KYLPYHUONEREMONTTI – Ennen ja jälkeen

kylpyhuoneremontti

Putkiremppa ja wc- sekä kylppäriremontti loppusilauksia varten viimein CHECK! Johan se otti ja venyi koko komeudessaan, ja etenkin viimeisten palasten kanssa tuli odoteltua jos jokunen tovi. Tässä kun on elokuusta asti pyöritty rempan keskellä enemmän ja vähemmän (ja syksyllä aivan sääriä myöten), niin kyllä se on sekoittanut arkea ja kotiasioita. Nyt onkin kohtuulailla voittajafiilis!

Asumme 1974 valmistuneessa kerrostaloneliössä, jossa kylpyhuone sekä wc olivat reilu kolme vuotta sitten ostohetkellä, noh, melko ajastaan jääneet. Alkuperäisessä kunnossa ne eivät olleet, mutta viimeisestä remontista veikkasimme pyörähtäneen kolmisenkymmentä vuotta (eli aivan riittävästi). Toki muutamia hienosäätöjä näihin oli asunnon myyjä myyntiä varten toteuttanut. Ostohetkellä meillä oli tiedossa piahkoin tuleva taloyhtiön putkiremontti, jonka yhteydessä meillä oli hyvä sauma räjäyttää vessa ja kylppäri uuteen uskoon. Olihan tuo asunnon kauppahinnassakin huomioitu.

Haluttiin remontin lopputulosta ensinnäkin meidän näköinen ja ehdottomasti käytännöllinen järkevine säilytystilaratkaisuineen. Lisäksi ajatuksena oli, että kylpyhuone olisi myös “myyntikelpoinen”, mikäli pistäisimme jossain vaiheessa tämän asunnon vaihtoon. Sekin vaihtoehto kun tässä on pyörinyt kuitenkin pöydällä useampaan otteeseen, eli överipersoonallisia ja rohkean reteitä ratkaisuita ei haluttu lähteä hakemaankaan. Tässä postauksessa siis pelkän kylppärin make over, olkaapa hyvät!

Kylpyhuoneen koko: 4,2 neliömetriä (n. 190cm x 220cm). Periaatteessa siis suht tilava kylpyhuone kerrostalohuoneistossa, mutta haastetta toivat sähköjen ja putkien sijainti, joita ei ihan liikaa voitu lähteä muuttamaan. Korkeaa kattoa myös jouduttiin laskemaan remontissa, sillä uusia putkia vedettiin katon rajaan.

KYLPYHUONEREMONTTI – ENNEN

Nyt näitä “ennen”-kuvia katsellessa suorastaan järkytyin, ja ensireaktioni oli revetä nauruun ääneen ja hälyttää mies katsomaan ja muistelemaan tätä koko komeutta läppärini äärelle. 😀 Ihan hyvin jaksettiin katsella näitä reilu kaksi ja puoli vuotta kärsivällisesti tulevaa putkiremppaa odotellen. Tadaa!

Jep. Kivahan tuo oli. :))))

KYLPYHUONEREMONTTI – JÄLKEEN

kylpyhuoneremontti  

Peilikaappi: Cello
Hana & Allas: Noro
Käsipyyhkeet: Marimekko Tiiliskivi: *TÄÄLTÄ

Kylpyhuoneen peräseinä oli jo etukäteen tiedossa olevan melko “ahdas” toteuttaa, sillä seinämälle piti mahtua kyljekkäin sekä wc-istuin, lavuaari sekä suihku. Toisaalta nämä olivat olleet tässä aiemminkin, ja yllättävän hyvin tarkoilla mitoilla saatiin koko komeus paikalleen, eikä talouden isoimmalla kaverillakaan tule vessassa käynti nytkään ahtaaksi. Tämä jännitti kyllä etukäteen, mutta hyvinhän se puljaantui.

Säädösten mukaan ulkoseinää vasten (tai jotain) olevassa kylpyhuoneessa piti olla jonkinnäköinen lämmitysratkaisu, ja vaihdoimme tuon 70-luvun patterin komeuden seinälle sijoitettuun vesikiertoiseen pyyhekuivaimeen. Säilytystilaa tuli kivasti lisää maljamallisen altaan alle mittatilatusta laatikostosta ja yllä olevasta peilikaapista.

PESUTORNI JA LISÄSÄILYTYSRATKAISUT

Vaihdoimme pesukoneen ja kuivausrummun torniksi tilan säästämiseksi, vaikka vierekkäin aiemmin aseteltuna nämä tarjosivatkin erittäin kätevän tasotilan. Kuitenkin torniin aseteltuna tilasta tuli huomattavasti avarampi, ja saimme riittävästi tilaa suorakulmion muotoiselle reilun kokoiselle suihkunurkkaukselle, jonne mahtuu tuo talouden isoinkin kaveri lotraamaan ilman kyynärpäiden kolinaa.

Sattumien ja hermojen menetysten kautta saimme myös lopulta kivasti lisää ja tarpeellista säilytystilaa. Kirkkaan valkoiset ja harmaat poistoputket oli jätetty omaan makuumme hieman erikoisesti ja epäsiististi koko komeudessaan esille keskelle tummaa korosteseinää. Nämä kun olisivat saatu asennettua ihan samalla vaivalla kohtaan, jossa ne olisivat jääneet automaattisesti piiloon, mutta ei. Päädyttiin kuitenkin yhteistuumin toteuttamaan kapea mittatilauskaappi tornin ja suihkukulman väliin. Ja itseasiassa: Lopputulos on a) todella käytännöllinen b) tyylikkään näköinen c) säilytystilaa sekä pientä laskutasoa tarjoava toteutus. Eli winning!

SUIHKUKULMA

Suihkukulma: Vihtan Elegance 15 (mittatilattu)
Sadesuihku: Oras Optima

Suihkunurkkauksen muoto ja koko muuttui myös alkuperäisestä suunnitelmasta aika reilustikin. Tässä tulivat vastaan lopulliset mitat muiden asennettujen kalusteiden jälkeen sekä turvasäädökset sähköjen ja veden yhdistelmän osalta. Ja onneksi muuttui, koska lopputuloksesta tuli suunniteltua toimivampi sekä huomattavasti tilavampi. Pienempään suihkunurkkaukseen ei myöskään olisi välttämättä saatu mahdutettua toivomaamme sadesuihkua, sillä se vaati yllättävän paljon tilaa suihkukulman koolta.

Tästäkin lopulta toteutetusta suunnitelmasta saimme ensin hylsyn remonttifirmalta sähköön liittyvien turvallisuusstandardien vuoksi, mutta onneksi tuo meidän talouden turvallisuustekniikan diplomi-insinööri osasi tulkita näitä säädöksiä vähän todenmukaisemmin. Hyvä ettei nielty näitä “on näitä kylpyhuoneunelmia ennenkin näihin särkynyt”-höpinöitä ihan tuosta vaan ja lopulta selvisikin, että kyllä tässä suunnitelmassa turvallisuusasiat on just eikä melkein kohdallaan. Erityinen plussa on tuo suorakulmion muotoisen suihkunurkkauksen muotoutuminen myös pienempään kokoon, koska sivuseinät saa käännettyä halutessaan tilaa säästävään “kolmiomalliin”. Toimii!

LOPPUTULOS

Parempi kuin odotettu. Ja itseasiassa huomattavasti parempi, kuin prosessin aikana paukkuvista stressileveleistä, heikosta informaatiosta ja projektinhallinnasta sekä olemattomasta suunnitteluavusta huolimatta osasimme odottaa. En itseasiassa keksi minkäänlaista valitettavaa työn jäljestä ja lopullisista valinnoista. IG-storyja syksyllä seuranneet tietävät sitten hieman enemmän muista “kivoista” asiaan liittyvistä seikoista, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka asiakaspalvelu, tiedotus ja projektinhallinta sai meiltä uuden merkityksen tämän prosessin myötä. 😀

Lopputulos kuitenkin freesi ja raikas, jota voi halutessaan sisustaa “värikkäämäksi”. Meille kyllä tämä skandinaavinen yksinkertaisuus passaa oikein hyvin, koska elämää meillä kuitenkin värittävät usein pyyhepatterilla kuivuvat treenivaatteet ja siniset judopuvut sekä huolimattomasti lojumaan jääneet putelit, pelit ja rensselit. Koska elämä.

Käsipyyhkeet – Marimekko Tiiliskivi: *TÄÄLTÄ
Kylpypyyhkeet – Marimekko Tiiliskivi: *TÄÄLTÄ
Vesikiertoinen pyyhekuivain: Sentakia (korvasi lämpöpatterin)

Kiinnostavatko teitä tällaiset kotiaiheiset postaukset? Klikkaa tuota pientä sydänpainiketta, jos tykkäsit, sillä näistä saa myös täällä päässä arvokasta palautetta postauksista ja aihepiireistä. Pieni ele, iso merkitys. ♥

Nyt varmasti kotiin liittyviä postauksia on tulossa kevään mittaan enemmänkin, sillä asumis- ja kotiasiat ovat täällä päässä monestakin syystä melko ajankohtaisia ja sumplittavaa on ja paljon! Pienemmän vessan make overista myös tulossa oma postauksensa, joten stay tuned!

Kotoisaa viikonvaihdetta joka osoitteeseen!

LUE MYÖS:
Meidän koti sellaisena kuin se on – Remppa edition

EDELLINEN JUTTUNI:
Kehon muutos ja painonnousu raskausaikana

VALMENNUKSET:
Prove by Piia-valmennukset

kauneus mita-minulle-kuuluu perhe
Kommentit (6)
 1. Ihanan selkeä kokonaisuus. Ja tykkään ihan hirveesti näistä väreistä. Jotenkin rauhallinen tunnelma, jos pesutiloista voi niin sanoa 😅 Ite tässä kuumeisesti odotan, että saataisiin miesystävän rivitaloasunto myytyä ja päästäis muuttamaan ihan omaan kotiin, jota vois sitten yhdessä laittaa ja sisustaa ❤️

  1. piiapajunen
   16.2.2020, 17:52

   Kiitos sulle! Mekin tykätään kyllä näistä tosi paljon, ja lopputulos oli monien mutkien kautta todella mieleinen meille. 🙂 Ja mä oon kanssa oottanut niin paljon tän valmistumista, että pääsisi jatkamaan muualla kodin laittamista, kun ei ole kaikkia paikkoja halunnut pitää samalla aikaa levällään (ja remppa levitti kyllä yllättävän paljon sekasortoa halki kämpän). Toivottavasti tuo rivari menee pian kaupaksi, niin pääsisitte tekin sisustushommiin!

 2. Kaunis ja sillä tavalla neutraali, että kivasti tunnelmaa saa muutettua itsensä näköiseksi tekstiileillä. Minua kiinnostaa tässä myös budjettipuoli, sillä pyysimme juuri omaan saman kokoiseen kylppäriin tarjouksia ja hinta avaimet käteen oli 19 000 € (kalusteineen, paitsi ei pesutornia). Ja työn osuus oli 11 000 € 2-3 vk työstä, mikä ehkä hieman järkytti.

  1. piiapajunen
   17.2.2020, 12:20

   Kiitos! Mäkin tykkään tosta pelkistetystä toteutuksesta, sillä pyyhkeillä ja pienillä sisustuslisillä saa tuostakin muokattua monen näköistä. 🙂

   Alunperin tarjous oli noin 15 000€ (sekä kylpyhuone että pienempi wc, jota ei tässä postauksessa esitelty), mutta tämä olisi ollut ns. halvimmilla perusmateriaaleilla ja vesikalusteilla + ilman ylimääräisiä kalusteita. Lopulta hinnaksi muodostui noin 19 000€ (sisältäen mittatilauskalusteita, “paremmat vesikalusteet”, kalliimmat laattavaihtoehdot tms). Mekin pidettiin hintaa alkuun todella suurena (ja joo, eihän tuo mikään pikkusumma ole), mutta kilpailutettiin eri tarjouksia, ja kaikkialta tarjottiin pattiarallaa samaa hintaa tästä kokonaisuudesta. Toki meillä oli myös tosi kiire aikataulu saada remontti toteutettua, sillä putkiremontin aloitus/laajuus/toteutus varmistui vasta viime hetkillä, ja kylppäriremontti olisi pitänyt saada parissa kuukaudessa tästä tiedosta jo valmiiksi. En sitten tiedä vaikuttiko hintaan kiireisempi aikataulu muissa tarjouksissa, ja otettiin toteutus siis putkiremontin toteuttavalta firmalta, jolloin aikataulupaineilta säästyttiin, kun hintaluokka olisi ollut sitä samaa. Pesutorni meillä oli myös etukäteen, ja kaikki muu meni käytännössä uusiksi.

   Ehkä noin reiluun 10 000€ oltiin varauduttu asuntoa ostaessa, ja budjetoitu myös putkirempan tuoma tälli asunnon hintaan suhteuttaen. Meni siis enemmän rahaa kuin ajateltiin, mutta toisaalta oltiin tähän varauduttukin. Varmasti monilla kikkailuilla olisi voinut säästää hieman, mutta aikakin oli meillä todella rajallinen, joten ei jäänyt hirveästi aikaa säätää. Noh, kallista lystiä, mutta ei auttanut näillä aikatauluilla, mitä meillä oli tuon putkirempan kanssa, ja ainakin lopputulos oli hyvä.

   Vaikka remontti “vähän venyi” firman puolesta ja kylppäriä ja vessaa remontoitiin lopulta 9 viikkoa, ja oltiin yhteensä 6 viikkoa ilman vessaa, suihkua sekä vettä edes keittiöstä + suojat ja remonttiromut aivan koko kämpän halki levällään, eli sisälläkin kuljettiin kengillä ja asuttiin työmaalla. Ja tähän päälle pari kuukautta odoteltiin loppusilauksia. Eli onneksi sentään jälki hyvää, vaikka toteutus ja informointi pissi aika pahasti.

Kommentointi suljettu.