33 x MILLOIN VIIMEKSI? Olit rohkea, kännissä tai itkit?

Karoliina haastoi mut muutama viikko takaperin kiperään tehtävään. Paljastamaan kasapäin asioita, joita ”milloin viimeksi”.

Tiivistin kysymysten määrää ihan hieeeeman, koska muuten olisi lähtenyt lapasesta. Sekä tekstin pituus että ajankäyttö. Sen enempää sopertelematta, menkäämme astian ääreen.

Milloin viimeksi…?

1. Karjuit. Aamulla. Ääntelin primitiivisesti pikkulikan kanssa vastavuoroin komminkoiden. En siis vihaisesti. 😀

2. Ajoit autoa. Viikko sitten sunnuntaina, kun tultiin meidän porukoilta Jyväskylästä.

3. Halasit ei-perheenjäsentä ajattelematta,onko se turvallista. Viime keskiviikkona. Halasin valmennettavaa, joka oli kohdannut karvaan pettymyksen muussa elämässään.

4. Urheilit. Perjantaina. Salilla käsilläseisontaa, takakyykkyjä, suorinjaloin maastavetoja, hauiskääntöjä ja takaolkaa. Ja keskivartaloa aina, koska sen kuntoutus vaatii edelleen duunia.

5. Olit pelokas. Pelko on mulle harmillisen tuttu ”ystävä” ollut parin viime vuoden ajan. Nyt onneksi hieman harvemmin. Ehkä pari viikkoa sitten, kun jouduin lähtemään päivystykseen, kun koko toinen puoli kropasta puutui yllättäen ja pitkäkestoisesti kasvoja, käsiä, kaulaa, kylkeä ja jalkoja myöten. Se säikäytti.

6. Itkit. Viikko sitten sunnuntaina?

7. Söit vaan herkkuja lounaaksi. Joskus viime viikolla, kun mies oli tuonut juustokakkua kahvilasta, ja oli kiire ”läpystä vaihto” ripsihuoltoon tai jonnekin, jonne riitti lähinnä se, ettei kuolisi nälkään (tai nälkäkiukkuun).

8. Sheivasit. Toissapäivänä. Sheivaan oikeestaan aina suihkureissulla.

9. Olit kateellinen jollekin toiselle. Varmaan koko ajan kun katson somea. Olen lähes aina kateellinen jollekin. Lähinnä enemmän siinä mielessä, että musta on hienoa, että jollain menee (tai näyttää menevän) hyvin.

Ehkä eniten tämä on noussut esille ”negatiivisina” kateuden tunteina niitä kohtaan, kenellä esimerkiksi lapset on saatu helpolla, raskausaika on ollut helppoa tai raskaudesta palautuminen on ollut suhteellisen helppoa (toki iso osa näistä on olettamuksia). Mutta osaan tunnistaa nämä itseltäni hyvin, sillä näitä tunteita on pakostikin joutunut käsittelemään. Olen siis aidosti onnellinen, että jollain asiat menee hyvin. Mutta joskus kateus (tai ehkä enemmänkin katkeruus) iskee, että olisinpa itse päässyt näissä helpommalla.

10. Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon. Joka kuukausi. Mutta se on automatisoitu, eli viimeksi olen tainnut tehdä näille aktiivisesti jotain ehkäpä… öh… kolme vuotta sitten?

11. Olit yksin kotona yön. Herranisä. En edes muista. Pakosti ennen kesää 2020 kun likka syntyi, mutta veikkaan, että edellinen yö yksin kotona on ollut varmaan 2019 puolella, kun mies on ollut varmaan jossain kertausharjoituksissa tai jossain. Onpas muuten hassua.

12. Sait olla yksin. Eilen. Mies lähti pikkulikan kanssa kauppaan. He ovat varsinainen kauppakaksikko, ja molemmat viihtyy yhdessä hyllyrivien välissä.

13. Nauroit niin, että meinasi tulla pissat housuun. Varmaan viime viikolla, kun miehen kanssa maisteltiin What the Fantan yllärimakuja (kaikki sitä samaa hikisukka-asbesti-tärpätti-makua). 😀 Tai viikonloppuna kyllä tuli naurettua aika paljon, kun lukio- ja opiskeluaikojen kavereita oli kylässä.

14. Valvonut aamulla kello neljään. Ei minkään tason käryä. Ainakaan ei vuosikausiin. Kolmeen olen tainnut joskus uutena vuotena tai juhannuksena kukkua sinnitellen, mutta nekin kerrat sen verran harvinaisia. Varmaan joskus aktiivisempina teekkariaikoina, eli tosi kauan sitten? En tykkää valvoa liian myöhään, koska univaje tekee musta aivan hirveän ihmisolennon, haha!

15. Olet bailannut aamuun saakka. Jos kello neljääkään ei lasketa tähän (vaan oikeaa aamua), niin muistan pari kertaa lukiossa selvinneeni aamuun saakka hönöillen. Muttei niitäkään kertoja nyt ihan liikaa ole.

16. Teit jotain, mitä et ikinä uskonut tekeväsi. En tykkää hirveesti rajata omia oletuksiani itsestäni. Mutta ehkä viimeisin, jota aidosti ”en olisi ikinä uskonut tekeväni” (ja vielä ääneen olin julistanutkin) oli yrittäjäksi hyppääminen 2016. Eikun! Kerrostaloasunnon ostaminen myös tuolloin loppuvuodesta 2016. Olin aina ajatellut, että oma asunto ostetaan sitten jostain sivummalta ja omalla pihalla.

17. Rukoilit. Kun makasin tutkittavana päivystyksessä pari viikkoa takaperin. Tätä en kyllä juurikaan muutoin harrasta, mutta pelotti niin kovasti.

18. Kävit Alkossa. Viime heinäkuussa, kun odoteltiin, että milloin lapsi viitsisi alkaa syntymään. Ostettiin sitten valmiiksi nimiäisiin alkumaljat, ja järkättiin nimiäisiä valmiiksi. Mm. lähetettiin nimiäiskutsut vaikkei vauva ollut edes syntynyt, haha.

19. Kävit ulkomailla. 2020 tammikuussa tuli käytyä Ruotissa Åressa. Oli hauskaa!

20. Kävit järvessä uimassa. Aivan laittoman pitkä aika, ja varmaan pisin ikinä, koska yleensä uin järvessä ympäri vuoden (myös talvisin ja ilman saunaa). Viimeinen kerta järvessä taisi olla pikkulikan lasketun ajan iltana viime heinäkuussa.

21. Söit ulkona ravintolassa. Nyt ollaan vaan lähinnä Woltitettu (sitäkin ahkerammin). En oikeasti edes muista. Joskus alkuvuonna ennen ravintolasulkua, jos en pahasti valehtele?

22. Maistoit itsellesi uutta ruokaa. Äääää mikä lasketaan uudeksi? Tai jos juomat lasketaan, niin muutama viikko sitten maistoin ”pallerojääteetä”. C&B cafeesta sellaista ilmeisesti aasiasta päin suosittua jääteetä, jossa pohjalla sellaisia jänniä palleroita jotka poksahtelee suuhun, kun imee isolla pillillä. 😀

23. Kiroilit. Varmaan aamulla. Kiroilen niin paljon, etten itsekään pysy perässä.

24. Olit humalassa/kännissä. Varmaan viimeksi olen oikeasti ollut selkeästi humalassa vappuna 2019. Mutta alkuvuonna nautiskeltiin kaverin kanssa vähän enemmänkin olutta (eli noin neljä? annosta), mutta jostain syystä ei noussut edes kunnolla päähän, vaikkei sitä nyt varsinaisesti tavoiteltukaan. 😀

25. Leikkasit kynnet. Eilen, kun etusormen kynsi lohkesi, niin pätkäisin kaikki. Btw. Vitsit mun kynnet ovat olleet ekan raskausajasta lähtien ihan superhyvässä kunnossa.

26. Turhauduit. Just äsken. Oon tosi malttamaton luonne, ja turhaudun mm. kaikkeen. Jos en saa jotain heti valmiiksi, joudun odottamaan pitkään vastausta tai jonkun toisen asian valmistautumista, niin turhaudun.

27. Juoksit cooperin testin. En ole koskaan juossut.

28. Mietit omia arvojasi. Tavallaan mietiskelen näitä ja melko syviäkin asioita lähes päivittäin. Mutta ehkä selkeämmin tätä ihan targetoituna noin kuukausi takaperin, kun olin podcast-vieraana, jossa omat arvot olivat yhtenä keskustelun aiheena.

29. Koit olevasi hyvä äiti. Tänään aamulla ennen kuin lähdin toimistolle. Mietin, ettei pahasti ole voinut mennä äitiyteni pieleen, jos lapsi on noin huipputyyppi. Samalla annoin itselleni kreditit hyvästä äitiydestä siinä mielessä, että olen antanut isälle ja lapselle sijaa muodostaa noin jykevän suhteen, ja olen myös pitänyt sopivasti omaa itsekkyyttäni mukana, joka on johtanut koko perheen parempaan hyvinvointiin.

30. Ajattelit onnistuneesi. Hetki sitten, kun kävin läpi kevään valmennuspalautteita.

31. Olit rohkea. Ehkä viime elokuussa, kun suostuin lähtemään naistentautien polille keskellä viikonloppua kyselemään synnytyksen käynnistämistä ja kaksi päivää ennen sovittua käynnistysaikaa. Koska tajusin, etten ehkä selviäkään henkisesti kotona lapsemme menetyksen ensimmäisestä vuosipäivästä viimeisillään raskaana odottaen yliajan täyttymistä. Pelkäsin käynnistystä tai lähinnä sitä, että valitsen itse käynnistyksen liian aikaisin ja joku menee valintani takia pieleen (41+6 liian aikaisin lol). Silloin piti olla rohkea, ja selvitä pelkojen ja traumojen kanssa.

32. Pyysit apua ystävältä. Toissa iltana, kun toinen korvakorun reikäni oli tuntunut umpeutuneen. Frendi sitten rusautti korun läpi tuosta nuin vaan.

33. Tunsit pakahtuvasi onnesta. Tää on paha. Olen kokenut onnellisuutta viime aikoina paljonkin, mutta ehkä merkittävin ja mieleenpainuvin hetki viime ajoilta oli reilu kuukausi takaperin, kun kaveri soitti ja ehdotti yhtä jäätävän hauskaa duunireissua. Sillä hetkellä tajusin olevani aivan tajuttoman innoissani ja onnellinen. Tajusin, että asiat on vihdoin tosi hyvin. Että monesta hurjasta vaiheesta on selvitty, ja että mä voin tuntea näin suurta onnea ja intoa ja tuntea oloni taas aidosti ”minuksi”.

Häikäisevää kesän alkua!

Tsekkaa myös:
HEI PIIA, MITÄ SULLE KUULUU?

Edellinen juttuni:
KUN ELÄMÄ VOI VÄLILLÄ ”VÄHÄN” YLLÄTTÄÄ

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (6)
 1. Olet ihana❤️ Kiitos että jaat sinun ajatuksia ja pohdintoja täällä!

  1. piiapajunen
   2.6.2021, 21:58

   Lämmin kiitos sulle! 🙏🏼 Ihana kuulla, että nämä tekstit osuvat. ❤️

 2. Voih. 31 särki pienen palan mun sydämestä. Olen samanaikaisesti tosi pahoillani ja tosi onnellinen teidän puolesta. Kaikkea hyvää!

  1. piiapajunen
   3.6.2021, 21:43

   Kiitos sulle ❤️ Nämä ovat muotoutuneet itsellä ajan kanssa osaksi elämää, vaikka osa tapahtuneista on ollutkin ”hurjempia”.

Kommentointi suljettu.