Piia Pajunen
Piia Pajunen

ENSIASUNNON OSTO – HITTI VAI HUTI?

ensiasunnon osto
Noin pari kuukautta sitten pistettiin rasti ruutuun kohtaan ”ensiasunnon osto”, ja riipaistiin oma katto pään päälle. Ollaan molemmat tykätty tästä asunnosta aivan mielettömästi, eikä olla kaduttu ostopäätöstä hetkeäkään. Meillähän kävi aikamoinen mäihän kantamoinen tämän kämpän kanssa, sillä meillä ei ihan ensiasunnon kanssa olisi ollut käytännössä varaa ostaa näillä spekseillä varusteltua kämppää. 87,5 neliömetrin erittäin hyväkuntoinen neliö Tampereen keskustasta ei meinaan välttämättä ihan halvalla lähde, mutta myyjällä oli niin sanotusti pakkorako myydä tarvitessaan rahat pikaisesti toiseen sijoitukseen. Kun ostajaa ei niin nopealla aikataululla löytynyt, niin saatiin tämä huusholli huimat 45 000€ alle pyyntihinnan, ja lopullinen neliöhintakin (putkiremontti huomioiden) oli siten aika reippaasti alle alueen keskitason. Score! Toki tähän päälle rapsahtaa vielä ensi syksynä starttaava putkiremppa, mutta tämän olemme huomioineet talouden suunnittelussa.
Laskeskeltiin rahoista tarkkoina kansalaisina, että olihan tuon kämpän osto nyt taloudellisestikin järkevä päätös, sillä yhtiövastike lainan korkoineen oli kuitenkin selkeästi pienempi kuin sen hetkiset vuokrakulumme, ja tämä yhdistettynä lainan takaisinmaksun kuukausieriin, oli kuukausitälli ihan inhimillisellä tasolla. Mieluummin sitä maksaa omaansa pois, jos vaan on mahdollista, kun heittää penninsä niin sanotusti kankkulan kaivoon. Varmasti oltaisiin jo aiemminkin ensiasunnon osto suoritettu, mutta taloudellisesti se ei ole ollut tällöin mahdollista.

ensiasunnon osto

ENSIASUNNON OSTO – HITTI VAI HUTI?

Asunnon plussat

+ Tilaa on vaikka muille jakaa niin neliöiden kuin huoneiden puolesta. Parasta!
+ Säilytystilaa, kaappeja ja komeroita löytyy yllin kyllin.
+ Sijainti ihan todella optimaalinen. Ytimessä, muttei silti kaiken hälyn äärellä.
+ Asunto on melko rauhallinen keskusta-asunnoksi. Kuudes kerros katutasosta ja päätyhuoneisto.
+ Valoisuus. Valtavat ikkunat kolmeen eri ilmansuuntaan. Ah.
+ Kaksi vessaa. Ei tarvitse jonottaa.

Asunnon miinukset

+/- Kylppäri ja pienempi vessa ovat melko päivettyneet, mutta syksyn putkirempan myötä niistäkin saa luotua mieleisensä. Toki remppa aiheuttaa jonkin näköistä härdelliä ja kuluja.
– Olisin toivonut keittiön ja olohuoneen olevan avarasti yhdessä, mutta ovat nyt onneksi toimivasti vierekkäin.
– Valmiiksi rempattuun keittiöön pystyy asentamaan vain kapeamman astianpesukoneen. Buu.
– Rakastan saunomista, mutta tässä asunnossa ei saunaa ole. Pystyn onneksi elämään ilmankin.
ensiasunnon osto
Tuntuu kyllä hemmetin hyvältä olla asunnon omistaja, ja jollain tapaa tuntuu, että on jo saavuttanut elämässään taas jotain. Toki pankin rahoillahan tämä on maksettu, mutta jollei mitään radikaalia tässä elämässä tapahdu, niin näyttäisi siltä, että kyllä tämä tälli on parissa kymmenessä vuodessa on maksettu takaisin. Asunnon omistamisen myötä sain ehkä myös jollain tapaa omalle jatkuvaa edistymistä hamuamalle mielellenikin jonkin näköisen rauhan aikaiseksi, kun pääsi ottamaan yhden merkittävän edistysaskeleen elämässään. Aikuisuuspisteitä ropisee, hah!
On myös ihan mieletöntä havahtua useampaan kertaan päivässä pohtivansa, kuinka huikea koti meillä onkaan. Toki sisustus on vielä melko keskeneräinen, ja ollaan edetty lähinnä yksi huone kerrallaan ja muutenkin pikkuhiljaa mutta varmasti. Olemme molemmat muutenkin melko minimalistisia, että omalla tapaa pieni keskeneräisyys ei loppupeleissä edes niin pahasti häiritse.
Yhdessä toimiva olohuone ja ruokailutila alkaa olemaan kuitenkin mukavan kodikkaan oloiset, mikä korostaa puolestaan hieman muiden huoneiden keskeneräisyyttä. Meillä kun on täällä kahdelle hengelle jaettavana keittiön ja suuren olohuoneen lisäksi kolme makuuhuonetta, niin kaikille huoneille ei ole muutenkaan keksitty aivan täyttä funktiota. Sitten hamassa tulevaisuudessa kun perheen perustaminen alkaa olemaan ajankohtaista, niin ainakaan ei tarvitse heti lähteä asuntoa vaihtamaan, mikä sopii minulle, sillä olen aika asettuvaista sorttia, enkä kaipaa uudistumista uudistamisen vuoksi.

ensiasunnon osto
Tyynyt: ELLOS* // Sohvapöytä: ELLOS*

Kun toiveita on nyt tullut siihen tahtiin, niin lupaan vetää ensi viikolla Snäpin puolella esittelykierrosta kämpästä, joten pistähän nimimerkki piiapajunen seurantaan, niin pääset kyyläämään meidän asunnon läpikotaisin 😉

Huikean rentouttavaa viikonloppua joka kotiin! Me lähdemme miehen kanssa lamppuostoksille ja treenaamaan! ♥

Edellinen juttuni:
Herkullisimmat proteiinipatukat arvostelussa + arvonta

Seuraa minua:
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (8)

 1. Katri

  Ihana asunto, onnea kaupoista!!! Teillä seuraavat kemut 😉 ??

  • Piia Pajunen

   Tattista hei! Siis pidetään meillä ehdottomasti! Oon ihan valmiina emännöimään! 😀

 2. veera

  Eihän tuolla alennuskoodilla pysty tilata mitään adidasta 🙁

  • Piia Pajunen

   Onpa outoa! Mä kyllä onnistuin tilaamaan tolla koodilla Addua, Pumaa ja pari pientä sisustusjuttua 😮 Kokeilepa onnistuuko tolla Elloksen etusivun -40% tarjouksella (näkyy tietokoneella, ei mobiilissa) ja onnistuuko edes sillä?

 3. IT

  Hei Mistä teidän sohva on ostettu? Ihanan näköinen. 🙂

  • Piia Pajunen

   Moikka ja kiitokset! Ostettiin se Askosta tuossa vuoden vaihteessa 🙂

 4. Siiri / Pilkettä-blogi

  Vau, joskus käy tuuri. 🙂 Itsellä tulee toukokuussa vuosi täyteen ensiasunnon ostosta.
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

  • Piia Pajunen

   Joo joskus se onni vaan potkaisee, eikä enää tuon asunnon ostamisen kohdalla harmittanut enää yhtään, että pari kuukautta takaperin hävittiin tarjouskaupassa yksi toinen asunto paksumman lompakon omanneelle huutajalle.. 😀

Kommentoi »

Comments are closed