MEIDÄN KOTI SELLAISENA KUIN SE ON


Kikkelis kokkelis ja kotoisat tunteet! Näitä ”Meidän koti sellaisena kuin se on”- postauksia ja haasteita on näkynyt jo blogissa jos toisessakin, joten päätinpä heittää oman lusikkani soppaan. Tässä on viime viikon aikana tehty sellaista konmaritusta ja pientä hienosäätöä kämpässä, sillä paahtavan kuuman kesän aikana ei hirveästi kiinnostanut laittaa tikkua ristiin hikisen nihkeässä kämpässä. Samalla siis tulee vähän kotikierrosta, sillä en taida olla edes koskaan blogin puolella meidän residenssiä kunnolla esitellytkään.
Ollaan asuttu tässä Tampereen keskustan tuntumassa sijaitsevassa neliössä nyt reilu puolitoista vuotta, ja neliöitä meillä on 87,5 (tai ainakin lähelle). Saunaa ei löydy, mikä on lisännyt vähän huonetilavuutta, ja sitä rakastankin tässä asunnossa. Avaruutta, tilaa ja isojen kolmeen ilmansuuntaan osoittavia ikkunoita. Tässä kuitenkin jotain konkretiaa kuvamateriaalin muodossa tältä aamulta ihan extempore mitään erityisemmin valmistelematta.

MEIDÄN KOTI SELLAISENA KUIN SE ON

KEITTIÖ

Keittiö on meillä aina melko jokeri. Osan aikaa se on todella siistissä kuosissa ja toisinaan levähtää ihan täysin. Nyt tilanne oli sellainen sopiva välimuoto. Vähän tiskejä altaassa, parit purssit ja purnukat levällään ja nurkan pullo- ja tölkkipussi vain osittain täynnä.


OLOHUONE JA RUOKAILUTILA

Olohuone meillä on melko pelkistetty, emmekä ole halunneet laittaa vieläkään tänne edes esimerkiksi verhoja. Pakko heittää tähän, että mies on lahjoittanut Pöpölle olkkarin sohvalle ihan oman peiton (lol), jossa se yleensä viettääkin yönsä ja torkuttaa pitkälle puoleen päivään. Pöpön pissialustoja on vielä varuulta kaksin kappalein, vaikka niille aika harvoin on ollut enää tarvetta. Pöpön leluja on yllättävän vähän levällään, sillä löydettiin niille vihdoin sopivan matala (tuo tanu ei kovin korkean reunan yli yltä) ja sisustukseen sopiva kori.
Sohvapöydällä lojuu usein laseja tai mukeja, sekä ruokailutila on kanssa monesti yksi romunkeräämö. Nyt tilanne oli yllättävän hallinnassa, ja pöydällä lojuu vain sanomalehtiä, mainoksia, Pöpön kynsisakset ja kynä. Tuolin alta piilosta löytyy kyllä työhuoneen vanha matto, joka on lojunut tässä jo kohta viikon. Heh.

koti sellaisena kuin se on
Etsi kuvasta koira.


MAKUUHUONE

Makuuhuone pysyy yllättävän siistinä ihan siitä syystä, että siellä emme muuta kuin käy nukkumassa. Vaatekaapit sijaitsevat sitten eri huoneessa. Toki pieniä yöpuku- tai villasukkaläjiä tännekin kertyy toisinaan…

Kirjainjuliste: TÄÄLTÄ* // Mustat kehykset: TÄÄLTÄ*

ETEINEN & KÄYTÄVÄ

Siihenhän se edellisen päivän treenikassi taas jäi. Ja kengät vaihteeksi pitkin ja poikin. Huups!

Voimistelurenkaat & leuanvetotanko: Suomen voimistelutuote*

KYLPPÄRI

Voi putkiremppa. Olisitpa jo tehty! Taloyhtiön putkirempanhan piti alustavan suunnitelman mukaan olla tänä kuluneena kesänä, mutta vihkoon meni, ja sitä odotellaan sitten ensi kesälle. Olin vaan asunnon ostosta asti odottanut (ja mies myös), että kohta saa freesit kylpyhuoneet (meillä on asunnossa toinenkin pikkuvessa) ja vielä itse valitsemilla materiaaleilla, niin plah. Vielä mennään tällä 70-luvun tyylillä, mutta maltti on kai valttia.
Kylppäriin kyllä meillä jää lojumaan tavarat pitkin matkon siivousvälineistä likaisiin treenivaatteisiin ja purnukoihin. Aina välillä järkkäilen tämän kuosiin, mutta levähtäähän se lopulta aina.

PUKEUTUMISHUONE

Siis herranisä miten paljon tuo vaaterekki on jeesinyt tämän huoneen järjestyksessä pitämisessä. Totta puhuen meidän pieni pukeutumishuoneemme on ollut ennen aivan hävyttömän ”räjähdysherkkä”. Aiemmin kaikki ”muistiin isketyt” vaatteet ovat päätyneet myttynä tuohon lipaston päälle, tuolin reunalle tai jopa lattialle, mutta nyt tulevan viikonlopun hääjuhlien asun, seuraavan päivän vaatteet ja ”puoliksi käytetyt” kuteet voi näppärästi ripustaa rekkiin. Kenkähyllylle taas saa näppärästi iskettyä laukut. Ah! Ei enää vaatemyttyjä ja huojuvia pinoja lipaston päällä!
Huone on ihan inasen keskeneräinen, ja tuo perällä oleva iso peili olisi tarkoitus siirtää eteiseen, ja tilalle hankkia mustakehyksinen kokovartalopeili. Pöydällä nojaavan isomman taulut lopullinen sijoituspaikka olisi seinällä, johon myös on valmiiksi jo kaveri kaapissa odottamassa.

Vaaterekki: TÄÄLTÄ* // Valkoiset verhot: TÄÄLTÄ*

TYÖHUONE / VIERASHUONE

Mä nyt niin tykkään tästä työhuoneesta! Varsinkin nyt, kun sijoitettiin tänne vähän suurempi ja muhkeampi matto tuomaan pehmeyttä sekä kotoisuutta. Alunperin tuon maton piti tulla olkkariin, mutta valitsin kyseisestä matosta huolimattomasti (note to self: ota mittanauha käteen ennen kuin tilaat) vähän turhan ison koon, joka tuntui tukkivan olohuoneen ihan täysin. Tänne se kuitenkin sopi aivan täydellisesti, ja nyt tämä huone toimii! Tuo matto oli kyllä niin kutsuva (tämän päällä olen kieriskellyt, venytellyt ja loikoillut), että joudun ehkä tilaamaan vähän pienemmän version siitä tuonne olohuoneeseen, kuten alkuperäinen plääni olikin
Yritän pitää työhuoneen suht siistinä, että hommat luistaisivat vähän sutjakammin. Kyllä sinne aina silti päätyy muutama vaatekappale sekä koiran vilttiä ja leluja. Monesti myös työpöydälle kertyy laseja, kahvikuppeja, tyhjiä limutölkkejä sekä lautasia, sillä syön ja juon aina koneen ääressä. 😀 Nyt olen onnistunut viime aikoina vähän tsemppaamaan tässä, ja siivoamaan työpisteen aina päivän päätteeksi!

Matto: TÄÄLTÄ* // Tyynynpäälliset: TÄÄLTÄ*

Valkoinen neule: TÄÄLTÄ*

Suoraan sanottuna yllätyin, kuinka siistiltä meidän kämppä näissä kuvissa näyttikään. Ehkä meillä on ollut tänä kesänä tavarat poikkeuksellisen rempallaan, kun kuumuus vei kaikki mehut siivoiluista ja järjestämisestä sekä kiinnostuksen kodin ehostamisesta. Kärsikö joku muukin samasta?
Toisaalta taas edeltää kevät meni kaikki matot rullalla Pöpön pentuajan merkeissä, ja kämpässä oli myös muitakin erikoisjärjestelyitä, niin nyt meillä on ehkä hiljalleen päästy taas pitkän ”poikkeusajan” jälkeen taas takaisin normaaliin kotieloon kiinni. Ja todettakoon myös se, että kuvissa monet tahrat, läntit ja levällään olevat tavarat eivät näyttäneet yhtään niin silmiinpistäviltä, kuin paljaalla silmällä, ja pienet lipaston nurkissa lojuneet tilpehöörit jäivät kuvista tarkoituksettomasti hutiin. 😀

Kotoisaa keskiviikkoa joka osoitteeseen!

TSEKKAA MYÖS:
Olkkarin muutos – DIY struktuuriseinä
& Koko elämä saman miehen kanssa? Ahdistaako?

EDELLINEN JUTTUNI:
PROVE by Piia -nettivalmennus! Kohta sitä saa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (12)
 1. Mistä tuo olohuoneen matto on? 😍

  1. Piia Pajunen
   15.8.2018, 22:55

   Se on itseasiassa ostettu Kodin ykkösestä ehkä vuonna 2014 tai 2015 ja palvellut meitä jo kolmessa eri asunnossa. 😀

 2. http://www.lily.fi/blogit/sanna-r
  16.8.2018, 10:42

  Hei nuo portaat, mistä olette ne hommanneet? Tulis tarpeeseen meidän koiravanhukselle.

  1. Piia Pajunen
   16.8.2018, 13:32

   Nuo portaat ovat olleet meidän kasvavalle rääpäleelle ihan ykköset! Meillä mies oli bongannut ne täältä:
   https://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuljetus/tarvikkeet/portaat/663258

Kommentointi suljettu.