät aiemmat tärppipostaukseni TÄSTÄ, TUOSTA ja VIELÄ TÄSTÄ. Viihteen kaipuisille myös mainittakoon, että huomenna keskiviikkona pamahtaa myös tube-kanavalleni uutta pätkää, joten olkaahan hereillä!
Itseasiassa nyt lopuksi itseäni kovasti kiinnostaisikin ottaa vastatulena erityisesti Yle Areenan kätköistä löytyviä dokkari- tai sarjatärppejä. Skam sieltä on jo tykitetty edellä jo mainittujen Luottomiehen ja Urheilu Suomi-dokkarisarjan lisäksi, mutta mitä muuta sieltä kannattaisi pistää pyörimään? Antakaahan kommenttiboksin laulaa, niin riittää katsottavaa lähestyville joulun pyhille sekä minulle että kommenttiboksista muille tärppejä etsiville. Kiitoksen kajautus jo valmiiksi! <3

Viihteellistä joulun odotusta!

Vilkaise myös:
Onko elämäsi tylsää? Mikä neuvoksi?

Edellinen juttuni:
Miten säästää rahaa ruuanlaitossa?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (22)

 1. Elli

  Katso ehdottomasti Kotiin takaisin tai Meidän aika! 🙂

  • Piia Pajunen

   Kotiin takaisin!!! <3 <3 <3 Yksi parhaimmista sarjoista ikinä! En edes muistanut, että se löytyy Areenasta, sillä itse tuijotin sen läpi silmät selällään ihan normaaleina telkkarilähetyksinä! Onneksi tammikuussa kuulemma alkavat taas uudet jaksot! Ah, vitsit mun elämä parani ehkä just prosenttiyksikön verran, kun muistin tämän asian, kiitos!

 2. kata

  Pitäisi varmaan The Crown itsekin tsekata ! 😉 Hyvät sarjat on kyllä toisinaan pelastus <3 <3

  • Piia Pajunen

   Suosittelen! Ja hyvät sarjat on nimenomaan paras tapa välillä nollata hektistä elämää sekä tätä pimeää talvea <3

 3. Marika

  Jos et ole vielä nähnyt, niin suosittelen ehdottomasti tv-sarjaa Syke. Yle Areenasta voi katsoa nyt ensimmäisen ja toisen tuotantokauden. Niin mukaansatempaava ja mielenkiintoinen sarja!

  • Piia Pajunen

   Tosta Sykkeestä oon kyllä kuullut tosi paljon kehuja (paitsi alan ammattilaisilta noottia epärealistisuudesta), ja kuulemma sarjana tosiaankin todella osuva! Kiitos tästä muistutuksesta, olinkin jo kokonaan unohtanut tämän!

 4. Selena

  Luottomies on ehdottomasti ihan paras sarja😂 Oon kattonu varmaan 4 kertaa ne jaksot❣️

  • Piia Pajunen

   Joo se on kyllä osuva. 😀 Helppo ja nopea väliaikaviihde ja toi Ketonen hoitaa kyllä roolinsa osuvasti. 😀

 5. lennu

  Pakko suositella Netflixistä: Mindhunter! Tykitettiin just eka kausi parissa päivässä ja nyt odotellaan seuraavaa. Kertoo siis 70-luvusta, kun FBI:ssä alettiin profiloida sarjamurhaajia ja taitaa perustua tositapahtumiinkin.

  • Piia Pajunen

   Heiiii vitsit tää kuulostaa siltä, että vois toimia meillä myös miehen kanssa yhteisenä sarjana! Kiitos ihan megana tästä tärpistä! 😀

 6. Sohvaperuna

  Yle Areenasta Sohvaperunat, jos et oo vielä katsonut 😊 Netflixistä nyt katsonnassa Elementary, joka kertoo Sherlock Holmesista nykyajan New Yorkissa, kova suositus myös tälle!

  • Piia Pajunen

   Ei vitsit oon ihan unohtanut myös Sohvaperunat! 😀 Sitä on tullut satunnaisesti tuijoteltua telkusta joskus, mutta menee aina normaaleina lähetyksinä aikataulujen puolesta liian helposti ohi. En tajunnutkaan, että sitä voisi tsekkailla myös Areenasta käsin. 😀 Tänks! Ja tuo Elementary pistetään myös ehdottomasti korvan taakse!

 7. Jonna / Palasia arjestani

  GOT on mulla katsomatta kokonaan, koska meillä ei ole HBO:ta. Kiinnostelisi kyllä katsoa! Myös Luottomies ihan tuntematon. Pitäisi ilmeisesti katsoa useammin Yle Areenan tarjontaa 😀 Tuo yllä mainittu Mindhunter kiinnostaa myös. Mulla tällä hetkellä katsonnan alla vanha kunnon Gossip girl Netflixissä! Ei vain ole aika seurata kovin montaa sarjaa 🙁

  • Piia Pajunen

   Mekin otettiin tuo HBO ihan vaan tota Game of Thronesia varten ja pidettiin Netflix-tauko. Sieltähän saa sen ekan kuukauden ilmaiseksi aina vielä. Siis tuo Gossip Girl pitäisi muuten ehkä kanssa joskus katsoa, koska mun sivistyksessä on iso aukko sen kohdalla. 😀 Jäi aikoinaan katsomatta, kun se telkkarista tuli, kun oli aina treenit samaan aikaan (sama kohtalo kun Greyn anatomialla), heh.
   Mäkin oon nyt kiinnostunut tuosta Yle Areenasta, kun alkoi silmät aukeamaan, että kuinka paljon sielläkin on tarjontaa, kunhan vain keksisi, että mihin tarttua!

 8. meri

  black mirror ehdottomasti, antaa ns. tulevaisuuden uhkakuvia teknologian seurauksena, ihan järjettömän hyvä/pelottava 😀 luther on kans hyvä etsiväsarja 10/10

  • Piia Pajunen

   Black mirror ollaan tuijotettu läpi, ja vitsit se oli hyvä! Jos oikein muistan, niin siihenkin on onneksi kohta pukkaamassa uutta kautta pihalle. Lutheria ollaan taidettu harkita ennenkin, joten kaipa sekin pitäisi sitten laittaa tuijotuslistalle. 🙂

 9. vera

  Netflixistä Californication. Yleareenasta syke ja holby city jos sairaalasarjoista tykkää ja Luottomies oli ihan loisto, toivotaan että lisää jaksoja tulisi!

  • Piia Pajunen

   Holby city! <3 <3 Sitä tuli jossain vaiheessa seurattua vähän turhankin tiiviisti telkkarin kautta, mutta vastahakoisesti päätin sen tuijottamisen lopettaa, kun joka arkiaamusta meni tunti tähän, ja oikeat hommat lykkääntyivät… hah! 😀 En kyllä edes tajunnut, että sitäkin voisi tuijotella areenan kautta itselle sopiviin aikoihin!

 10. Annika

  Areenasta outlander (näkyy netflixistäkin muistaakseni) ja netflixistä minisarja jumalattomat.

  • Piia Pajunen

   Jes, minisarjatärppi! Olisi meinaan todella jees, jos noita minisarjoja olisi enemmänkin tarjolla, kun aika sarjojen katseluun on toisinaan melko rajallinen. Tänks! Outlanderin kanssa mulla kävi vähän heikosti, kun aloin tuijottamaan sitä heti Game of Thronesin jälkeen, jolloin sarja tuntui todella pliisulta ja jäi kesken. Täytyy ehkä kokeilla uusiksi tässä vaikka The Crownin jälkeen, kun GOT on jo haihtunut mielestä. 😀

 11. Joanna

  Tästä on tullut jo vissiin tapa, että kommentoin aina niitä postauksia, joiden aiheisiin kommenttini ei liity millään tavalla, heh… 😀
  Mutta, miten pidät motivaatiota yllä näin talvisin? En varmastikaan ole ainoa, jota rupee väsymys (ehkä enemmänkin henkinen kuin fyysinen, energiaa kyllä riittäisi) painamaan mitä pidemmälle talvea mennään, ja jotenkin illalla pitkän koulupvän jälkeen ei motivoi tossa kylmässä, pimeessä ja märässä lähteä täydelle kuntosalille… joku ottaisi kevyemmän jakson tähän väliin, mutta mulla on tullutkin tässä viimeaikoina aikataulujen takia muutamia extralepopäiviä, muttei niistä ole ollut apua siihen, ettei treeni maistu.

 12. ninna

  yle areenan radio ohjelmat ovat suosikkejani mm. peltsi(mikko peltola) lanttulataamo tuija pehkonen ja arman alizad hyviä myös monet haastattelut. kuunteletko podcasteja? netfilixiä ei ole eikä tule.

Kommentoi »

Comments are closed