9 x MITÄ HYVÄÄ SUN LAUTASELTA LÖYTYY?

Oijoi! Mitä hyvää tossa sun ruuassasi on? Tämä kysymys kantautuu korviini aika usein etenkin Snapchatin (piiapajunen) puolella. No kukapa nyt ei vinkkejä ja uusia ideoita arjen makuelämyksiin kaipaisi, sillä hyvä ruoka ei ole vähättelyn arvoinen asia. Kyllä se arkikin luistaa mukavammin, kun kohti ääntä saa lapata sapuskaa, joka oikeasti vielä maistuukin hyvältä!

Tässä siis kahdeksan esimerkkiä elävästä elämästä, mitä hyvää tämän likan lautaselta on löytynyt. Useammat keittiöni tuotokset katoavat kyllä parempiin suihin alta aika yksikön, mutta näistä annoksista kerkesin ottaa kuvan, ennen kuin kato kävi!

PERUSSETTIÄ

Pannulla öljyssä, chilissä ja valkosipulissa paistettua broileria, parsakaalia, paprikaa, sipulia ja kirsikkatomaatteja. Kyljessä suolakurkkuja ja hapankaalia.

LEIPÄ ON HYVÄÄ

Vaaleaa leipää, kreikkalaista jugurttia, purjoa, kirsikkatomaatteja, kurkkua jäävuorisalaattia ja korppukinkkua. 

KALAA NASSUUN

Kylmäsavustettua lohta, uunijuureksia (peruna, porkkana, punajuuri) sekä venhäleipää Oivariinilla.

POTUT POTTUINA

Reilu perinteinen salaatti, jossa jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia ja purjoa. Päällä pannulla paistettuna punasipulia, broileria ja edellisen päivän perunoita.

MUSTIKKAPIIRAKKAPUURO

Mustikkapiirakkapuuro, jonka resepti löytyy TÄÄLTÄ!

KEITTOPÄIVÄ

Kasvissosekeittoa (porkkana-peruna-purjo), rapeaa kauraleipää Oivariinilla, paahtopaistisiivuja ja mustaherukoita.

RUOKAISA TONNIKALASALAATTI

Kurkumalla maustettua (eilistä) jasminriisiä, tonnikalaa, avokadoa, suolakurkkua, jäävuorisalaattia, paprikaa, avomaakurkkua, kirsikkatomaattia, punasipulia, sipulinvartta ja pinnalla yrittisuolaa.

PYTTIPANNUILUA

Pyttipannua (resepti TÄÄLTÄ) ja hapankaalta.

TAHNAA UUSILLE PERUNOILLE

Varhaisperunoita, kirsikkatomaatteja sekä jugurttista savukalkkunatahnaa, joka kerkesi jo aiheuttaa pienimuotoisen hypen tässä taannoin, heh! (resepti TÄÄLTÄ)

Adidas-toppi: TÄÄLTÄ*

Parasta tällä hetkellä on safkapuolen hommissa on kyllä Suomen kesän antimet eli varhaispottuja on kulkenut kilvan alas allekirjoittaneen ruokatorvesta. Tuoreet sipuliniput antavat makua puolestaan lähes joka safkaan, ja yrttejäkään ei ole säästelty. No mutta mutta, mitä hyvää teidän lautasilta on viime päivinä löytynyt? 😉

Makoisaa ja luvattoman monipuolista keskiviikkoa! 

Tsekkaa myös:
Tuloksia ilman tarkkaa ruokavaliota? Miten syödä?

Edellinen juttuni:
Saako ja kannattaako treenistä ottaa lomaa?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (14)
  1. Pakko pätee että tuo lohi on kyllä lämminsavustettua ;D Mutta superihania annoksia! Sai taas ideaa omiin ruokiin.

    1. Piia Pajunen
      27.7.2017, 21:04

      Ohoh! Mulla on päässyt höpönlöpöjä tekstin sekaan, eli ihan oikeassa olet! Ja huippua kuulla, että tästä irtosi ideoita omiin annoksiin. 🙂

  2. Kiva postaus resepteineen. mustikkapullapuuroa olenkin testannut, superhyvää. jogurttia leivälle toimii oikeasti itsekin käytän vaikka monet oudoksuu. miellyttää kun oli kesäiset sapuskat sulla ja paljon lähiruokaa perunaa, sipulia ja hapankaalia paljon, tykkäät? Lähiruoka ja suomalaisuus kunniaan. Ihana kun ei ollut näitä perinteisiä bataattia kvinoaa riisikakkuja vaan myös kunnon leipää. saako kysyä miksi oivariinia eikä “pehmeärasvaisempaa” levitettä? Omat sapuskat menevät aika askeettiseksi etten kehtaa edes kertoa, ei ollut kokkausintoa. ehkä se tästä.

    1. Piia Pajunen
      27.7.2017, 21:07

      Toi maustamaton jugurtti toimii ihan älyttömän hyvin varsinkin herkkuleivillä! Itse jostain syystä opin tuon viime kesänä turkissa, jossa oli aivan taivaallista, kun heitti turkkilaista jugurttia, tonnikalaa ja fetaa tuorean vaalean höttöleivän päälle 😛
      Tykkään aika perinteisistä suomalaisista mauista, ja peruna, suolakurkut ja hapankaali kyllä uppoaa! Vilkaisin nyt tuota Oivariinin rasvaprofiilia, niin kyllähän siinä on kuitenkin 2/3 pehmeää rasvaa, eli ei se minusta kovinkaan huono ole. 🙂

Kommentointi suljettu.