HV SUOMEN HELTEET! OISPA JO SYKSY!

Suomen helteet
Jjjauuzzaaa minkit ja murmelit! Selvisin melko pitkälle kitisemättä pahemmin tästä kuumuudesta ja antamatta sen vaikuttaa elämääni. Nyt kuitenkin alkaa jo ihan snadisti jurppia, ja isoin syy on se, ettei suomalaisia rakennuksia ole suunniteltu elämään näin rajusti kohonneilla lämpöasteilla. Alkaahan tässä hiljalleen mieli jo odottaa syksyä ja lujaa. Ai miksi?! No tässä pari syytä tuutista ulos!
WARNING! Jos et jaksa kuunnella yhtään enempää kitinää näistä keleistä, niin skippaa tämä, koska nyt valitetaan! Eilen meni meinaan kuppi nurin ja tällä likalla tuli raja vastaan! 😀
Pukeutuminen. Älästi. Joko saa olla? Olisi kiva laittaa välillä vaatteita päälle, muttei piru vie vaan pysty. Tätäkin tekstiä rustaan parasta aikaa pelkät alkkarit jalassa (valun silti soijaa), ja tekee tiukkaa lähteä vähänkään ihmisten ilmoille, jos pitäisi kiskaista edes kikkanat kuteet niskaan.
Kuiva ja raikas olo. En haluaisi hikoilla 24/7. En varsinkaan, kun istun läppärillä tekemässä duunia, syön aamupalaa, pesen hampaita, petaan sänkyä, plärään kirjanpitoa tai luen sanomalehteä. Kiitoooos.
Hyvät hirret. Veikkaan, etten ole ainut, joka kaipailee tämän valtion rajojen sisällä vähän inhimillisempiä olosuhteita hirsien vetämiseen. Oma vireystilani on alkanut ottamaan aika rajua hittiä, sillä unen laatu on ollut jo pidemmän aikaan selkeästi heikompaa, vaikka nukutuksi saisikin. Onneksi mies tilasi juuri meille jonkun viilentävän masiinan. Sitä odotellessa. Ah.
Se, että voisi esim. meikata. Itseasiassa rakastan hillua pitkin maita ja mantuja ilman meikkiä, mutta se mahdollisuus, ettei sitä meikkiä voi laittaa edes halutessaan, alkaa vähän jurppia. Meillä on tällä hetkellä menossa kunnon juhlistusputki, ja häitä ja muita kesäjuhlia on lähes joka viikonloppu, niin olisi kiva ehostaa naamaa niin, ettei lärvi heti valu käsiin. 😀

Hiuksien pitäminen auki. Mahdotonta näillä keleillä. Huuuhhh! Hiukset hikoaa niskaan sekunnin sadasosassa, ja tuskainen olo valtaa tämän pienen ihmisen. Ja kastuessaan se märkä ja valuva reuhka niskassa on vielä kuumempi! Khhhyyiihh.
Treenimotin palautuminen. Rakastan yleensä sitä, kun on kunnon kesäkuuma ja kroppa on jotenkin todella vetreä ja vastaanottavainen. Nyt tämä jatkuva soijaaminen aamusta iltaan ja yön läpi alkaa ryydyttää niin pahasti, ettei kiinnosta pätkän vertaa lähteä ottamaan kropasta tehoja irti ja hikoilemaan vielä lujempaa. Yh.
Visuaalisen materiaalin tuottaminen. Julki menevässä materiaalissa olisi vähintäänkin suotavaa olla muuten kuin alasti, mutta jumankekka kun eihän näillä keleillä voi pitää rihman kiertämää yllä! Yritin pari päivää sitten kuvata videomatskua, ja turhauduin kuumuuteen ja hikevään oloon niin lujaa, että lopetin homman puolessa välissä projektia. Ffffuuuuu!
Koiran ulkoiluttaminen. Olisi kiva käyttää Pöpöä vanhaan malliin lenkillä keskellä päivää, muttei vaan pysty! Tuo matalarunkoinen maankamarankiitäjä vetää niin läheltä tulikuumana hohkaavaa asfalttia, joten päivisin ulkoiluttaminen on käytännössä sitä, että kannan doggien täällä keskustassa risteyksen yli lähimmälle varjoiselle nurmihiekkapläntille, jossa voi lorotella huoletta edes vähän säädyllisemmissä olosuhteissa.
PS. Kuulin tässä taannoin hyvän tipsin. Pistä kämmenesi auringon kuumentamalle asfaltille, ja pidä siinä seitsemän sekunttia. Siten saat vähän osviittaa siitä, miltä koiralta voi tässä käpötellessä tuntua.
Työmotiin buustia. Aivot sulaa, vireystila valuu norona pitkin selkää ja likka lismaantuu penkkiin kiinni. Jopa forkut lähmääntyvät läppärin ja työpöydän reunaan näpytellessä. Yh. Ei oikeasti jaksaisi keskittyä mihinkään tai tehdä juuri mitään.

Suomen helteet
Bikini-yläosa: TÄÄLTÄ* // Bikini-alaosa: TÄÄLTÄ*

Sori pienestä purkautumisesta, mutta pakko on välillä vähän päästää tunteita pihalle, hah! Jos jotain positiivistä tästä pitäisi kaivaa, niin onhan tämä nyt toisaalta todella jees. Uimavesi on aivan ihanan lämmintä ja treeneissä kroppa tuntuu lötköydestä huolimatta todella elastiselta ja notkealta, eikä meitä suomalaisia kovin usein tällaisella hellitä (tai piinata, hah).
Ei tätäkään loputtomiin kestä, ja ihan saletisti sitä kesäkuumaa vielä kohta kaiholla muistellaan, joten parempi ottaa tästä kaikki ilo irti. Siispä lähdenkin tässä treffaamaan frendiä uikkarien ja kylmän kokiksen merkeissä, joten so long ja muikeaa viikonloppua! 😉

Helppoa happea ja viilennystä viikonloppuun!

TSEKKAA HERKKUNÄLKÄÄN:
Kevyempää kesäherkuttelua: Smoothiekakku!

EDELLINEN JUTTUNI:
Miten lämmitellä ennen treeniä – Tässä tipsit!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (46)
 1. On kyllä tosiaan hieman tukalaa töissä, kun viimeisen viikon on tehdashallin sisälämpötila näyttänyt +32 ja koneet hönkii välimerellistä ilmatilaa. Alasti ei metallitöissä viitsi olla, niin paksut työvaatteet tuo vielä oman pikku lisämausteen. Onneksi tänään alkoi loma! Toivonmukaan olis vähän inhimillisemmät lämpötilat, kun palaan takaisin töihin ;D

  1. Piia Pajunen
   27.7.2018, 15:49

   Just mietin kanssa, kun tsekkailin rakennustyömaalle aamulla valuvia työntekijöitä paksuissa suojavarustuksissa, että huhheijaa! Muistan itsekin pari kesää paperitehtailla töissä viettäessäni, että kyllä muuten kuumotti, kun piti olla asianmukaiset työvaatteet päällä. Onneksi pituusleikkurilla paperirullien pyöriessä oli sentään viileät kopit, jossa seurata rullien täyttymistä, mutta soija iski lujaa vasten kasvoja sieltä hallin puolelle siirtyessä ja kuumien koneiden ääressä touhuamista. 😀
   Aivan ihanaa lomaa sinne, ja nautihan näistä keleistä!

 2. Just tänään (huumorilla) lupasin töissä tintata jokaista, joka talvella valittaa Suomen kesästä… Toukokuussa oli jo ne ekat helteet, mut niin vaan kesäkuussa kuulin jo marinaa miten Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen HE HE. Please no! 🙄😂

  1. Piia Pajunen
   27.7.2018, 16:28

   Noniin nyt sitten meitsin lätty lätisemään, hhahahah! 😀

Kommentointi suljettu.