Piia Pajunen
Piia Pajunen

SNÄPPI Q&A – MILLOIN LAPSIA? HAUIKSEN MITTA?


Termosta pöytään ja letkeetä lauantaita! Reissun jälkeinen totaaliväsymys iski eilen, ja veti sen verran padan jumiin, että juttuideat jysähtivät tänne blogin puolelle kuin telkkä pönttöön. Extempore-ideana päätinkin sitten avata hetkeksi Snäpin puolella kysymyshanat auki, ja annoin snäppikansan heittää kehiin visaisimmat kysymykset. Tässä niitä nyt tulee oikein kunnon mäjäyksenä. Hiiohei!
Miksi rakastuit?
Johannekseen? Koska tajusin, että se on mulle täydellinen. Hyväsydämminen, aito ja pitkäjänteinen ihminen, jolla on huikea persoona ja huumorintaju.
Tykkäätkö suolakurkuista?
Hell. Yeah! Ei ole kunnon kerrosleipää ilman suolakurkkuja! Ah. <3
Ootko menossa kesällä festareille?
En, enkä ole koskaan käynyt festareilla, sillä vihaan ahtaita ihmismassoja. Harmittaa toisaalta itsessäni tämä ominaisuus, sillä tykkäisin ihan sikana käydä fiilistelemässä livenä hyviä artisteja.
Mitä lukee viimeisimmässä saapuneessa ja lähetetyssä viestissä puhelimessasi?
Saapunut: ”Joooo”
Lähetetty: ”Jos pelataan mister Xää”
Mistä sait idean ruveta treenaamaan?
Ihan alun perin lähdin isosiskoni perässä 12-vuotiaana kilpacheerleadingin pariin. Isosisko valmenti tällöin joukkuetta, johon otettiin uusia harrastajia, ja ilmoitti, että nyt mulla riittäisi ikä lähteä mukaan, ja sinne tielle päädyttiin. Salille eksyin sitten tästä edellisen lajin kohdalla lennosta 21-vuotiaana, kun löysin sattumalta vaparifitnessin nettiä selailemalla. Tajusin heti, että se on mun juttu, ja niinhän se olikin.

Milloin haluaisit lapsia?
Ehdottomasti tässä lähivuosina, mutta aika näyttää mihin elämä vie ja milloin. 🙂
Ootteko harkinneet toista koiraa Pöpön kaveriksi?
Ei nyt ainakaan lähitulevaisuudessa. Pöpö on meidän oma lellikakara. 😀
Mikä on sellainen ruoka, jota VIHAAT niin paljon, ettet voisi syödä sitä yhtään?
Siis sellaista ei oikeasti ole, koska on vaan ruokia, joita rakastan, joista tykkään tai syön, jos ei muutakaan ole tarjolla. 😀 Ehkä jotain lehmän silmiä en suostuisi maistamaan, mutta niitä nyt harvoin osuu täällä Pohjolassa tarjolle, hah! Sian korvia kyllä söin Torontossa, kun kiinalaiset tarjosivat.
Onks helppoo olla Pöpön mami?
Suurimmaksi osaksi kyllä, mutta osaahan tuo välillä olla kunnon paskanaama, hahah! 😀 Ja toki välillä omat menot ja tarpeet jäävät automaattisesti kakkoseksi, jos Pöpö tarvitsee hellyyttä ja huolenpitoa tavalla tai toisella.
Jos sun pitäisi ottaa treenille jäätelöpurkki, joka pitäisi vaikka kovan jalkatreenin ohessa tyhjentää, niin mikä lähtis mukaan? Eikä sit mitään prodejätskejä!
Ouiiii! Hmm. Ottaisin ehkä treeniseuraksi kipposen Kolmen Kaverin Lakritsia. Vois toimia. Tai sitten Ainon Mansikkapulla. Omnomm.
Kuuluuko mäntyomena (ananas) pitsaan?
No kyllähän se maistuu, mutta ilmankin voin elää. PS. Huikee sana toi mäntyomena! 😀
Mikä urheilulaji kiehtois sua, ja haluisin koittaa sitä?
Tällä hetkellä crossfit, ja itseasiassa sitä olenkin menossa testailemaan tässä lähiaikoina. Ihan siis huvin vuoksi ja itsensä haastamiseksi. Haluisin myös ihan hirveästi tehdä kaikkea akrobaattista ja artistista, mutta mun takareisien raihnaleet kun eivät anna tehdä edes spagaattia, niin eipä ole kovinkaan mahdollista (tai motivoivaa). Siinä siis myös yksi todella vahva syy, miksi vaparifitnessiin päädyin, sillä pakollisia (tai edes selvästi tiettyjä suositeltuja) liikkeitä ei ollut.
Mitä luulet, onko elämäsi menossa parempaan vai huonompaan suuntaan? Entä oletko ihmisenä menossa parempaan vai huonompaan suuntaan? Ja luuletko, että maailma on menossa parempaan vai huonompaan suuntaan?
Uskon, että elämäni menee omalla painollaan hyvään suuntaan, vaikka välillä mennään ylä- ja välillä taas alamäkeä. Uskon itseni kanssa olevan menossa parempaan suuntaan, ja ikä sekä tahto kehittää ja ymmärtää itseään tekee tässä ajan kanssa tehtävänsä. Maailmasta en osaa sanoa. Varmasti sekä että molempiin, ja ainakin haluaisin toivoa, että parempaan ollaan menossa, vaikka vähän mietityttää, kuinka kestävällä pohjalla tämä meidän elo tällä planeetalla oikeasti on.

Mikä sun horoskooppi on, ja sopiiko horoskoopin luonne omaasi?
Olen jellona, ja kaipa mä jokseenkin itsepäinen jörmy olen. 😀 En kyllä usko horoskooppeihin tippaakaan, mutta hauskaa hupia niistä välillä voi likkain kanssa riipoa.
Mikä on ns. hurjinta, mitä olet tehnyt elämässäsi (benjihyppy, äkkilähtö Kiinaan, irtisanoutuminen töistä ilman tietoa tulevasta tms.)?
Siinähän se jo tuli, eli ehdottomasti tuo viimeisin. Irtisanouduin ilman mitään käryä, mitä tulen tekemään tai miten pärjään, mutta jotenkin sitä siitäkin selviytyi. Paras ratkaisu ikinä, ja siksi olenkin tässä tänään, vaikka ammattibloggaaminen ei tässä vaiheessa ollut todellakaan päällimmäisenä mielessä. Tai edes ylipäätään mielessä. 😀
Jos ette olisi ottanut chihuahuaa, niin mikä rotu olis ollut seuraava valinta?
Hmm. Tää on paha! Johannes on aina halunnun Labradorinnoutajan, mutta mun makuun se on vähän liian iso ja meidän tämän hetkiseen elämäntilanteeseen se ei oikein soveltuisi. Mä ehkä itse olisin voinut ottaa jonkun sekarotuisen ja melko pienen. Ja oikeastaan jonkun täysikasvuisen esimerkiksi allergiaperheestä tms.
Jos olisit saanut ottaa vain viisi kuvaa elämäsi aikana, niin mitä kuvissa olisi?
Shieet! Tää on paha! Varmaan ainakin hääkuva. Sitten ehdottomasti kuva kilpacheerleadingin parista etenkin joskus vuosilta 2008-2009, kun asuin vielä Jyväskylässä. Kuva meidän perheestä silloin, kun olin lapsi. Kuva siitä, kun voitin Arnold Europen 2014 sekä overallin ja ammattilaiskortin samalla kertaa. Ja viidentenä ehkä sanottava kuva musta ja miehestä Pöpön kanssa.
Hupsuin moka, mikä on Pöpön kanssa käynyt?
Ehkä se, kun suljin sen vahingossa pimeään vessaan ja toisen kerran makkariin, ja jossain vaiheessa ihmettelin, että mihin se on kadonnut. 😀
Millä kameralla kuvaat? Ja millä editoit kuvat ja videot?
Mulla on Olympus OM-D Mark 2, jossa 25mm linssi. Tubeen paukuttelen MyDayt Canonin G7X:llä, mutta tolla Olympuksellakin on tullut sinne osa videoista purkitettua. Kuvat editoin Adobe Lightroomilla ja videot Final Cut Prolla.
Onko sulla jotain rituaaleja, joita teet, jotka menee jopa taikauskon puolelle?
Ei oikeastaan. Joskus mulla oli kisoissa aina lucky socksit, mutta sen jälkeen, kun mut heitettiin Expoilla 2013 aikataulumuutoksen siivittelemänä yllättäen vaan lavalle tekemään vapaaohjelmaa ihan puskista, ja tein parhaimman suorituksen ikinä, niin totesin, että suoriudun vain paremmin muuttuvissa olosuhteissa ja luottamalla vaan ihan itseeni eikä hokkuspokkukseen. 😀
Ehkäpä eniten taikauskoisin juttu on nykyään se, että pelkään karmaa. En edes oman vinttini hiljaisuudessa uskalla toivoa kenellekään pahaa, koska pelkään universumin kostavan sen mulle. 😀

Kuinka monta kanaa tarvitaan tappamaan norsu?
Jaa’a. 😀 Riittäisköhän 30 000 provosoitua kikkeniä pistään Dumbo nurin! 😀
Mitä epäitsekästä teit viimeksi?
Siirsin koneelle, käsittelin Lightroomilla ja lähetin WeTransferillä frendille siitä ja sen perheestä cheer-kisaviikonloppuna mun näpsimät kuvat. Vaikka oli hitosti hommaa.
Mikä on oudointa tai hauskinta mitä Pöpö tekee?
Pesun jälkeen se vetää ihan hillittömät hepulit, ja pari viikkoa taaksepäin se veti suihkusta täysiä sen omaan pesään kirjaimellisesti pää edellä. Oli meinaan sellanen loikka ja ilmalento, etten ole ennen nähnyt, ja vielä kun ilmassa etutassut siirtyivät taakse kropan viereen sukkulaksi (kyllä, pää edellä pesään), niin kierin maassa nauraen varmaan vartin. 😀
Haluaisitko juosta maratonin tai edes puolikkaan? Kiinnostaako kestävyysurheilu ylipäätään?
Tykkäisin ihan sikana juosta, mutta mulla on muutamat vaivat, jotka eivät tällä hetkellä tykkää hyvää ravaamisesta. Puolikas voisi olla joskus ihan hauska kokeilla, mutta kokonaiseen joutuisi jo panostamaan niin järkyttävän paljon sekä menis ehkä liikaa mun epämukavuusalueelle. 😀
Jos saisit päättää, mikä olisi Suomen pääkaupunki ja miks?
Kyllä se saisi tuo Helsinki olla, ja hyvinhän se on sitä roolia vedellytkin. Toki tässä olisi hauska tehdä ”kevyet kepposet” ja heittää vaikka Imatra tai Perä-Seinäjoki Suomen pääkaupungiksi, hehehe!
Hauiksen ympärysmitta? Entä pohkeen?
Ilman pumppia mittasin hauiksen 33 senttiin ja pohkeen 34 samaa mittayksikköä.

hauiksen mitta
Maksimekko: TÄÄLTÄ* // Sandaalit: TÄÄLTÄ*

Juup juup! Tällaista tällä kertaa! Meitsi kiittää ja kumartaa näistä kiperistä kysymyksistä, ja minä aloitan täällä lauantaita hörppimällä jäätävän kokoisen kupin kahvia ja kahlitsemalla itseni kiinni sohvan pintaan sarjamaratoonin merkeissä. Ai että tekee sitten höpöä sielulle. <3

Letkeää kesäkuun alkua just sinne!

Kurkkaa myös:
Mikä tässä kiinteytymiskulttuurissa ihmetyttää?
& Olkkarin muutos – DIY struktuuriseinä

Edellinen juttuni:
I’m back! Nolla treeniä ja paljon ruokaa

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram