Herkkukorneri – jäätelöt part 2

Koska viime aikoina on tullut nautiskeltua jäätelöä oikein olan takaa ja kaksin käsin kahmimalla, niin totesin, että nyt onkin korkea aika riipaista tulille toinen osa Herkkukornerista, ja jatkaa tutulla jätskiteemalla. Ai miksi? No koska jäätelö on yksinkertaisesti aivan järkyttävän hyvää ja luojan lahja tälle maailmalle.
Ingman Creamy-jäätelöt kuuluvat ehdottomasti omien jäätelölistojeni kovimpaan kermaan, ja hakkaa mielestäni turhankin korkealla hehkutuksella liitelevät Benkut ja Jerryt aivan kuusinolla. Koostumus näillä jäätelöiden kuninkaallisilla on poikkeuksetta ihanan täyteläistä ja lusikoitavan pehmeää, eikä uusienkaan makuvarianttien testaaminen jätä tyttöä missään tilanteessa kylmäksi. Tämä ei ole siis maksettu mainos, vaan rehellistä rakkauden osoitusta suorastaan erinomaisia jäätelöitä kohtaan. Ei tarvitse Italiaan asti matkustaa hyvän jäätelön perässä.
Ingman Creamy Marenkitoffee ja Mudcake

Ingman Creamy Marenkitoffee:
Vanilja- ja toffeekermajäätelöä toffeekastikkeella, marenkipaloilla ja toffeelastuilla

Aloitetaan analyysi kesän uutuusmausta eli Ingman Creamy Marenkitoffeesta, jota tuli maisteltua kommenttiboksiini pamahtaneen lämpimän suosituksen pohjalta. Rakastan itse erittäin makeita jäätelöitä, ja yleensä nämä kinuski- ja toffeeherkut kutittelevat makunystyröitäni hellillä otteillaan, eikä tämä marenkitoffee ollut poikkeus tässä linjassa. Niin kermaista ja ihanan makeaa höystettynä sopivilla marenkisattumilla ja toffeekastikkeella. Marenkitoffee ei kiilannut kuitenkaan ylivoimaisen suosikkini Creme Bruleen ohitse, joka pitää ainakin toistaiseksi ykkössijaa kyseisen puljun jäätelömauista. Makumaailmoiltaan nämä kaksi muistuttavat melkolailla toisiaan, joten tämän vuoksi voi olla, että tämä jäätelö kaikesta erinomaisuudestaan huolimatta jää jatkossa ostamatta, koska ostoskärryyn päätyy näistä kahdesta vaihtoehdosta silti mieluummin tuo Creme Brulee.

Ingman Creamy Mudcake:
Tummasuklaakermajäätelöä suklaafudgekastikkeella sekä brownie- ja tummasuklaapaloilla

Ingman Creamyn Mudcakea on tullut puolestaan maisteltua useampaankin otteeseen ja ihan syystä. Mitään tajunnanräjäyttävää ja uniikkia makuelämystä ei tämä jäätelö tarjoa, mutta samettisen pehmeä suklaajäätelö herkullisine suklaakastikeraidoillaan ja sopivilla mutakakkuchunkeillaan ei petä koskaan. Tasaisen hyvää ja herkullista, eikä liian ällömakeaa nirsoillekaan. Yksinkertainen on joskus sitä äärimmäistä parhautta, ja tästä syystä tämä maku onkin eksynyt ostoskoriini kerran jos toisenkin. Helposti uppoaisi putkeen kokonainen boksi, ja saattapi olla, että näin on käynytkin, heh.
Ingman Creamy English Mint

Ingman Creamy English Mint:
Minttukermajäätelöä suklaakastikkeella, suklaarouheella ja suklaalastuilla

Ingman Creamy English Mint oli äkillinen jokeriveto kylmäaltaasta. Tätä makuvarianttia en olisi osannut alunperin edes harkita, mutta vierestä kuuluvan ehdotuksen pohjalta päätin avartaa maailmankuvaani ja riipaista juhannuslautaselle tätä minttuherkkua. Onneksi näin tein, sillä tämä jäätelö oli itselleni erittäin positiivinen yllätys. Joissain minttujäätelöissä mintun maku pusketaan turhankin rajusti esille joko jäätelössä itsessään tai sekaan tuikattujen minttukastikeraitojen osalta, mutta tässä jäätelössä makumaailmat olivat erinomaisessa balanssissa tasapainottavien suklaakastikeraitojen sekä suklaahippujen myötä.
Kyseisessä jäätelössä ei ole merkittäviä suutuntumaa tuovia sattumia, mutta niitä en edes jäänyt kaipaamaan. Raikasta, samettisen pehmeää ja sopivan kermaista minttua. Näin jälkikäteen analysoitaessa totaaliseksi yllätyksekseni tämä English Mint kutsuu minua tämän herkkukornerin jäsenistä takaraivossani voimakkaimmin uudelleenkohtaamisen ja jäätelökauhan äärelle. Ehdottomasti jatkoon!

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. Ingman Creamy English Mint – Pisteillä 4/5 – Positiivisin yllättäjä
2. Ingman Creamy Mudcake – Pisteillä 4/5 – Vakioklassikko, joka ei petä
3. Ingman Creamy Marenkitoffee – Pisteillä 4/5 – Sairaan hyvää, mutta samankaltaisuudellaan jää mielestäni sisarmakunsa varjoon
Jos ensimmäinen osa Herkkukornerista jäi välistä, voit tsekata tämän kuola poskella seuraavaa osaa odotellessa täältä. Kommenttiboksiin voi myös ehdottomasti heitellä päteviä jädevinkkejä, joita voisin kylmäaltaalta ensi kerralla kotiuttaa ja huitaista huiviin. Makeaa illanjatkoa!
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Juhannustaikoja
Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen
Facebook: täältä

Kommentit (16)
 1. Icecreamlover
  29.6.2016, 00:03

  Kokeileppa Häagen Dazsin Salted Caramelia, voittaa kaikki Ben Jerryt sun muut. Vaikka ennen tuli suosittua paljonkin Ingamin Creamyja, eipä enää tuon Dazsin löydön jälkeen. Mielelläni kuulisin, mitä mieltä oot tuosta ”Saletista” (kuten minä ja puolisoni tätä kutsumme, Salted->saltet->Saletti). Makuasioistahan ei voi kiistellä, joten odotan uteliaisuudella, minkä tuomion saletille annat. 😉 Jos Creamyt vie sulla silti voiton, lupaan marssia kauppaan ostamaan piiitkästä aikaa Creme Bruleen ja antaa Bruleelle uuden mahdollisuuden, pääsisikö takaisin entiselle vakkaripaikalleen pakkaseen. 😛

  1. Piia Pajunen
   30.6.2016, 19:27

   Uih! Täytyypä pistää testiin! Joskus aikoinaan muistan kylmäaltaasta löytyneen jonkun suolapähkinäkinuskituutin, joka oli aivan ehdoton suosikkini. Tuo kuulostaisi ehkä siltä, että voisi liipata vähän läheltä tätä suolaisen ja makean koukuttavaa komboa! 🙂 Aivan huikea haaste, joten tämän lupaan ehdottomasti toteuttaa, joten katsotaan perunko sanani vai löydätkö itsesi jäätelöaltaalta haha! 😀

 2. Heippa!
  Oletko maistanut Ingman Creamy Rocky road jätskiä? Se on niiiin hyvää!! 😍

  1. Piia Pajunen
   30.6.2016, 19:27

   Olen! Ja se oli kyllä myös aivna järkyttävän hyvää! Siitä on vain liian pitkä aika jo, että täytyy ottaa uudelleen testiin 🙂

Kommentointi suljettu.