MILLAINEN AUTO OSTETTIIN? PALJON AUTO MAKSOI?

Kaupallinen yhteistyö: OP Vakuutus Oy

millainen auto
Wroom! Meille pamahti pari kuukautta takaperin uusi nelipyöräinen perheenjäsen. Auto oli meille lähes välttämättömyys ihan miehen työkuvioiden puolesta, vaikkei sitä näin Tampereen keskustassa asuessa ihan välttämättömänä kulkupelinä muuten tarvitsisikaan. Toki tehdäänhän me tuolla kauppareissuja välillä marketteihin sekä pidemmän matkan ajoa tulee hurruutettua maanteiden kuninkaana toisinaan itsekin työn takia, vaikka kulkeehan se junakin välillä oman hanurini alla.
Ensin nuuhkittiin todella pitkään Mersuja ja Audeja. Itse olen perinyt iskältä Mersuun menevän mieltymyksen, mutta jotenkin Mese nyt jätti malleiltaan kylmäksi ja hintalaput lähtivät karkailemaan vähän liian korkealle. Audeista taas aloin nirsoilemaan, sillä meille parhaimmin soveltuvimmassa A5-mallissa oli niin järkyttävän rumat penkkikuosit, että aloin ronkeliksi, hah! Okei okei. Ei mieskään niistä syttynyt.
Lopulta itse tuskastuin prosessin hitauteen, ja annoin miehelle päätäntävallan, sillä tiedettiin molemmat, että hän niitä autoja nuuhkisi joka tapauksessa perin pohjin. Multa kuitenkin pyydettiin viimeinen leima tähän ostopäätökseen, ja peukku pamahti vuoden 2016 Volvo V40:lle D2-moottorilla, jossa ajokilometrejä oli mittariin kertynyt 83 000. Ja kyllä. Huutelin työhuoneesta käsin mieheltä olkkarista nuo tiedot tätä kirjoittaessani, hah! Tätä päätöstä en ole katunut, ja Volvo onkin osoittautunut erittäin osuvaksi valinnaksi.
No otsikossa lupailinkin paljastaa auton hinnan. Halusin paljastaa tämän myös siksi, että mun mielestä rahasta puhutaan avoimesti aivan liian vähän, ja sitä pidetään yleensä kerskailuna ja hevosteluna sekä jostain syystä hirveän salailtavana asiana. Toki en minäkään kaikkea raha-asioitani halua kylillä huudella, mutta omasta mielestäni hintalaput, tulot tai rahat ovat enemmänkin neutraaleita asioita kuin kauhistelun, ihailun tai kateuden lähteitä. Joku tienaa tai maksaa aina enemmän tai vähemmän. Raha kun ei ihmistä arvota.
millainen auto
Ja takaisin aiheeseen. Automme maksoi 18 900€, ja rahoitukseen pamahti 0,9% korko (todellinen vuosikorko 1,9% avaus- ja hoitokulujen kanssa). Me molemmat miehen kanssa vierastettiin ajatusta, että pistettäisiin rahaa oikein kunnolla haisemaan autoon (tämä toki suhteellinen käsite), sillä loppupeleissä vaikka tuohon olisi heittänyt kymppitonnin lisää, niin auto ei olisi ollut edes merkittävästi parempi tai turvallisempi. Auto on myös siinä mielessä kehno sijoitusmielessä, että sen arvo ei tahdo säilyä, vaan saattaa tippua roimastikin lyhyelläkin aikajänteellä. Tietty siitä saa aina tahnaa myydessään takaisinkin päin, mutta hintalapusta on aina kadonnut oma siivunsa.
Miksi me sitten ostettiin uusi auto? Koska edellisen auton kanssa kävi hieman köpelösti. Autovakuutukset meillä on ollut jo parin vuoden ajan OP Vakuutukselta ja jouduimmekin turvautumaan autovakuutukseen tuon edellisen auton kanssa. Pieni epäonni, mutta iso hintalappu. Meillä oli onneksi voimassa OPn kattava kasko, jonka vuoksi selvittiin taloudellisesti tilanteesta hämmentävän hyvin.
Vahinkotilanteessa kommunikointi vakuutusyhtiön kanssa oli nopeaa ja jouhevaa, ja odottamamme paperisota ja byrokratia olikin todellisuudessa ihan olematonta. OP Vahinkoapu-palvelun kautta täytimme yhden selkeän nettikaavakkeen, ja saimme puhelun nopeasti takaisin OPlta. Vakuutusyhtiö hoitikin kaiken kommunikoinnin korjaamon kanssa, ja homma oli sillä selvä.
millainen auto
Vakuutusasiat eivät kättelyssä aina tunnu kovin mediaseksikkäiltä, mutta tilanteen sattuessa kohdalle ne voivat tarjota oikeasti melkoista huojennusta sekä myös tarvittavaa taloudellista turvaa. Tällä hetkellä meillä onkin kaikille pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi OP Vakuutuksen laajin Superkasko, jonka nappasimme auton ostaessamme kampanjatarjouksena. Hinta oli kilpailukykyinen ja kilpailutus paljasti, että keskittämällä vakuutukset OPhen säästämme sievoisen summan. Voit tutustua OPn vakuutusvalikoimaan ja laskemaan omalle autollesi sopivan vakuutusturvan TÄÄLTÄ.

Vakuutukset myöntää OP Vakuutus Oy

Turvallisia ajokilometrejä jokaiselle maanteiden kuninkaalle!

EDELLINEN JUTTUNI:
Hyvät blogit – Näitä mä itse luen!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (3)
 1. Volvo <3 ah. Meillä on ollut "perhemalli" V70. Tykkäsin!
  Se on kyllä hurjaa,kuinka auto OLEVINAAN määrittää ihmistä. Toisaalta se on hellyyttävääkin. Malliesimerkkinä veljeni (varmaan nyt eksyy blogiisi ja tunnistaa itsensä) on bmw mies. Mitä vanhemmaksi tulee niin mallikin muuttuu miehekkäämmäksi 😉
  Itse ajelin tässä vuoden verran Rover75:lla, kunnes hän meinasi alkaa sanoa yhteistyösopparia irti. Haikein mielin hänestä luovun, jos vika on liian kallis korjattavaksi. Ajan siis PALJON. Lomitustiloillani sain kommenttia "kuinka lomittajalla on vara ajaa Roverilla" en tiiä, oliko harmitonta huumoria, mutta ärsytti. Toisaalta teki mieli lyödä vettä myllyyn, toisaalta sanoa että ei se 1500e sutoon nyt NIIN iso summa ole 😉 hohoha! Kaupan parkkiksella sai autosta myös kommenttia iäkkäämmiltä miehiltä "jo on tytöllä auto!" Nyt miulla on työkoslana toyota carina, eikä ketään kiinnosta 😀
  Menipäs puheripuliksi, anteeksi. Teikän Volvo on hieno ja "teijän näköinen", if you know what i mean ja rahoitushan on oikein kivasti pienellä korolla! Yllätyin. Turvallisia kilometrejä molemmille!

  1. Piia Pajunen
   4.10.2018, 16:10

   Toi on kyllä hauska juttu, miten auto heijastaa omistajaansa. 😀 Nyt vasta oikeastaan tätä postausta tehdessäni tajusin, että tuohon kyllä kiteytyy paljon meissä. Sporttisuus, pohjoismaalaisuus, laatu ja turvallisuus. Ne mitä itse pidetään muutenkin arvossa. 😀
   Ja noi autoasiat kyllä tuntuu herättävän paljon ihmetystä, ja IG:n puolella sainkin paljon viestejä just tosta, kun on alettu huomautella, että ompa sulla varaa ajella kalliilla autolla. Useinhan nämä ovat valintakysymyksiä, mihin rahansa haluaa laittaa ja lisäksi isommat hankinnat saa nykyään toteutettua rahoituksella, eikä silloin valtavia summia tarvitse olla saman tien kädessä. Kunhan vaan muistaa, ettei elä yli omien varojensa, hah! 😀
   Kiitos mielenkiintoisesta kommentista, ja turvallisia ajokilometrejä myös sinne Toyotan renkaiden päälle!

 2. Onpa hieno auto! Mistä sai noin pienen korkoprosentin rahoitukseen? Itsekin pyöritellään autokauppoja (volvo myös :)) prosentit näyttäis pyörivän jossain 6 hujakoilla…

Kommentointi suljettu.