43 x KUINKA USEIN? (hups, nyt jo vähän hävettää)

kuinka usein

Karoliina heitti Kolmistaan-blogin puolelle melko kiperän haasteen, ja päätin heittää oman näppäimistöni soppaan! Ehkä pari kysymystä modasin, koska elämäntilanne melkoisen eri meillä molemmilla, ja alunperin kysymykset Karoliinalle olivat nimenomaan osoitettu hänelle. Haaste kuitenkin kävi, joten tässä niitä nyt tulee. Ehkä hävettää, ehkä ei, hah!

KUINKA USEIN?

Vaihdat lakanat. Hmm. Ehkä kerran kahdessa viikossa? Joskus rehellisesti saattaa venähtää, koska tätä nyt ei meillä kalenterin tarkkuudella suoriteta, vaan enemmänkin tyylillä “voisi muuten vaihtaa tänään lakanat”. Ja koska mikään ei voita juuri vaihdettuja lakanoita!

Vaihdat pyyhkeet. Menee samaan kategoriaan lakanoiden kanssa, eli heti vähänkin kun siltä näyttää ja tuntuu. Varmaan kokonaiskuvassa aivan liian harvoin. Hups.

Peset hiukset. Yleensä sen 5-8 päivän välein. Jotain hyötyä tästä itsepäisen kuivasta ja käkkärästä hiuslaadusta.

Soitat isälle/äidille? Iskän kanssa tulee juteltua tosi harvoin puhelimessa. Äitin kanssa ollaan viime aikoina soiteltu lähes päivittäin, mutta ehkä kerran viikkoon normaalisti.

Näen vanhempiasi. Yleensä 1-2 kuukauden välein.

Käyt leffassa. Vaihtelee ihan hirmuisesti! Parin viikon sisällä ollaan käyty kahdesti, mutta sitä ennen en edes muista, milloin olen viimeksi käynyt, kun on tuntunut, ettei leffassa ole pyörinyt mitään, jonka oikeasti olisin halunnut nähdä. Ja vaikka asutaan parin korttelin päässä leffateatterista.

Föönaat hiukset. Aina kun pesen hiukset. Onneksi hiustenpesutiheys on itselläni sen verran harva, mutta en vaan kestä mennä märällä päällä nukkumaan. Yhhhh.

Putsaat lattiakaivot. Oon tehnyt tän ehkä pari kertaa elämässäni. 😀

Käyt metsässä. Nyt on tullut liikuttua huomattavasti enemmän metsässä kuin normaalisti, koska lenkkeily ja ihan myös rauhoittuminen. Varsinkin porukoiden luona kotopuolessa metsässä tulee liikuskeltua, kun metsää tarjolla heti “takapihalta” asti, ja putkirempan vuoksi siellä on tullut hengattua nyt enemmänkin.

Käyt suihkussa. 1-2 päivän välein, ja usein treenaaminen rytmittää mulla tätä. Kestän kyllä olla kolmekin päivää ilman kokovartalopesua.

Sanot läheisille, että rakastat heitä. Miehelle melko usein ja jopa päivittäin toisinaan. Muille rakkaille kyllä liian harvoin.

Tarkistat kuivakaapin sisällön. Erikseen en inventaariota tee, vaan samalla kun kaivelen kaappeja ajatuksella “mitä ihmettä söisin seuraavaksi” tulee skannattua sisältö ja puutteet.

Peset vessan. Vessanpönttö tulee pikaputsattua aika tiheästikin, mutta muuten aivan to-del-la harvoin. Eli tätä viivyttelen ihan saamattomuuttani. Kuten ehkä muutakin siivoamista, hahah!

Puhdistat liesituulettimen. Tämäkin aivan liian harvoin, mutta joskus tähän aina herään, ja putsaan, ellei mies ole kerennyt ensin.

Syöt noutoruokaa. Vaihtelee hirveästi. Kesällä tuli syötyä poikkeuksellisesti parikin kertaa viikossa, mutta nyt en ole tilannut moneen viikkoon. Olen jossain määrin pihi ja tarkka rahojeni päälle, mutta tilaan kyllä silloin, jos oikeasti tekee mieli.

Valehtelet. En mä juurikaan valehtele. Tarkoitan tällä sitä, että jos on oikeasti joku hyvä syy esimerkiksi tulevat yllätykset tai vaikkapa toisten (tai omat) yksityisasiat, jotka eivät kuulu muille tms. niin pyrin kiertämään ne toista kautta. Mieluummin puhun asioista sellaisina kuin ne on, ja haluan pystyä seisomaan sanojeni sekä tekemisieni takana. Valehtelusta tulisi ihan hirveän huono olo itselle.

Riitelet suhteessa. Riippuu todella paljon ajanjaksosta. Joskus ei riidellä aikoihin ja joskus kun on vaikeampi tai raskaampi vaihe menossa yleisesti elämässä, niin voi olla parikin kertaa viikossa. Aina kuitenkin kaikki selvitetään, ja itse koen, että riitely voi parhaimmillaan puhdistaa ilmaa (jos asiat selvitetään ja sovitaan). Riitelykin voi olla toki pikaista ja turhasta asiasta joka on sillä siisti ja sitten taas syvemmistä asioista. Eli tämäkin riippuu.

Sheivaat. Yleensä aina tai joka toinen kerta suihkun yhteydessä. Säärissä olen vähän laiskempi.

Vaihdat hammasharjan. Aivan liian harvoin. Yleensä mies on ostamassa uutta, ja herään asiaan samalla. Helposti vedän samalla harjalla monta kuukautta. Kuulemma ei pitäisi, hehe.

Käyt kirjastossa. En juuri koskaan.

Peset peitot ja tyynyt. Yleensä tyydyn tuulettamiseen silloin tällöin. Ehkä kerran kahteen vuoteen, ja villi veikkaus, että tämä on liian harvoin. Eli heti kun putkiremppa on valmis ja omat pesukoneet taas käytössä, niin lähtee peitot ja tyynyt pesuun. 😀

Syöt herkkuja. Herkku on musta häilyvä käsite. Mutta syön aika useinkin, mutta melko pieniä määriä kerralla. Eli joskus jopa päivittäin, joskus “vain” pari kertaa viikossa. Juhlissa sitten syön yleensä enemmän, kun on kerran tarjolla ja miksipä ei.

Soitat anopille. Harvemmin, mutta anoppi asuu muutenkin pattiarallaa kilometrin päässä, eli yleensä soittelu on akuuttia luokkaa: “Ollaan 5 min päästä siinä, tuutko hakemaan Pöpön alhaalta?”

Peset rintsikat. Liian harvoin teen tätäkin, ja enemmänkin fiiliksen mukaan. Mutta toisaalta käytän enemmän urheilurintsikoita, ja ne kyllä menee pesuun alta aika yksikön.

Leivot. Nykyään ihan harmillisen vähän! Tykkään kyllä leipoa, mutta ei vaan ole tullut liiemmin tehtyä. Nykyään enemmänkin vain tarvittaessa juhliin tai vieraiden tullessa tai sitten leipää pari kertaa vuodessa.

Siivoat jääkaapin. Sellaista perusjärkkäilyä saatan tehdä koko ajan, mutta yleensä mies kerkeää tehdä tämän ennen itseäni. Toki jos joku purkki levähtää jääkaappiin, niin silloin usein tulee putsattua samalla vaivalla koko jääkaappi.

Käyt puntarilla. Kerran-pari viikossa tai parin viikon välein just for fun. Enkä oikeataan tiedä, että miksi, koska eipä se hirveästi heilu mihinkään suuntaan (tai heiluessaankaan anna mitään olennaista tietoa mistään), ja ehkä tämä on vain jäänyt tavaksi kisakausilta. 😀

Komennat miestäsi. En mä koe, että mä komentelisin. Ehkä enemmänkin tarvittaessa pyydän tekemään asioita, koska en mä koe, että aikuista ihmistä tarvitsisi komentaa. Toki jos on pinna tosi pahasti kireällä, niin saatan sutkauttaa terävämmin.

Syöt irtokarkkeja. Ehkä kerran 1-2 kuussa. Yleensä kuitenkin harvemmin, ja tykkään enemmän ihan kaupan valmiista salmiakkia-askeista tai pusseista.

Vierailet isovanhempiesi luona. Mulla ei ole 15 vuoteen ollut isovanhempia elossa.

Peset pyykkiä. Pari kertaa viikossa, ja usein lähtee isompi satsi kerralla. Pyykkiä tulee urheiluvaatteista ihan sikana!

Käyt hammaslääkärissä. Parin vuoden välein. Viimeksi sopivasti viime viikolla.

Käyt kaupassa. 1-2 kertaa viikossa.

Peset ikkunat. En koskaan, koska mies ei anna mun keikkua ja kurotella tällä vajaamittaisella varrella kuudennessa kerroksessa avointen ikkunoiden äärellä.

Vaihdat sukat. Joko illalla tai sitten tietty aiemmin päivällä mahdollisen treenin jälkeen. Villasukkia pesen harvemmin.

Olet eri mieltä miehen kanssa. Tää on tavallaan melko hämmentävä. Ollaan pienemmistä asioista aika useinkin eri mieltä, mutta sehän on vaan ihan normaalia eikä aiheuta konfliktejä. Useimmista isoista linjoista kyllä ollaan monesti aika samoilla linjoilla, ja tavallaan ollaan monessakin asiassa kasvettu vuosien varrella yhteen.

Siivoat. Järkkäilen päivittäin, mutta siivousta lykkään alitajuisesti aina. Tietty keittiön pintoja tulee pyyhittyä jopa päivittäin, mutta sellainen koko kodin siivous enemmänkin “näkyvän likaisuuden mukaan”, eli aivan liian harvoin. 😀

Tarkistat toimiiko palovaroitin. En ikinä. Luotan tyhmän sokeasti siihen, että todella kettumainen piippailu alkaa pariston lähestyessä tiensä päähän, ja näinhän sitä on niitä paristoja aina vaihdettu asunnon eri palovaroittimiin.

Peset autosi. Meillä mies hoitaa usein autoon liittyvät asiat, mutta tietyn väliajoin välein.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Vaatekaappeja plärään ainakin jossain määrin joka kuukausi. Vihaan sitä, jos kaappi on sekaisin ja täynnä vaatteita, joita en oikeasti edes käytä. Muut kaapit harvemmin ja oikeastaan silloin, kun tulee mielenhäiriö.

Siivoat lääkekaapin. Ehkä kerran kahdessa vuodessa. Yleensä jos sieltä jotain tulee kaivettua, niin tulee samalla bongattua “siistimistarpeita” muutenkin, ja hoidettua homma ikäänkuin tasaisesti ja pikkuhiljaa.

Puhdistat hiukset harjasta. Liian harvoin, ja itseasiassa pari kertaa mies on tehnyt tämän mun huomaamattani, koska harja oli kuulemma jo liian oksettava. :DDD

Neuletakki: TÄÄLTÄ*

Nyt kun listan kävi läpi, niin tuli useammassakin kohdassa mietittyä, että pitäisiköhän ryhdistäytyä. Toisaalta ihmisiä tässä kaikki ollaan, ja hyvin on pärjätty näilläkin tiheyksillä, joten eipä sitä kaikessa tarvitse täydellisyyteen pyrkiä. Ja nyt kun mietin, niin hulluksihan ihminen siinä tulisi, jos pyrkisin kaiken vetämään tip top. Tai ainakin mä tulisin. 😀

Itselleen armollista tiistaita just sulle!

TSEKKAA MYÖS:
33 x tekemistä sadepäiville

EDELLINEN JUTTUNI:
7 x ihonhoito- ja kauneuslempparini

MUUALLA:
PROVE-valmennukset

hyvinvointi parisuhde
Kommentit (2)
  1. Ihanaa! En ole epänormaali! Avomieheni käy joka päivä suihkussa ja pesee hiuksetkin kai melkein joka päivä. Itse kun kokovartalopeseydyn n. joka toinen päivä ja hiukset pesen muutaman päivän välein (itsellä lyhyt fleda, se helpottaa), niin on välillä sellainen olo, että oonko ihan saastainen 😅 Pitäisiköhän muuten puhdistaa viemäri ja liesituuletin… 🤔

    1. piiapajunen
      18.9.2019, 14:50

      Mäkin mietin kun tota kirjoitin, että oonko mä just ihan saastainen ällötys, kun en käy joka päivä pesulla. 😀 Ja itseasiassa monissa muissakin hygieniaa ja siisteyttä koskevissa kysymyksissä. 😀

Kommentointi suljettu.