MEIDÄN KOTI SELLAISENA KUIN SE ON – Remppa edition

Putki- ja kylppärirempan keskeltä termosta! Kämppä on tällä hetkellä kuin pienen pomminiskun jäljiltä, mutta sinnikkäästi ollaan tämän keskellä yritetty kuutisen viikkoa jo asustella. Varsinainen putkiremppa sukituksella on sujunut jopa hämmentävän kivuttomasti, mutta härdelliä on pitkittänyt melkoisesti yhteyteen riipaistu kylppäri- ja wc-remontti, jota asunnon ostaessamme olemme odotelleen sormet syyhyten. Mikäpä ei meinaan voittaisi tuliterää kylppäriä ja vessaa!

Tällä hetkellä lattiat ovat suojattu läpi kämpän, tavaroita on jouduttu siirtämään ja järjestelemään lähes kauttaaltaan. Tuntuu, että millään tavaralla ei ole alkuperäistä paikkaansa, ja joka nurkka on täynnä väliaikaisesti sijoitettuja tavaroita ja romua, ja meillähän elellään aivan pellossa. Nytkin kirjoitan tätä työhuoneessa vieressäni WC:n roskis, siivousämpäri ja sähköhammasharja. Nice. Onneksi parin viikon päästä homma alkaisi olemaan (toivottavasti) hyvin pitkälti paketissa, ja pääsisi korkkaamaan tuliterän vessan ja kylppärin. Ja saisi koko kämpän fengsuit taas entiselleen.

Tässä siis meidän koti sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Yhtäkään tavaraa siirtämättä ja asettelematta. 😀

MEIDÄN KOTI SELLAISENA KUIN SE ON

OLOHUONE & ETEINEN

Ai että! Kukapa ei haluaisi vessanpönttöä, ikivanhaa peilikaappia, pesukonetta, ja kuivausrumpua olohuonetta koristamaan. Toki positiivista tässä on se, että tällä hetkellä vessanpönttö on tuliterä, kun muutama viikko takaperin eteisessä koristi vanha, saumoistaan pinttynyt ja kälyinen vessanpönttö. Eteiseen ei voi jättää tavaroita työmiesten jalkoihin, joten takit, kassit ja välillä kengätkin lojuvat nyt pääsääntöisesti ruokailuryhmän kyljessä.

Eteiskäytävän toisessa päässä lojuu jätesäkki, toinen vanha peilikaappi sekä näkymä remontoimattomaan ja levällä olevaan vanhaan vessaan.

KEITTIÖ

Täältäkin on parketti suojattuna remonttihässäkältä, eli ei paljoa tarvitse mattoja, hah! Keittiöstä on käyttövesi katki siihen asti, että seinän takana sijaitseva kylpyhuone on valmis, sillä vedet tulevat tätä kautta. Tätähän ei siis tiedetty etukäteen, mutta menkööt nyt yksi kuukausi kokonaan ilman vettä. Tämän vuoksi lavuaarin ylle on viritetty vesikanisteri ja pöydillä on pino kertakäyttöastioita, kun tiskihommiin ei ole pystynyt useampaan viikkoon. Hammasharjat myös löytyvät erittäin loogisesti keittiöstä, ja parketit ovat visusti suojattuna.

PUKEUTUMISHUONE

Pukeutumishuoneen virkaa meillä toimittaa pienin makuuhuoneemme, ja vaikkei tänne remontti varsinaisesti ylety, niin säätö välittyy tänne asti. Lattialla lojuu Ikean kassillinen Jyväskylässä asti pestyjä pyykkejä, ja pyykkikori kun ei ole ihan perinteisellä paikallaan, niin myttyjä on vähän siellä täällä. Tarkoituksena laittaa tämän huoneen kaapistot jossain vaiheessa uusiksi, kunhan tämä pyöritys saadaan ensin pakettiin.

TYÖHUONE

Yllätykseksemme myös työ- ja vierashuoneen roolissa toimiva päätyhuoneemme joutui mylläkkään mukaan. Perällä olevan komeron reunalla kulkevien putkien luokse tuli suojata reitti työmiehille, ja iso reikä lävähti komeron seinään. Komerosta toki piti siirtää tavarat edestä pois, ja nyt ne lojuvat huoneen nurkissa. Viereisen pienemmän vessan sekä osa isomman kylppärin tavaroista löytyvät myös ripoteluna huoneen reunoille remontin ajaksi.

MAKUUHUONE

Jeaah! Ainut huone, jonne remonttiryöpytys ei ole ylttänyt edes välillisesti. Kunhan tästä rempasta on selvitty ja hetken aikaa hengähdetty, niin luultavasti laitetaan makuuhuoneen kaapistot miniremontin alle.

Tämän rempan jälkeen lähtee kyllä koko kämppä syväpuhdistuksen alle. Pölyä kun leijaillut pitkin kämppää, niin taitaa joutua laittamaan mattoja ja sohvan päälysteitä myöten kaikki myllyn läpi. Noh, parisen viikkoa ilmeisesti vielä, ja eniten odotan sitä, että:

 • Hanasta saisi vettä, jotta voisi pestä esim kädet, hedelmät, kasvikset ja ylipäätään juoda
 • Keittiössä voisi laittaa taas normaalisti ruokaa
 • Astiat saisi tiskattua ja pääsisi syömään ruuat kertakäyttöastioiden sijaan oikeilta astioilta
 • Ei tarvitsisi mennä hissillä alimpaan kerrokseen vessaan ja suihkuun
 • Ei tarvitsisi säästellä lempivaatteita, koska ei ole aivan varma, milloin ja missä ne pääsee pyykkäämään seuraavan kerran
 • Työmiehiä ei ravaisi enää pitkin päivää kotona (vaikka mukavia onkin)
 • Saisi järjestyksen takaisin kotiin
 • Ja tottakai, saisi tuliterät ja uudenkiiltävät kylppärin ja vessan <3

Kotoisaa viikonloppua sinne!

LUE MYÖS:
Isoja ja pieniä muutoksia sisustuksessa

EDELLINEN JUTTUNI:
Älä analysoi itseäsi sekaisin

VALMENNUKSET:
PROVE by Piia

PROVE Basic

PROVE Pro

PROVE Simple

kauneus perhe
Kommentit (6)
 1. Pakko oli zoomailla Pöpön ilmeisiin noissa kuvissa, ihan priceless tuo ei-kinostele -ilme 😂 Mut upee toi makuuhuoneen kattolamppu, mistähän tuommoisia löytyy? 😇 Tsemppiä rempan loppurutistukseen teille kaikille! 👊🏻

  1. piiapajunen
   4.10.2019, 15:58

   Repeilin itse tätä samaa! 😀 Kävin kurkkimassa tota meidän makkarin valaisinta lähempää, ja merkintöjen ja pika-googlauksen pohjalta selvitin, että tuo on Tapio Anttilan Triple-valaisin, jota näyttäisi löytyvän aika hyvinkin eri kaupoista. Tuo valaisin on ollut tosiaan meillä kohta viisi vuotta, ja edelleenkin hivelee meidänkin silmiä. <3

 2. Huhhuh, on se varmasti melkoista elää tuollaisen härdellin keskellä!! 😀 No, kaipa sitä sitten paremmin arvostaa ihan perusjuttuja kuten sitä omaa toimivaa suihkua 😉
  Malttia remontin valmistumisen odotteluun ja ihanaa viikonloppa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. piiapajunen
   7.10.2019, 13:41

   Kiitos sulle <3 Kyllähän tää hiljalleen alkaa kärsivällisyyttä vaatimaan, vaikka alkuun tuntuikin menevän ihan kevyesti myös henkisellä puolella. 😀 Tosiaankin osaa arvostaa taas sitä, että saa käydä vessassa omassa kodissa, toimiva suihku löytyy, keittiössä pystyy taas laittamaan ruokaa ja hanasta saa vettä juotavaksi. 🙂

Kommentointi suljettu.