Piia Pajunen
Piia Pajunen

PARAS IRTI HIUKSISTA – LIFEHACKIT HIUKSILLE!

Kaupallinen yhteistyö: Biorion

lifehackit hiuksille
Jos jossain geenijonossa olen ollut siellä jonon hännillä, niin hiuksissa. Trust me. Sellaiset lirun lärpäkkeet nuo ovat olleet aina, vaikkei sitä kukaan usko. Eikä se ohut hiirenhäntäkään ehkä harmittavinta ollut, mutta kun tähän yhdistetään tällainen ”pohjoismaalainen afro”, niin soppa on valmis. En ole sitä koskaan edes yrittänyt piilottaa, että itsellähän omaa hulmuavan harjani vahvistuksena on teippipidennykset, jotta tilanne olisi vähän inhimillisempi, hah!
Paistaa se aurinko risukasaankin, ja parasta nykisessä hiustilanteessani on kuitenkin tuo harva pesuväli, joka mulla on se huikeat 6-8 päivää. Toki itsellä tuo karhean kihara hiuslaatu on muutenkin melko kuiva, mutta kikkoja siinä jo pesuvälin puolenvälin jälkeen tarvitaan. Tässä siis tulevat omakohtaisesti hyväksi todetut lifehackini haastavien hiuskien ja tiukkojen tilanteiden kanssa selviämiseen. Simppeleitä kikkakolmosia, mutta niistä on ollut hurja jeesi. Here. We. Go!

LIFEHACKIT HIUKSILLE

KÖYHÄN NAISEN KUIVASHAMPOO

Kuivashampoo loppu? No hätä! Perunajauho tai jopa vehnäjauho toimivat hätätilanteessa erittäin hyvin kuivashampoon korvaajana! Hienojakoinen perunajauho tuo vielä rakennetta tyveen, joten se toimii pikafiksauksessa myös hiuspuuterin tavoin. Testattu on muuten monesti, ja toimii!

ASUSTEET KEHIIN

Pelastus! Erilaiset pannat, bandannat ja huivit ovat ”bad hair dayn” paras ystävä! Oli kyseessä sitten hätänuttura, viikonlopun juhlista elähtäneet kiharat tai ”mutsi-on-vähän-väsynyt”-ponnari, niin pieni tai suuri asuste voi olla todella kovaa valuuttaa. Ohutkin kumilenksupanta vie huomion usein siitä vähän liian pitkään pesemättä olleesta liimaletistä, ja pitää niska- ja otsahaituvat (!!!) kurissa. Nyt siis kaivelemaan laatikoiden pohjalta ja kauppojen hiusasustehyllyiltä edullisia elämänpelastajia.
Meinasin myös lisätä listaan pipot, mutta se ei ehkä näin juhannuksen alla ole kovin ajankohtainen. Talvea ja syksyä ajatellen pipot ovat kuitenkin älyttömän näppäriä ja tyylikkäitä asusteita myös sisätiloissa. Pikakikka: Heitä hiukset edellisenä iltana leteille tai pään päälle nutturalle muotoilutuotteen kanssa, avaa aamulla ja heitä kevyt pipo päähän. Problem solved!

VAUVAHIUKSET & HAMMASHARJA

Hammasharjakikka kehiin! Suhauta lakkaa hammasharjaan, ja harjaa sillä ponnarista sojottamaan jääneet töyhtöt, höytyvät, ”einsteinit” ja antennit ponnariin takaisin kiinni. Hammasharjalla kevyesti sutiessa ei jää hiusharjan tai kamman jättämiä ruman ja jäykän näköisiä viirtoja hiuksiin. Päänahan tukkiminen hiuslakalla ei muutenkaan tee ihan hirveän hyvää pitkällä tähtäimellä, joten hammasharjakikka on myös huomattavasti hellävaraisempi.

VAIHDA JAKAUSTA TAI PONNARIN PAIKKAA

Superhelppo kikka freesata ja päivittää tyyli! Vaihda jakauksen puolta, vedä jakaus pään halki ristiin, siirrä ponnariasi normaalia ylemmäs tai alemmas, iske ponnari hieman sivuun, vedä ponnariin etuhiukset suoraan päältä, sivusta tai viistosti. Pienellä muutoksella peliliikkeellä voi olla iso vaikutus omaan lookkiin. Typerän itsestäänselvä asia, mutta vaikutus voi olla suurempi kuin uskotkaan. Kyyläile siis, miten frendisi tai työkaverisi pitävät hiuksiaan kiinni, ja testaile niitä rohkeasti kotona!

HÄTÄNUTTURA

Hätänuttura toimii aina! Helpoimmat tavat tuntuvat olla kiepauttaa koko kuontalo pyöritetylle nutturalle takaraivolle tai pään pään päälle tai vetäistä ”messybun” huolettomasti niskaan. Hätänuttura saakin olla rennon sotkuinen ja jotain vähän sinne päin, joten unohda liika siloittelu ja täydellisyyden tavoittelu. Päänmyötäisen osion mahdollista likaisuutta usein voi peittää myös aiemmin mainitulla kuivashampookikalla sekä erilaisilla asusteilla. Toimii! Ja hei. Yhdistä edellisen kohdan tyylin päivitys tähän, ja saat hätänutturaan toivottua vaihtelua!

KYYLÄÄ KAMPAAJAASI

Seuraavan kerran, kun kampaajan penkkiin satut istumaan, niin pidä silmät auki, miten tämä hiuksesi laittaa. Tarkkaile minkälaisilla otteilla hän viimeistelee hiuksesi, mitä hän suihkuttaa mihinkin kohtaan ja miten hän pyörittää hiuksiasi raudan tai harjan kanssa. Testaile näitä kotona ja harjoittele rohkeasti. Uskalla myös kysyä vinkkejä, ja itse olen sekä kyselemällä että silmä kovana tarkkailemalla oppinut kampaajanpenkissä ihan huikeasti!

VAUVAHIUKSET MADOLLE

Tätä on tarvittu! Mikäli sorminäppäryys ei riitä ranskalaisten lettien tekemiseen, niin testaapa tämä. Osioi hiusten etuosasta sopivan kokoinen kaistale, ja lähde pyörittämään tiuuuukasti tyveä myöten hiuksia toisesta reunasta rullalle. Nappaile edetessäsi osiosta lisää hiuksia, ja kiinnitä pinnillä ohimolle tai jatka rullaamista pidemmälle kiinnittäen hännän hiusten sivuun.
Pelittää jopa paremmin hieman likaisissa hiuksissa, joten hätäkampauksena tämä on myös aivan korvaamaton. Vastapestyihin hiuksiin suosittelen tarvittaessa levittämään muotoilutuotetta alle. Tämä toimii myös erinomaisesti pään sivussa takaraivoon päin tähdättäessä ponnarikampauksissa, jolloin myös sivussa roikkuvia hiustenpätkiä saa iskettyä jämptiin ojoon.
lifehackit hiuksille

ASENNEKIKKA

Kovin ehkä kaikista, eli rennot pelihousut jalkaan! Aivan liian moni voihkii ihan suotta pienten yksityiskohtien ja täydellisyyden tavoittelun pyörteissä. Ei kukaan katso onko lettisi juuri pesty vai tyvestä vähän (enemmänkin) lähmäiset. Ketään ei kiinnosta, onko jokainen hiussuortuva juuri oikeassa kulmassa. Ota nykytilanteesta irti paras mahdollinen, korosta parhaita puolia, uskalla kokeilla uutta ja kantaa hiuksesi tilanteessa kuin tilanteessa. Myös silloin heikomassa. Itselläkin helpotti oman leijonanharjan kanssa, kun tajusin, että voisin vaikkapa välillä rentoutua ja hellittää vähän, hah!

HOIDA TYVEÄ, ÄLÄ PELKKÄÄ HIUSTA

Hius lähtee ja kasvaa tyvestä, ja sieltä terveet ja hyvinvoivat hiukset puskevat pihalle. Tyvestä myös syntyy se hiusten volyymi ja kuohkeus. Olen nyt testaillut Biorionin hiuspohjaa stimuloivaa hoitonestettä, joka myös kohottaa rakenteensa puolesta hiustyveä hieman perinteistä hiuspuuteria kevyemmin. Pääidea hoitonesteellä on kuitenkin buustata päänahan pintaverenkiertoa ehkäisten hiusten irtoilemista ja potkien uusien hiusten kasvua. Vähän kuin jätettävä hoitoaine, mutta vaikuttaa hiuspohjassa siellä, missä se hius kasvaa.

1. Hoitonestettä kaadetaan purkin kaatonokasta suoraan tyveen puhtaisiin, likaisiin, kuiviin tai kosteisiin hiuksiin.

2. Hoitoneste hierotaan hiuspohjaan ja jätetään sinne ilman mitään pesuja. Neste ei tee hiuksista rasvaisia tai likaisen tuntuisia. Suosittelen käyttämään tuotetta silti iltaisin (tai ajoissa ennen lähtöä), sillä neste tekee tyvestä kostean. Yön yli odottaessasi tuote on kuivunut ja aamulla hiuksissasi on valmiina kevyt tyvinoste!Eihän tällä(kään) tuotteella geeniperimää muuteta, mutta kyllähän siihen hiukseen kannattaa siellä kokeilla vaikuttaa, missä se oikeasti elää ja kasvaa. Katsotaan pidemmällä aikavälillä, miten homma toimii, sillä hiusten kasvutahdilla tuloksia ei nyt näy ihan muutamassa viikossa, ja kestävät tulokset saavutetaan aina säännöllisellä ja pitkäjänteisellä tekemisellä. Mutta. Yhden tuloksen olen kyllä saanut nopeasti. Kuiva ja hilseilevä päänahkani on itseasiassa aivan huomattavasti freesimmässä hapessa, ja muistuttaa kerrankin jotain muuta, kuin pöllyävää aavikkoa. That’s something! Kurkkaa lisää Biorinin hiuspohjan hoitonesteestä TÄÄLTÄ.
Mitkä on sun kovimmat lifehackit hiuksille? Miten te pelastatte ”bad hair dayn”? Anna hei palaa ja kommenttiboksin laulaa!

Tuuhean kuohkeaa alkuviikkoa!

Edellinen juttuni:
Todella rankat kaksi päivää

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (14)

 1. Jenni

  Saako tuota Biorinia ihan apteekista ostettua? 🙂 Pakko päästä testailemaan. Nimimerkillä lättähiukset 😀

 2. Hakkarainen

  Itselläni on luonnostaan todella mitäänsanomaton hiirenharmaa suomitukka. Toivoton se ei kuitenkaan ole: se pysyy melko nätisti suorana ja nyt lyhyellä polkalla voin jopa havaita jonkin sortin tuuheutta (hui). Tukka tulee kuitenkin kietaistua oikestaan päivittäin ponnarille, ja täysin auki pitäminen on syystä tai toisesta nykyään hankalaa, aina jotakin tuntuu olevan edessä. Ehkä näistä inspiroituneena koetan patistaa itseni aamuisin tekemään hiusteni kanssa edes jotain.
  https://aatenarikka.blogspot.com/

  • Piia Pajunen

   Sulla on kyllä siinä asenne kohdallaan, että aina niissä hiuksissa on sitä hyvääkin, ja en usko, että kovin moni mieltää omat hiuksensa muutenkaan 100% täydellisiksi. Parempi se on juuri keskittyä siihen puoleen, mikä niissä on hyvää. 😀
   Suosittelen ottamaan pikkukikkoja ja pieniä piristyksiä mukaan siihen omien hiusten ehostamiseen. Ja aikaakaan siihen ei tarvitse sen enempää panostaa. Jos vetäisee vain ponnarin eri kohtaan, hiukset edestä vähän eri tavalla, jakauksen eri kulmasta tai heittää pannan tavallisen ponnarin lisäksi päähän, niin lookki voi olla todella piristävän erilainen! 🙂

 3. J

  Pakko vinkata, tämä on peruja jo omalta mummoltani, mutta vauvan talkki on loistava kuivashampoon korvike! Kuulostaa hassulta mutta toimii erinomaisesti, suosittelen testaamaan :-)!

  • Piia Pajunen

   Siis tuo voi muuten oikeasti toimia ihan kuten tuo perunajauho! Talkkihan imee kosteutta ja hienojakoisena häviää sinne hiusten tyveen. Tämä oli kova, tänks!

 4. Sarpara

  Hei blondeille ehdoton kikka on käyttää vauvatalkkia kuivashampoona! Rahat säästyy ja purkki kestää ja kestää 😍

  • Piia Pajunen

   Juuri oli edellinenkin kommentoija kerennyt tämän sujauttaa kommenttiboksiin! Eli ehdottomasti testiin, ja melkoinen ero kilohinnassa. 😀

 5. Kaisa

  Talvella pipo ja kesällä ehdottomasti lippis! Ja lippistä kun voi (ja kuuluu) pitää sekä ”oikein” että ”väärin” päin, niin käy tilanteessa kuin tilanteessa 😀

  • Piia Pajunen

   Siis lippis on todellakin osuva kesäversio tähän, ja vähän lähmäisen letin saa muuten oikein näppärästi pistettyä piiloon. Asusteet ehdottomasti myös piristää lookkia aina!

 6. R

  Hei pakko kysyä, että miten handlaat noi korkeat kampaukset niin ettei teipit vilku sieltä? 😀 ja täytyypä samalla kiittää hurjan inspiroivasta ja ASENNEblogista!

  • Piia Pajunen

   Mulla kampaaja on laittanut ne vähän taaemmas ja hintsun verran kenoon, että ne saa hyvin piiloon korkeallakin ponnarilla. Kyllä mullakin ne teipit sieltä toisinaan vilkkuu, mutta juuri noilla pannoilla ja sekä päälle hiukset harjaamalla (vähän lakkaa kylkeen) saa ne aika näppärästi piiloon. 🙂 Lisäksi mulla on tuo tumma tyviväri, ja pidennysten tyvi on myös värjätty tummaksi, joten ne piiloutuvat osittain myös tällä. 🙂

 7. Heidi

  6-8 päivän pesuväli OMG!!! Mun on pakko pestä joka päivä/ vähintään joka toinen päivä. Niin saastainen olo muuten päänahassa plus hiukset on niin rasvaiset et vois siitä ottaa levitettä leivän päälle. Onko sulla aina ollut noin pitkä väli vai ootko harjaannuttanut hiukset?

  • Piia Pajunen

   Hahaha! Levitettä leivän päälle, en kestä! 😀 Ennen pesin hiukset kahdesti viikkoon, mutta olen hiljalleen harjaannuttanut sekä hiuksiani että omaa sietokykyäni kestää likaisia hiuksia ajan kanssa. 😀 Mutta tässä ihan varmasti kyllä vaikuttaa geneettisetkin tekijät hiuslaadun suhteen, mutta lähipiirissäni on etenkin sporttipoppoossa yllättävän monta likkaa, jotka ovat kanssa hiljalleen siirtyneet sinne lähemmäs viikon pesuväleihin.

Kommentoi »

Comments are closed