HYVIÄ NETFLIX-SARJOJA? 6 TÄRPPIÄ JAKOON!

hyviä netflix-sarjoja
Hyviä Netflix-sarjoja etsinnässä? Sarjavalikoiman runsauden pula iskee toisinaan ja lujaa (I know!), ja pata pamahtaa jumiin, kun ei oikein osaa päättää, mihin seuraavaksi tarttua. Todella osuvista sarjoista usein kuulee lähinnä aina kavereilta ja netistä bongattujen suositusten avustuksella, joten pistetään ehdottomasti hyvä kiertämään, ja pamautellaan näitä hyväksi sohvan pinnalla lojutessa todettuja sarjasuosituksia näppärästi eteenpäin! Boom!

6 x HYVIÄ NETFLIX-SARJOJA

THE FALL

Tätä kyseistä sarjaa on suositeltu mulle jo pidemmän tovin sekä useampia kertoja Netflix-postausten kommenttikentissä eikä ihme. Oikein harmittaa, että tämä tuli sivuutettua aivan liian pitkään, ja kuvittelinkin tämän olevan vain ”taas yksi murhamysteerisarja”. Irlannin Belfastiin sijoittuvassa murhaajan jahtaamiseen keskittyvässä sarjassa nähdään äärimmäisen mielenkiintoisia roolihahmoja ja upeita näyttelijäsuorituksia. Välillä eteneminen on melko hidasta mutta silti koukuttavan syvää ja tunnelmallista. Tuotantokausissa jaksoja löytyy kuuden kipaleen verran, joten kovin pitkästä sitoutumisesta ei edes ole kyse. Vahva suositus tälle!

LIMITLESS

Päivittäin popsittu lääke tekee hieman altavastaajan roolissa porskuttelevasta tavallisesta jantterista FBI:n arvokkaan resurssin. Tästäkin sarjasta omasin vähän turhan rankat ennakkoluulot, sillä pähkinän kuoressa hieman kliseiseltä kuulostava idea ei nyt ihan kolahtanut lähtökohtaisesti, ja ajattelin sarjan olevan yksi vasemmalla kädellä suhaistu massasarja. Asia oli kuitenkin todellisuudessa täysin päinvastoin.
Sarja on toteutettu omintakeisella tyylillään, eikä kyllä ole jättänyt tätä likkaa (saati miestäkään) kylmäksi. Samanaikaisesti sarja on ihan äärimmäisen hauska ja humoristinen sekä purevan inhimillinen ja toisinaan jopa koskettava. Kyljessä hieman mysteeriä ja jännitystä ilman turhaa pitkittämistä, niin kyllä kelpaa!

hyviä netflix-sarjoja
Julisteet: TÄÄLTÄ* (vasen) ja TÄÄLTÄ* (oikea) // Vaaleanpunaiset tyynynpäälliset: TÄÄLTÄ* // Päiväpeite: TÄÄLTÄ*

DAMNATION

1930-luvulla Iowassa paukkuu, kun hieman kyseenalainen saarnaaja saapuu ratkomaan paikallista raa’aksikin yltynyttä työtaistelua. Damnationissa iski itselleni toisen jakson kohdalla fiilis, että pitäisikö sittenkin skipata kyseinen sarja, mutta onneksi päätin sinnikkäästi jatkaa. Tuotantokauden loppua myöten sarja sekä henkilöhahmot pääsivät kypsymään oikein kunnolla, ja mieli hamusi tietää lisää. Elämäni olisi toki ollut hyvää ilman tätäkin, mutta sarja toi oikein mukavaa vaihtelua sarjatykitykseen aikakauden, tunnelman, aihepiirin ja juonen pohjalta.

THE END OF THE F****NG WORLD

17-vuotias nuori poika on kyllästynyt eläinten tappamiseen ja alkaa suunnitella ensimmäistä oikeaa murhaansa, mutta koulun uusi tyttö sekoittaa hieman pakkaa. Tämä superouto, hämmentävän mielenkiintoinen ja mustaa huumoria täynnä oleva brittiläinen Netflix Originaali tuli ahmittua lenssussa läpi yhdessä hujauksessa parissa päivässä. Lyhyet jaksot sekä nopea tempo vei mennessään, ja koukutti siis pahasti, hah!

EVERYTHING SUCKS

Ysärille sijoittuva ja aikakauttaan loistavasti kunnioittava kevyt draama Boring High Schoolin nuorten meiningistä, jossa leppoisa fiilis, henkiset kasvukivut ja suhdekoukerot niin nuorten kuin vanhempienkin elämässä siivittävät menoa. Ei ehkä mikään tajunnan räjäyttävä spektaakkeli, mutta mukavan kevyttä ja helppoa katseltavaa. Lisäpropsit sarjalle kovista ysäribiiseistä!

SYKE (YLE Areena)

Täytyy tunnustaa, että suomalaisia sarjoja tulee katsottua aivan liian vähän, ja tätä tuijotellessani täytyy pohtia, että miksi näin. Helsingin HYKSin ensiapuun sijoittuva Syke on todella laadukasta ja koukuttavaa kotimaista draamaa, jossa henkilöhahmojen elämien moninaisiin koukeroihin pääsee sukeltamaan ja huolella. Ehkä oma ennakkoluuloni tässä osui juurikin ”tylsään sairaalaympäristöön”, mutta tässä sarjassa on todellakin selkeästi enemmän. Jaksoluontoiset keissit ja henkilöhahmojen jatkuva tarina soljuvat yhdessä toimivana kokonaisuutena. PS. Holopainen on mun idoli, hah!

hyviä netflix-sarjoja
Vaaleanpunainen neule: TÄÄLTÄ* // Stretch-farkut: TÄÄLTÄ*

Huh, menipä vauhdilla tämä vappuviikko, ja nyt ollaan jo taas uudessa viikonlopussa. Tänä viikonloppuna ei tosin taideta sen kuumemmin keretä telkkua tuijottelemaan, sillä Jyväskylästä lappaa osuvaa seuraa koko viikonlopun ratoksi, jes! Noh, ensi viikolla taattu sarjatykitys varmasti jatkuu, joten hyviä Netflix-sarjoja saa taas heitellä jakoon mulle sekä muille viihteen kaipuisille ihmissieluille kommenttiboksin puolelle, koska hei. Osuvia tärppejä ei koskaan voi olla liikaa, ja meilläkin alkaa olemaan tuo Limitless pian purkissa.
Lisää aiempia Netflix-sarjavinkkejäni (ja teidän nakkelemia kommenttiboksin helmiä) voit myös bongailla:

Viihteellistä viikonloppua joka turpaan!

Edellinen juttuni:
Milloin ja miksi skippaan treenin?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (10)
 1. Tän hetken Netflix- innostukseni on todella outo mutta erittäin koukuttava Happy. Elämän nurjalle puolelle suistunut entinen huippupoliisi tapaa pieleen menneen palkkamurhakeikan päätteeksi pienen kaapatun tytön mielikuvitusystävän, sinisen yksisarvisen Happyn. Ärsyttävä ja kiehtova ja hämmentävä sarja joka menee aina vaan erikoisemmaksi…

  1. Piia Pajunen
   6.5.2018, 17:46

   Ei vitsit! Toi kuulostaa niin sopivan hämmentävältä sarjalta, että pakko ehkä testata tää! 😀 😀 😀 😀 Kiitos!

 2. Rahapaja oli niin hyvä! Suits uusin kausi tuli myös katsottua ja seuraavaksi katseluun menee Blacklistin uusin kausi. Hömppäsarjoista katson Dynastiaa, jossa armottomat juonenkäänteet tuo mieleen Melrose Placen (josta myös yksi pääosissa on).

  1. Piia Pajunen
   6.5.2018, 17:47

   Siis tota Rahapajaa on kyllä suositeltu mulle kanssa useemmalta suunnalta, ja toi itseasiassa roikkuu tälläkin hetkellä omalla listalla, eli kaipa sekin on tsekkailtava piahkoin läpi! Ja BLACKLIST! Olin jo unohtanut, että siitä on tullut uusi kausi Netflixiin, jes!!

Kommentointi suljettu.