MITEN PITÄÄ KOTI SIISTINÄ? +voita robotti-imuri

Kaupallinen yhteistyö: iRobot / Witt

Taas on kämppä levällään ja tavarat pitkin pöytiä ja lattioita! Kuinka iso kämppä ja kuinka paljon säilytystilaa sitä tarvitsisi, että huusholli pysyisi edes jokseenkin ojossa? Tässä äänessä siis entinen sekasorron mestari, joka on jokseenkin onnistunut aikuistuessaan ryhdistäytymään ja jopa rakastamaan hyvin järjestettyä ja harmoonisen siistiä kotia. Tässä siis tärppejä, joilla meidän taloudessa on homma muuttunut vuosien saatossa seesteisempään suuntaan, vaikka eihän meilläkään kaiken aikaa kämppä 100% tip top ole, heh.

MITEN PITÄÄ KOTI SIISTINÄ?

Paikka jokaiselle tavaralle

Tämä on oikeasti tärkeää. Tottakai ne tavarat jäävät levälleen ja pöydille sekä jalkoihin pyörimään, jos niille ei ole omaa selkeää paikkaa huushollissa. Oli kyse sitten treenikassista, aikakauslehdistä tai hiusharjasta ja ponnareista, niin ilman omaa osoitetta ja säilytyspaikkaa ne jäävät aivan varmasti lojumaan teille tuntemattomille. Toki tämä edellyttää aina sen, että tavarat palautetaan omalle paikalleen.

Kaapit siistinä

Oman empiirisen tutkimusen pohjalta täytyy sanoa, että se kodin sotku lähtee niistä sotkuisista kaapeista. Edellä mainittuun kohtaan liittyen, jos tavaroita ei mahdu laittamaan oikealle paikalleen, niin kyllä sinne levälleen jäävät. Jos kaapit tuppaavat sotkeutumaan tuon tuosta, niin kannattaa ehkä pohtia, onko tavaraa yksinkertaisesti liikaa, selviäisikö vähemmällä tai pitäisikö kokeilla erilaisia säilytysratkaisuita.

Meillä on vaatekaapeista poistettu jo vuooosia sitten perinteiset hyllyt ja isketty korilaatikot tilalle. Toimii. Myös loppukesästä mukaan astuntut vaaterekki on ollut toimiva lisä vaatteiden säilytykseen. Kerran käytetyt ja seuraavan päivän asut voi ripuistaa valmiiksi esille, eikä vaateläjiä enää juurikaan synny.

MITEN PITÄÄ KOTI SIISTINÄ?

MITEN PITÄÄ KOTI SIISTINÄ?

Yksi sisään, yksi ulos

Uuden ostaminen ei ole väärin, mutta aina uutta ostaessasi pistä jotain vanhaa veks. Näin sitä materiaa ei kerry kaappeihin liikaa, eikä ihminen tarvitse kotiinsa aivan kaikkea ja monena kappaleena. Jos joka kerta mieleen pulpahtaa perinteinen ”saatan ehkä tarvita tätä joskus”, niin mietipä uudelleen. Haluatko mieluummin toimivan arjen ja siistin kodin päivittäin kuin ehkä hyvällä mäihälle kerran vuodessa käytettävän esineen tai vaatteen, jonka luultavasti unohdat sen heti pois heitettyäsi. Kaverille kiertoon tai kirpparilla eteenpäin!

Järjestelystä rutiini

Ennen kuin illalla painelee vällyjen väliin, on hyvä laittaa kaikki tavarat paikalleen ja ojennukseen. Tästä saa itselleen helpon rutiinin, ja aamulla on kiva herätä järjestyksessä olevaan kämppään. Samalla voi järjestellä myös heti aamulla tarvittavat tavarat ja vaatteet valmiiksi, niin heräämisestä ja aikaisesta lähdöstä tulee entistä sutjakampaa.

Järjestelystä voi tehdä myös tehokasta ja hauskaa! Tuikkaa 1-2 biisiä soimaan, ja näiden biisien aikana siivoa tavarat paikalleen niin tehokkaasti kuin pystyt. Itsehän rakastan pelejä ja haasteita, ja tässä saa aikaa vastaan pistettyä kinttuihin sutinaa ja katsottua kuinka nopeasti saa huushollin järjestykseen lempparibiisien pauhatessa taustalla. Tekeekö kukaan muu tätä, vai onko mulla yksin näitä siivousbileitä? 😀

Pölyt, koirankarvat ja hiekat pois robotti-imurilla

Etenkin tässä koirataloudessa isona apuna tänä syksynä on ollut iRobot Roomba 980- robotti-imuri. Täytyy sanoa, että olin alkuun hieman skeptinen tätä testivoittajaksi tituleerattua masiinaa kohtaan, mutta mieli muuttui melko nopeaa. Vaikka meidän koira onkin vähän ”varjossa kasvanut”, niin kyllä siitäkin karvaa irtoaa ja tassuista hiekkaa sisälle vaan kantautuu. En myöskään ymmärrä, että miten ihmeessä tuo imuri onnistuu joka imurointikerralla imemään säiliöön niin paljon pölyä, karvoja, hiuksia ja roskaa, vaikka se painaa meillä kämpän läpi harva se päivä. Ei siis ole turhaan työllistetty tämä kaveri!

iRobot-applikaatiolla saa myös säädettyä imurin käyntiin etäältä tai ajastettua sen putsaamaan kämpän automaattisesti vaikka tiettyinä arkipäivinä, kun itse istuu töissä toimistolla. Kotiin tullessa kämppä on siivottu, keittiöstä murut ovat kadonneet, sängyn alta ei löydy villakoiria ja imuri on navigoinut itsensä takaisin kotipesäänsä laturiin. Koiran vesikipot se myös kiertää, sillä niiden viereen on asetettu mukana tullut anturi, jonka imuri osaa kiertää kaukaa. Ja ei. Meidän Pöpö ei juurikaan viis veisaa tästä masiinasta, sillä imuri on liikkeissään rauhallinen ja kevyen tasa-ääninen.

Meillä ei siis ole koko syksynä käytetty kertaakaan perinteistä imuria eikä käytetty minuuttiakaan imurinvarren kanssa suhaamiseen. Tehosiivouspäivinä ollaan vain siirretty matalat sohvat (joiden alle se imuri mahdu) ja tv-tasot keskemmälle, ja laitettu Imppa (kyllä, imurimme ristimänimi) vetämään kämpän läpi, ja itse käytetty aika ulkoiluun, kaupassa käymiseen tai töiden tekemiseen. Eteisen hiekkaläjät ja keittiön lattialle levähtäneen kahvinpuruläjän taas olen saanut siivottua tähtäintoiminnolla, jolla Imppa imaisee kiduksiinsa metrin säteeltä kaiken sotkun.

+++ Karvamatoista tulee joka kerta niin kuohkean ja uuden näköiset, kun karvat on pöyhkeänä ojennuksessa ja niiden keräämä pölymäärä on imetty pois. Hivelee mun silmiä!

Ja tättärää! Se olis arvonnan paikka! Yhdelle onnekkaalle lähtisi nyt iRobot Roomba 980 -robotti-imuri (arvo 900€). Kommentoi siis alle miksi sä haluaisit kotiin kyseisen arjen helpottajan, ja olet mukana arvonnassa! Osallistumisaikaa keskiviikkoon 19.12. asti, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonnan tarkemmat (lakisääteiset) säännöt luettavissa täältä. Lykkyä tykö!

Lisätietoja iRobot Roomba 980-lippulaivamallista löydät täältä, ja iRobot imureita on saatavilla laajalti kodin elektroniikkaa myyviltä jälleenmyyjiltä.

Siistiä viikon puoltaväliä joka huusholliin!

Edellinen juttuni:
Somessa julkaisemattomat kuvani – Voi LOL!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (995)
 1. Täähän ois kiva ja saattais kissakin tykätä tästä 😀

  1. Mia mäkivaara
   14.11.2018, 18:00

   Aika paljon on imuromista kun meillä on kaksi kissaa ja yksi koira ja talomme on kahdessa kerroksessa ,joten tuo imuri olisi tarpeen😊

  2. Olen siivoushullu, mutta myös laiska..😁

  3. Hellureikkaa! Kuulostaa aika helpolta imuroinnilta. Olisi kiva kokeilla, pystyisikö imuri selvittämään meidän huushollin haasteet…

  4. Tulisi enemmänkin kuin tarpeeseen 😍 taloudessa kaksi pohjavillan omaavaa koiraa.. Joten imuroida saa nykyisin kaksi kertaa päivässä! 🙄

  5. Kaisa Hollanti
   15.11.2018, 11:36

   Tämä olisi mainio arjen helpottaja kiireiseen perhe-elämään 🙂

  6. Minttu-Sofia Naumanen
   15.11.2018, 13:02

   Kun on tässä muutakin elämässä tekemistä ja elettävää niin jääköön siivoaminen robotti-imurille. 🙂 2v. Lapsen äiti ja intensiivistä opiskelua aloittelemassa, enhän minä kaikkea p*rkele kerkiä!

  7. Meillä imuroidaan 4 kertaa viikossa!

  8. Voi vitsi, tästä on jo tovi haaveiltu – kohta on remppa valmis ja opettelisin mielelläni tämän uuden siivousrutiinin! 😀

  9. Tää ois hyvä, kun ei meinaa kämppä pysyä siistinä, koska imurointi ei ole kummankaan asukkaan lempihommaa 😅

  10. Virve Uusikauppila
   19.11.2018, 18:13

   Yötyöläisen ja kolmivuorolaisen kodissa jäisi lapsille enemmän aikaa, kun imuroimisen voisi ulkoistaa robotille. Voisimme perheenä enemmän retkeillä Suomen kauniissa luonnossa.

  11. Jenni Salmela
   22.11.2018, 20:27

   Imurointi on meidän taloudessa jääny miehen vastuulle, ja siks meillä ei imuroida läheskään tarpeeks usein.. 😀 Toi imuri ois kyllä pelastus, kun ei tarviis kiireisen arjen keskellä käyttää aikaa imurin varressa heilumiseen!

 2. Kolme poikaa, kissa ja koira. Tarviin!

Kommentointi suljettu.