MIEHEN JA NAISEN EROT MEILLÄ KOTONA


Miehen ja naisen erot omassa taloudessa-postauksia on lävähtänyt silmille monista suunnista, ja alunperin taisin bongailla sen Julia Toivolan blogista. Tämä pisti omat aivosolut törmäilemään keskenään ja pohtimaan asiaa nimenomaan meidän parisuhteen osalta. Tässä siis tulee: Miehen ja naisen erot meillä kotona!
Mies imuroi. Mun on pakko myöntää, että reilun yhdeksän yhdessä asutun vuoden aikana olen imuroinut meillä ehkä omilla sormillani laskettavan määrän. Meinasin sanoa, että hävettää vähän, mutta totta puhuen ei edes hävetä! 😀 Jotenkin vain mies kerkeää tarttumaan imurin varteen aina ensin, mutta puolustukseksi, mä osallistun taas muihin siivoushommiin.
Mies suunnittelee talouden. Olen antanut vapaat kädet hoitaa meidän yhteisiä ja jopa omiakin raha-asioita. Jos luontainen kiinnostus on sijoittamisen ja talousasioiden kohdalla todella korkealla (ja jopa harrastuneisuuden puolella), niin annan hänen hoitaa. Olen kyllä itsekin rahoistani tarkka likka, joten tietyn kiinnostuneisuuden puolesta miehen opeissa on itekin päässyt syventämään aiheeseen. PS. Toimii myös hyvin puhelinmyyjien kanssa, että sanoo miehen vastaavan meillä näistä. Ja kun se vielä pitää paikkaansa.
Minä sisustan. Jos kämpässä vaihtuu järjestys tai ilme uudistuu, niin se tulee mun käden kautta. Kun visio iskee, niin se iskee, vaikka joskus sen toteuttamisessa saattaa hieman kestääkin. Eli käytännössä kaapin paikka menee mun määräämänä (heh), mutta miehelle nämä sisustusasiat eivät ole niin tarkkoja tai samalla tapaa merkityksellisiä kuin itselle.
Mies hoitaa IT-hommat. Vaikka itselläsi riittäisi monesti osaaminenkin, mutta oma kärsivällisyyteni ei vaan riitä taistelemaan teknologian kanssa. Ollaan molemmat todettu, että on parempi antaa hänen hoitaa nämä hommat, hah!
Minä sotken lattiat sekä pöydät ja mies taas kaapit. En kestä sitä, että tavarat sullotaan kaappiin, ja mieluummin jätän ne lattialle lojumaankun tungen ne kiireessä hätäillen kaappiin kasaantumaan holtittomasti. Tässä meillä onkin näkemysero, ja mä saan kuulla lattialla lojuvista vaatekasoista ja mies taas saa osakseen kitinää täyteen epäjärjestelmällisesti täytetyistä ja sullotuista hyllyistä ja komeroista. Niin ja mites meidän kellarikomero?!?
Mies pohtii ja tutkii. Minä taas toteutan. En vaan kestä jahkailua, ja jos mulla on jo riittävän hyvät ja selkeät perusteet päätökseen, niin silloin on tapahduttava. Tästä meillä onkin joskus vääntöä, kun miehellä on tapana miettiä kaikki mahdolliset skenaariot tai vaihtoehdot, kun itse olen luokkaa: “Onks tää hyvä?” “Se on paras” “Me otetaan tää.” 😀

Mies kantaa väkisin raskaammat kantamukset. Ja välillä tämä ärsyttää ihan julmetusti, koska tämä jollain tavalla aiheuttaa häiriösignaalia mun sisäiseen Independent Woman -tilaani. Toisaalta se on ihan kiva, mutta joskus se ketuttaa, kun haluaisin kantaa kassini ITSE. Plus, etten ole kovinkaan heiveröinen likka, ja hoitanut omat kantamukseni pikkulikasta asti. Mutta silti. Onhan se aika ihanaa. <3
Minä juon olutta. Ja mies juo maitoa. 😀
Mies toimii matkanjohtajana. Reissuissa annan tämän hoitaa nykyään ihan rauhassa järjestelyt. Yritin joskus itse tehdä tätä, mutta homma kääntyi aina siihen, että tämä tutki ja vertaili kaikki mahdolliset vaihtoehdot tästä huolimatta, niin ihan turha vaiva itse vaivautua, kun toinen tekee sen itse silti. Säästän siis vain omaa aikaani ja vaivaani, hah!
Minä teen eväät. Mies yleensä nappaa jotain nopeaa (tai päätyy kärvistelemään nälissään liikenteen päälle). Jos lähdetään yhdessä, niin pyöräytän yleensä eväät samalla meille molemmille, tai saatan jopa toisinaan tehdä miehelle myös eväät pelkästään hänen lähdettyä matkaan. Tässä varustautumisessa ollaan todella erilaisia, sillä mä olen aina pikkulikasta kantanut omat eväät mukana kaikkialle, ja tykkään muutenkin varautua aina ja kaikkeen reissun päälle. Ja mun laukusta löytyy aina lähes kaikki, hah! 😀
Mies valitsee teknologian, elektroniikan ja autot. Luotan tähän ja tämän ilmiömäisen uppoutuvaan vertailu- ja tutkintakykyyn, ja yleensä multa pyydetään lähinnä leima päälle ennen ostopäätöstä. Eipä ole vielä huteja tullut, ja jos tulisi, niin oma sormeni osoittaisi tällöin ihan itseeni.
Minä täytän astianpesukoneen paremmin. IMO. 😀 Joudun aina järjestelemään astiat uudelleen, koska ei yhtä ainutta astiaa sijoiteta yksinään siihen keskelle. Kuulemma mun täyttö on yhtä palapelin rakennusta, mutta ainakin sinne saa mahtumaan kaikki kerralla, hah!
Minä ompelen ja korjaan vaatteet. Myös mieheltä.
Mies petaa sängyn aamuisin. Koska minä en kuulemma osaa, ja joka kerta mun suoritukselle repeillään. Mä en kuitenkaan ole käynyt vuoden koulutusta tähän hommaan kurkkusalaatteihin sonnustautuen.
Minä askartelen joulukortit. Myös miehen suvulle. Rakastan joulua ja siihen liittyviä perinteitä, ja minähän sitä joulua muutenkin laitan meillä ihan päättömänä joka vuosi, ja mies katselee huvittuneena mun hössötystä. 😀

Miehen ja naisen erot meidän taloudessa
Valkoinen neulepaita: TÄÄLTÄ*

Moni asia meillä on melko hyvin tasajaossa tai sitten painopisteeltään vuorottelee sille, kenellä niitä on enemmän resursseja ja aikaa hoitaa. Tähän kuuluu mm. pyykinpesu, tiskit, lakanoiden vaihdot, koiran lenkitys ja yleinen siivoaminen muuten. Se, jolta hommat sujuu mielekkäämmin tai sopivat kalenteriin paremmin, pistää hösseliksi.
Miltä miehen ja naisen erot teidän taloudessa näyttää? Löytyikö samankaltaisia eroja vai oliko ihan päinvastaisia? 😀

Huikeaa viikon puolta väliä!

VILKAISE MYÖS:
Paljastuksia mun ja miehen ekalta vuodelta
& Mistä en pidä itsessäni – Nämä vaihtoon kiitos!

EDELLINEN JUTTUNI:
Kun säännöistä ja rajoitteista tuli hyvinvointia

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (7)
 1. Mun sisäinen Monica Geller heräilee toisinaan mun sisuksista eroon. Ei miehen kanssa (vielä) asuta yhdessä, mutta viikonloput ollaan yleensä saman katon alla. Mies tekee ruuat ja mä leivon. Mutta en anna sen siivota tai tiskata 😀 Enkä pedata sänkyä. Tohon olen saanut itsekkin vuoden koulutuksen kurkkusalaateissa. Mies myös hoitaa ruokaostokset, koska tietää mitä tarvitsee.

  1. Piia Pajunen
   6.9.2018, 09:18

   Haha! Toi kurkkusalaattikoulutus on kyllä todella kova sängyn petaamista ajatellen, sillä en vaan ymmärrä, miten mies saa sen sängyn niin nopeasti täysin vimpan päälle (vaikkei mun mielestä nyt ihan niin tarkka tarttiskaan olla). 😀
   PS. Monica Geller!! <3

 2. Niin monta samaistuttavaa kohtaa! Mun mies myös DI, joka pohtii, miettii, laskee, pohtii ja vielä vähän laskee miten olis järkevin toimia. Siinä vaiheessa mä olisin jo hoitanu homman sen enempää pohtimatta. Toisinaan tämä aiheuttaa hieman sanomista puolin ja toisin. Myös talousasiat on hänen käsissä, myös mun 😅 Toki mäki ny vähä oon kartalla. Ja aina mä saan täyttää tiskikoneen uudelleen miehen jäljiltä. En vaan tajua sitä laitan tän tähän keskelle – logiikkaa 🤦‍♀️

  1. Tiskikonetta joudun täälläkin järjestelemään uudelleen miehen jälkeen 😀 Selkeästi joku miessukupuoleen liittyvä asia, kun näin näyttää tapahtuvan monessakin parisuhteessa.
   Muuten meillä minä hoidan raha-asiat, mukaanlukien vakuutusten yms. kilpailuttamiset. Kaupassakäynnit ovat vain minun heiniäni.
   Pyykkiä pesee kummatkin ja muita sotkuja siivotaan tasaisesti molemmat, tosin itselläni menee hermot sekaiseen kotiin aina ensimmäisenä, vaikka molemmat omataankin sellaiset silmät jotka ohittavat sotkut 🙂

  2. Piia Pajunen
   6.9.2018, 09:24

   Tiskikoneen järjesteleminen! Jos sinne saa mahtumaan kaikki altaassa olevat tiskit kerralla, niin tottakai se täytetään niin, eikä pestä kahdessa osassa. 😀
   Ja mullakin menee aina ekana hermot sekaiseen kotiin, vaikka olisinkin sotkenut sen pääosin itse. 😀 Ja noissa raha-asioissa tykkään kanssa itse olla tietoinen ja kartalla, mutta annan perehtyneemmän osapuolen hoitaa hommat niin, että ne ovat hyvin perustellusti hoidossa. Lisäksi myös veroja ajatellen on veronpalautuksissa tullut lähes joka kerta hyvät jackpotit takaisin päin, kun mies on ollut mukana apuna. Monet oikeutetut ja “hyväksiluettavat” asiat olisi itseltäni menneet ihan ohi.

Kommentointi suljettu.