14 x MITEN PITÄÄ PARISUHDE KUNNOSSA?

miten pitää parisuhde kunnossa
Miten pitää parisuhde kunnossa? No siinäpä kysymys. Nyt olen itse hengaillut puolitoista viikkoa toisella puolella maapalloa, ja vielä ennen lähtöä mies oli omalla pitkällä työmatkallaan. Paljon on siis tullut oltua erossa, ja ikävä vähän painaa päälle, mutta joskus se erillään vietetty aika voi tehdä parisuhteelle todella höpöä. Mekin kun ollaan elämäämme jaettu jo yli kymmenen vuoden ajan, niin joskus pieni oma aika omien touhujen ja reissujen kohdalla on todella jees.

Vaikka minä nyt mikään parisuhdeasiantuntija ole, niin jotain on matkan varrella opittu. Parisuhde kun ei ole itsestäänselvyys, vaan siitä pitää pitää aktiivisesti vauhdissa. Tässä siis muutama oma tärppini siihen, miten siitä suhteesta voisi rakentaa entistä kestävämmän ja toimivamman, ja ennen kaikkea pitää se kipinä matkassa myös pidemmänkin ajan jälkeen.

MITEN PITÄÄ PARISUHDE KUNNOSSA?

Älä katso Netflix-sarjaa yksin eteenpäin. Älä. Ikinä.

Tuo kaupasta toiselle jotain, mistä tämä erityisesti tykkää. Oli se sitten purkki kalamata-oliiveja, proteiinivanukas tai pensasmustikoita. Jokaiselle makunsa mukaan, ja niiden pienien omien mieltymysten muistaminen voi olla aika ihana juttu! <3

Kuuntele toisen höpinöitä. Kuuntele ja kommentoi, vaikka olisit kuullut samat stoorit jo moneen kertaan.

Älä syö kaapista toisen herkkuja tai ruokia. Se voi olla viimeinen tikki, hah!

Yllätä. Edes ihan pienesti. Tarjoa hierontaa. Tee toisen lemppariruokaa. Piilota suklaapatukka tämän sukkalaatikkoon tai sujauhta kiva viestilappunen työkassiin.

Tsemppaa ja luo uskoa. Kun toisella on edessään jännittävä päivä töissä tai uusi harrastus on alkuvaiheissaan niin tue ja näytä peukkua. Osoita kiinnostusta kyselemällä ja kuunelemalla, sekä auta tarvittaessa.

Avaa se suu. Vaikka kuinka hankalta tuntuisi. Eihän sinua nyt oikeasti ketuta ne pyykkikorin reunan yli valuvat likavaatteet niin paljoa, joten kerro mikä oikeasti ärsyttää. Äläkä kerro vain mikä nyppii, vaan miltä se sinusta tuntuu.
Älä pelkää riitelyä. Se voi oikeasti puhdistaa.

Muista myös kertoa, kuinka paljon välität. Kerro että rakastat. Kerro mitä toinen sinulle merkitsee. Aina säännöllisin väliajoin.

Pyydä anteeksi. Välillä vaikkei välttämättä tarvitsisikaan, mutta etenkin silloin, kun tajuat itse toimineesi vähänkään typerästi tai sanoneesi ohi suun. Etenkin niiden riitojen jälkeen.

Kiireen keskellä sopikaa yhteistä aikaa. Vaikka sitten kalenterin kanssa. Leffailta, lautapeli-ilta tai ihan vain tunti kahdestaan ilman mitään muuta kuin toisenne.

Vaihtoehtoisesti viettäkää myös aikaa erillänne. Kaikkea ei tarvitse aina tehdä yhdessä, ja erillään vietetty aika voi virkistää ja herättää sitä ihanan kutkuttelevaa ikävääkin.

Kiitä. Toisen tuki ja apu ei ole itsestäänselvyys. Kiittäminen on pieni, mutta tärkeä merkki arvostuksesta.

Muista hauskuus. Hassutele, hulluttele, heitä vitsiä ja yritä saada välillä toinen nauramaan. Yhdessä koettu ilo ja hauskanpito on melkoisen tärkeää pitkällä tähtäimellä! <3

miten pitää parisuhde kunnossa

miten pitää parisuhde kunnossa
Röyhelöpusero: TÄÄLTÄ* // Mustat stretch-farkut: TÄÄLTÄ* // Valkoiset tennarit: TÄÄLTÄ*

Löytyykö teiltä lisättävää? Tuleeko mieleen omia tärppejä? Itse onneksi pääsen tänään oman rakkaan aviomieheni kainaloon takaisin, ja ai että, kun odotan jo tätä kuin kuuta nousevaa, vaikka tämä reissu Balin päässä onkin ollut todella mahtava!

Muikeaa ja pusujen täyteistä keskiviikkoa!

KURKKAA MYÖS:
Entä jos tulee ero?

EDELLINEN JUTTUNI:
Kehonpainotreenillä pyöreät pakarat? Ei välttämättä!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

hyvinvointi parisuhde
Kommentit (6)
 1. Täällä ihan samoilla linjoilla. Pienet jutut on tosi tärkeitä suhteessa. Läheisyys, pienet yllärit. Sellaset arjen luksus jutut.
  Se, mikä meillä ei toimi, on toisen herkkujen (ruokien) syöminen 😀 Ai että joskus meni tunteisii ku mies oli jonkuu miun säästämän herkun syöny ja just kun olisin sitä kaipaillu. Oma vika, mitäs jemmasin liian pitkään. Tuo toinen kyllä saa pitää herkkunsa, ei miulla olis sydäntä toisen möttösii viijä ja toki onneks meillä aikalailla eroaa nuo herkkumieltymykset niin suuria kriisejä ei sillä rintamalla pääse käymään.
  Ja tuo sarjojen kattomine, tätä yritettii joskus että “joo!katotaan YHDESSÄ jotain uutta sarjaa..ni ei. ehkä pari ekaa jaksoo meni iha ok mutta sitten myöhemmi yön pimeinä tunteina toine oli salaa katellu pari jaksoo ja kehtas vielä kertookkin siitä..

  1. Piia Pajunen
   31.5.2018, 13:23

   Pienet jutut yleensä tuovat ison merkityksen kokonaiskuvaan, ja siksi niitä kannattaa ehdottomasti vaalia! 🙂
   Meillä on onneks sarjojen kanssa sillein, että meillä on aina joku yksi yhteinen sarja menossa, ja molemmilla on sitten myös omat yksin katsottavat sarjat pyörimässä. Minä kun en hirveästi esimerkiksi Marveleista välitä, niin mies saa katsoa niitä ihan rauhassa itsekseen kun mä taas toljotan ylhäässä yksinäisyydessäni jotain hömppää ja tunteellista draamaa. 😀

 2. Hyviä tipsejä, ite huomaan monesti räplääväni kännykkää kun toinen puhua pulputtaa jostain omasta mielestäni “pienestä”. Pitäis pystyä osoittamaan että kiinnostaa, vaikkei se sisältö niin se että toinen on niin innoissaan. Pyrin parempaan!

  1. Piia Pajunen
   1.6.2018, 13:05

   No veikkaan, että tuota tulee nykypäivänä harrastettua itse kukin ainakin välillä, mutta toi on kyllä oikeasti totista totta, että kännykkä meinaa puskea vähän liikaa ja liian helposti niiden oikeiden asioiden väliin. Eipä tässä kukaan täydellinen ole, ja välillä on kyllä hyvä pysähtyä miettimään, että missä itsellään on tsempattavaa. En mäkään aina noita kaikkia osaa noudattaa, mutta eiköhän se yleensä riitä, että parhaansa yrittää. 🙂

Kommentointi suljettu.