Piia Pajunen
Piia Pajunen

MITÄ KATSOA SEURAAVAKSI? 7 x NETFLIX SUOSITUKSET

NETFLIX SUOSITUKSET

Syksy. Sateet. Sohva & Netflix. Siinä on ihan mun lempparikombo!

Kesällä tuli imettyä napaan sarjoja enemmän Viaplayn puolelta, ja voipi olla, että kohta tulee siirryttyä hetkeksi HBO:n puolelle. Ai miksi? No koska ”winter is coming”, ja tarkoituksena olisikin tykittää pupillit laajoina viimeisin Game of Thronesin tuottari uudelleen läpi ennen viimeisen ilmestymistä. Lisäksi YLE Areenasta läpi paukuttamani Handsmaid’s Tale oli niin järkyttävän hyvä, että tätä on pakko saada lisää. Nyt kuitenkin sinne Netflixin pyörteisiin, että mitähän sieltä kannattaisi pistää seuraavaksi pyörimään!

 7 x NETFLIX SUOSITUKSET

MANIAC

Ehkä hämmentävin ja erikoisin katsomani sarja aikoihin, mutta tämä Netflix-originaali onnistui lopulta imaisemaan meitsin ihan täysiä mukaansa. Tässä 10-osaisessa minisarjassa kahden ongelmatapauksen tiet ristevät osallistuessaan neuropsykologiseen lääkekokeiluun, jonka taustalla ovat äitiongelmainen lääkäri sekä tietokone, jolle on koodattu tunteet. Ensimmäisen jakson (ja hieman vielä toisenkin jakson) jälkeen olin jokseenkin epäileväinen, että sarja saattaisi jäädä kesken ja lähteä vaihtoon, mutta kaikelle sille hämmentävälle epämääräisyydelle alkoi tulla hiljalleen tolkkua ja yhdistäviä tekijöitä, jotka imaisivat minut mennessäni.

DESIGNATED SURVIVOR

Yksi lempparisarjoistani pitkään aikaan, jota vierastin ihan liian pitkään (frendien hehkutuksista huolimatta) ihan vain siksi, että tiesin sarjan liikkuvan poliittisessa ympäristössä, joka ei itseäni ihan liikaa nappaa. Jo ensimmäinen jakso kuitenkin koukutti ihan täysin, ja kaikki piirun verran yli 20 jaksoa ensimmäisessä tuotantokaudessa imivät mukanaan vieden juonta tehokkaasti eteenpäin. Pidin myös kovasti tässä sarjassa henkilöhahmojen monitahoisuudesta, eli hahmoissa oli paljon ristiriitaisuuksia hyvän ja pahan välimaastossa, joka piti juonta elävänä ja jollain tasolla inhimillisempänä.

THE RAIN

Tanskalainen scifiä ja jännitystä sekoittava sarja, jossa lyhyesti ideana on, että julma virus pistää Pohjoismaiden väestön lakoon suurilta osin. Tarina keskittyyä sisarusparven selvitytymiseen tästä katastrofista ja tiedottomuuden selvittämiseen. Sinänsä toimiva toteutus ilman laahaamista juonessa, ja tämä kyllä tuli tykitettyä reippasti läpi parista kliseistä huolimatta. Pohjoismaalaisuus viehättää muutenkin itseäni, joten tästä kyllä plussaa.

Karvamatto: TÄÄLTÄ* // Kuvioitu tyynynpäällinen: TÄÄLTÄ*

ALIENIST

Tässä Netflix-originaalissa eletään vuotta 1896 New Yorkissa, kun poliisipäällikkö palkkaa psykologi Laszlo Kreizlerin yhyttämään kodittomia poikia vaanivan murhaajan. Sarja oli itselleni positiivinen yllätys, sillä monesti tämänkaltaset etsivä- tai poliisisarjat tuntuvat olevan vain kopioita toisistaan ja toistavan itseään. Tässä oli selkeästi jotain omintakeista ja kiehtovaa, sekä propsit omaan silmääni onnistuneelle lavastukselle ja puvustukselle.

GOSSIP GIRL

Tämä! TÄMÄ!!! Missasin sarjan aikoinaan sen ilmestyttyä ihan siksi, että olin aina treeneissä, kun sarja kerran viikkoon arki-iltana kello 21:00 paukahti pihalle töllöstä. Onneksi teknologian ja viihdepalveluiden kehittyminen on mahdollistanut minulle tämän paikkaamisen myös näin aikuisiällä, hah!
Manhattanilaista yksityiskoulua käyvät elitistiset teinit kylpevät yltäkylläisyydessä, mutta anonyymi bloggaaja seuraa heidän jokaista liikettään, ja paljastaa toisinaan kipeimmätkin ja tarkoin varjellut salaisuudet jopa vanhempien taustoilta. Kaksi seasonia olen tästä tykittänyt, ja onneksi on vielä varastossa neljä lisää tulevan varalle!

FINAL SPACE

Netflix Originaali animaatiosarja, jossa avaruuden sijoitettu ihmisvanki tutustuu suloiselta vaikuttavaan muukalaisolentoon, jolla on piileviä planeettatuhoaseen voimia. Tästä seuraa tapahtumarikas avaruusseikkailu universumin pelastamiseksi pahaa vastaan. Hämmentävä, hauska ja toisinaan jopa yllättävän koskettava sekä sydäntä riipaiseva. En ole yleensä hirveä animaatioiden ystävä, mutta jostain syystä tämä upposi.

MANHUNT: UNABOMBER

Tositapahtumiin perustuvassa 8-osaisessa minisarjassa jahdataan yhtä Yhdysvaltoja lähes 20-vuotta piinanneesta pommisarjamurhaajasta. Vihjeiden puutteen ja kansan yleisen paniikin pakottamana FBI pistämään rahaa ja resursseja palamaan ennätysmäärän, ja turvatumaan täysin uudenlaisiin tutkimustapoihin, sillä mysteeri meinaa jäädä selvittämättä. Sarja ei siis ole mikään dokumentti vaan onnistuneesti sarjan muotoon rakennettu koukuttava ja jännittävä kokonaisuus.

Crop-paita: TÄÄLTÄ* // Korkeavyötäröiset trikoot: TÄÄLTÄ*

Lisäksi jatkoon meni ”Atypical” sekä ”13 reasons why” -kakkosseasonit. Seuraavaksi olisi myös tarkoitus uppoutua Brooklyn 99 pitkään odottamaani neljänteen tuottariin. Jes! Mitä sarjoja teillä on siellä tällä hetkellä tykityksessä? Jos löytyy hyviä tärppejä, niin antaa tulla vaan kommenttiboksin puolelle, koska niitä tarvitaan aina! 😀
PS. Muistaako joku Everwoodin 2000-luvun alkupuolelta? Sen sarjan mä haluaisin vielä joskus tykittää läpi, mutta sitä ei nähtävästi streamata missään palvelussa ainakaan Suomen kamaralla. Kyynel.

Viihtyisää tiistai-iltaa joka ruudun ääreen!

VILKAISE MYÖS NÄMÄ:
Onko elämäsi tylsää? Mikä neuvoksi?
& Hyvät kirjat? – Mitä lukea seuraavaksi?

EDELLINEN JUTTUNI:
Junnaako treenitulokset? 6 syytä, mikset kehity

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (31)

 1. Salla H.

  Brooklyn 99 ja Atypical ei jostain syystä uponnut, mutta onneks Ruudussa on Australian Master Chef 🙂 Mä en kestä liikaa jännitystä, mutta oon komediakin suhteen tosi kriittinen. Nirsolla on pirun vaikeeta, mutta onneks Frendit voi kattoa kerran vuodessa läpi 😀
  Katottiin just loppuun sarja Love Sick ja täytyy sanoa, että pitkästä aikaa löyty tosi konstailemattoman aito ja jotenkin mutkaton sarja katottavaks. En siis tarkoita, etteikö siinä ois koukuttavia juttuja, vaan noi näyttelijät ja koko sarjan tyyli on jotenkin siloittelematon ja semmonen rehellisen oloinen. Tykkäsin valtavasti ja harmitti, kun se loppu. Semmoinen täydellinen hyvänmielen sarja, joka kuitenkin käsittelee tosi isoja teemoja.

  • Piia Pajunen

   Tässä taas huomaa, kuinka osalle jengistä uppoaa ihan eri sarjat. Meilläkin frendit hehkutti Peaky Blindersia (joka oli myös palkittu arvostetuilla palkinnoilla), niin kesken jäi, vaikka kovasti yritettiin. 😀
   Mutta hei, pistetäänpäs tuo Love Sick tarkasteluun, sillä sun kuvailu sarjasta kuulosti kyllä erittäin osuvalta mun makuuni! Tänks!

 2. Emmi

  Toi on Maniac oli hauska,sopivan erilainen😉
  Jos tykkää Solsidanista niin Bonusperhe😉 ruotsalaiset vaan osaa!
  Rahapaja, tykkäsin👍
  Nyt pitäis löytää joku kiva, täytyy tsekata sun suositukset!

  • Piia Pajunen

   Maniac kyllä upposi! 😀 Ja Solsidan on kyllä todella jees, eli pitää ottaa toi Bonusperhe testiin! 😀 Rahapaja on itseasiassa roikkunut meillä omalla listalla jo jonkun aikaa, joten pitäisi kyllä varmaan nyt vihdoin laittaa tämä pyörintään!

 3. Ssss

  Everwood!! Sen mä haluan nähdä myös uudelleen! Pistetäänkö yhdessä adressi vetämään?
  Ja gossip girl. Mä olen katsonut sen todella monesti, mutta se vaan toimii. Kaikessa absurdiudessaankin 😀

  • Piia Pajunen

   Pistetään!! 😀 Mä itseasiassa just eilen löysin Netflixistä sellaisen ”toivo sarjoja”-kohdan, jonne kävin ton sarjan tuikkaamassa! En sitten vaan tiedä, onko tolla Everwoodilla joku rajattu levitysalue, sopimusteknisiä rajoituksia tms. koska sitä ei tunnu löytyvän mistään. Plah.
   Ja gossip girl on ihana! <3

 4. Kommentoija

  Tuo Maniac kuulostaa kiinnostavalta, pitää kyllä pistää testiin! Mulle käy vaan ihan liian usein niin, että kattoo muutaman jakson jotain uutta sarjaa, sit se unohtuu ja ku yrittää alottaa kattomaan uudestaan niin ei muistakkaa enää edellisiä tapahtumia.
  Mä suosittelen sellasta sarjaa kun Uusi Sherlock. Se on jännittävä, koukuttava ja rakenteeltaan vähän erilainen kun sarjat yleensä. Parasta siinä on tietty ite Sherlockin sosiaalisen kömpelyyden ja uskomattoman päättelykyvyn yhdistyminen. Tälle kannattaa todellakin antaa mahdollisuus jos ei sitä vielä oo tehnyt!

  • Piia Pajunen

   Hei itseasiassa ollaan joskus katsottu tota Uusi Sherlock-sarjaa, ja tajusin just, ettei uusimpia tuottareita ollakaan tästä käyty läpi! Ja se oli kyllä hyvä sarja! Ja Maniac vaan testiin, ja kannattaa antaa sille mahdollisuus about kolmen jakson ajan, sillä sarja muovautuu ihan viimeiseen jaksoon asti aika hämmentävillä tavoilla. 😀

 5. Janni

  Gilmore Girls 😍
  Karttelin tätä vuosikaudet kun ajattelin että on tylsä! Eijeijei, ei ollutkaan vaan ihan paras!!

  • Piia Pajunen

   Gilmore Girls kyllä pitäisi laittaa pyörimään, ja ajattelin ottaa sen tuon Gossip Girlin jälkeen, kun oon saanut sen tykitettyä. 😀 Muistan joskus katsoneeni sitä vuonna nakki muutamia irrallisia jaksoja vanhan liiton tv-lähetysten kulta-aikoina, ja mielikuva oli, että kyllähän se oli toimiva sarja. 😀

 6. Emma

  Arvasin että tykkäät Maniacista! Ja Everwood!!!!!!! <333
  Ootko kattonu Gilmore Girlsiä? _Katso_!

  • Piia Pajunen

   Menee kyllä Gossip Girlin jälkeen tuo Gilmore Girls katseluun! Ehdottomasti! 😀

 7. Tann-ja

  Nyt tulee outo suositus mutta siis semmonen kuin Happy 😂😂😂 niin outo mutta niiiin hauska miespääosan näyttelijä 😎 ehdottomasti suosittelen!

  • Piia Pajunen

   Heii unohdinkin ton Happyn jo, ja sen piti alunperin tulla tälle listalle mutta jäi! 😀 Se oli kyllä hämmentävä mutta hauska sarja kaiken sen suloisuuden ja brutaaliuden sekoituksena hahah! 😀

 8. Laura

  Gilmore girls on mun yksi lempisarjoista ikinä. 😍 Kaikki kaudet katsottu niin useasti läpi, että vuorosanatkin jo muistaa melkein ulkoa. Mutta se ei haittaa. Se on mulle sellainen ”tuttu ja turvallinen hyvänmielen”-sarja. 😊 Ja oi, Everwood olis kyllä ihanaa nähdä vielä joskus uudestaan!

  • Piia Pajunen

   Toi Gilmore girls on kyllä laitettava pyörintään! Menee heti seuraavaksi Gossip Girlin jälkeen! 😀 Ja Everwoodia kyllä kaipaan. <3

 9. Tiiu

  Jessica Jones, Punisher ja one punch man 👊🏻

  • Piia Pajunen

   Jessica Jones oli hyvä! Se katsottiin joskus aiemmin läpi, mutta nuo muut kaksi menee kyllä tutkailuun. Marvelilta mulle ei iske ihan kaikki, mutta osa taas sitten on osunut sitäkin enemmän, kuten toi Jessica Jones. 🙂

 10. Päivi

  The good place, Blacklist, Continuum, Good girls, Matkustajat ja One day at a time on yllättäneet koukuttavuudellaan!

  • Piia Pajunen

   Blacklist! <3 Mutta hei nuo muut eivät ole vielä olleet tuttuja, vaikka tuota Continuumia oon tainnut zoomailla useammankin kerran, mutta jotenkin päätynyt sitten johonkin muuhun. Eli pitää tsekkailla nää kyllä nyt kanss vähän paremmin, ja laittaa testiin. Kiitos tärpeistä!

 11. Henna

  Aah minkä nostalgiafiiliksen sait aikaan, Everwood!! Se oli kyllä ihan paras sarja aikanaan!

  • Piia Pajunen

   Ah äläpä vaan! Siinä oli vasta sarja, ja jokainen jakso tuli katottua sillon läpi! <3

 12. Ella

  Pitää pistää nuo Maniac ja Manhunt listalle kun vaikuttavat niin kiinnostavilta.
  Plus iso suositus Netflix-sarja Ozarkille! Ihan hirmu koukuttava ja loppui ihan kesken kun ahmin kaksi ekaa kautta putkeen. 😀

  • Piia Pajunen

   Siis tota Ozarkia on tullut kanssa monesti pyöriteltyä Netflixissä ihan liipasimella, mutten kuitenkaan ole vielä osannut tarttua siihen. Ehkä siis pitää antaa tälle mahdollisuus, koska se on kuumotellut jo pitkään! Kiitos!

 13. Jenna

  Madam Secretary – Olen ihan täysin koukuttunu ja tän hetkisistö sarjoista ainoa, jonka uudet jaksot pitää nähdä heti. Liikkuu myös politiikassa, ja yllätti ihan täysin koska en yleensä politiikasta tykkää.
  SEAL Team – Viime vuonna alkanut sarja, joka koukutti mut heti.

  • Piia Pajunen

   Madam Secretary alkoi nyt samantien kiinnostaa ja lujaa! Oih, kiitos! Ja SEAL Team menee myös tutkailuun, ja voisi toimia sekä mulle että miehelle!

 14. Anna

  Gossip girl on paras. Gilmore girls on myös ihana. Uudet jaksotkin ihan jees, kun ei liikaa odota. Loppu oli turhan ennalta arvattava. Ihan passelia ruufun tuijotusta ssteiseen syyspäivään.

 15. Nina

  How to get away with murder ja Tyhjä taulu (tabula rasa)! Näitä suosittelen jos et ole vielä katsonut. 🙂 Ja vielä voisi mainita Darkin, synkempi ja ”aikuismaisempi” versio Stranger thingssistä.

 16. Anni

  Good Girls ja Suits (pukumiehet) – suosittelen! 🙂

 17. Asta

  Oon kans jumittanut täysin Netflixin maailmaan. Myöhään iltaisin en voi oikein kauhean jänniä tai raakoja sarjoja katsoa, koska ne tulee aina jollakin tavalla uniin. Mutta tässä listaa mihin itse olen koukuttunut: Good witch, Lucifer, Limitless, Touch, Designated Survivor, Shadow Hunters, Iron Fist, Sense 8.

 18. Ida

  Outlander! Oli itsellä listoilla jo pari vuotta, mutta vasta nyt sain aloitettua. Sen jälkeen menikin kolme tuotantokautta alle kuukaudessa! Todella hyvin tehty ja äärimmäisen koukuttava. Ja skottiaksentti <3

Kommentoi »

Comments are closed