Herkkukorneri – Jäätelöt part 3

Noniin arvon leidit ja komeat gentlemannit! Suut makiaksi ja kuola valumaan, sillä tänään on vuorossa jo kolmas osa erittäin lämpimän vastaanoton saaneesta Herkkukornerista! Tälläkin kertaa arvoisan makutuomariston virkaa toimitan puolueettomana yksinvaltiaana vain ja ainoastaan minä, ja makunystyröideni vakuuttamista testaamaan selvisivät tällä kertaa neljä varsin herkullisen oloista kandidaattia. Ensin arvostelut, ja lopussa sitten pisteytykset! Pidemmittä puheitta, mennään itse asiaan!
Ingman Creamy-2
Ingman Creamy

Ingman Creamy Crème Brûle:
Paahtovanukkaanmakuista kermajäätelöä, kinuskikastiketta, toffeepaloja ja karamellirakeita

Aloitetaan tämänkertainen analyysi vaatimattomasti ylivoimaisella kestosuosikillani, eli Ingman Creamyn Creme Bruleellä. Tämä kyseinen boksi on hujahtanut huiviin useammankin kerran hyvä ettei boksineen päivineen, sillä kyseessä on kielen päällä ilotulituksia paukutteleva makunautinto, joka ei petä, ei sitten koskaan. Jäätelö on rakenteeltaan lusikoitavan pehmeää ja kokonaisuudessaan Ingman Creamyjen yksi makeimmista jäätelöistä, mutta tämähän ei suinkaan haittaa minua, vaan suorastaan päin vastoin! Ah! Sekaan ei ole heitetty mitään ylimääräistä makuelementtiä, vaan kyseinen jäätelö on suorastaan kuin rakkausruno kinuskin ja toffeen ystäville kylmän kermaisessa muodossa. Halleluja! Oliskohan tänään taas jäätelöpäivä? <3

Oreo-jäätelö:
Vaniljanmakuista jäätelöä ja vaniljatäytteisiä kaakaokeksin paloja

Oreo-keksien hyödyntäminen eri yhdistelmissä tuntuu olleen jo hetken aikaa jonkin sortin trendijuttu, muttei suinkaan suotta. Oreo-jäätelö muistuttaa maultaan suuresti jäätelöaltaan kestosuosikkiani eli perinteistä Puffet-keksijäätelöä. Keksin palaset ovat melko pienehköjä ja soljuvat rakenteeltaan huomaamattomasti vaniljajäätelön sekaan. Yksinkertaisuudessaan oikein herkullista jäätelöä, mutta suurempia suutuntumaa tarjoavia erityisiäsattumia tai maata mullistavia makuelämyksiä Oreo-jäätelö ei tarjoa. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan ole aina laisinkaan huono asia, ja jäätelössä se vain tuppaa monesti toimimaan. Täysin kylmäksi tämä jäätelö tuskin ketään jättää, ja häränsilmään tämä osuu varmasti muillekin Puffet-jäätelöiden ystäville.
Ingman Creamy-3

Ingman Creamy Rocky Road:
Fudge- ja suklaakermajäätelöä, suolaista toffeekastiketta, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja vaahtokarkin palasia

Ingman Creamyn Rocky Road jäätelöstä sain vahvat suositukset aiempien Herkkukornereiden kommenttiosioissa ja Snapchattini puolella, ja aiempien maistelukertojen ollessa mielessäni vain häilyvinä muistikuvina, niin olihan tätä päästävä lusikoimaan suuhuni uudemman kerran. Rocky Road jäätelössä ei ole selvästikään menty sieltä, mistä aita on matalin, vaan on rohkeasti kokeiltu alkuperäiseen sekameteliherkkuaan kunnioittaen erilaista kombinaatiota. Mitään överiläjäystä ei kuitenkaan ole lähdetty luomaan, vaan erilaiset höysteet muodostavat sulassa sovussa melko loistavan lopputuloksen.
Jäätelön pohjana toimiva fudge- ja suklaakermajäätelö tuovat loistavan jalustan tälle jäätelöaltaan piristäjälle, ja täytyy sanoa, että vaahtokarkin palaset tuovat hauskaa ja erilaista suutuntumaa kyseiselle jäätelönautinnolle.Tätä makua ei pitäisi uudemman kerran päästä unohtamaan, vaikkei silti Creme Bruleen ohitse aivan kiilaakaan. Jatkoon uudemman kerran! Nam!
Ingman Creamy-4

Dumle-jäätelö:
Vaniljakermajäätelöä, suklaanmakuisia paloja ja toffeekastiketta

Ensimmäisen lusikallisen kohdalla Dumle-jäätelössä todellakin yllätti sen maun loistava jäljitelmä alkuperäisestä konvehdin mausta. Well done, täytyy sanoa! Itse henkilökohtaisesti olisin kuitenkin kaivannut kokonaistoteutukseen hieman enemmän syvyyttä ja jonkin asteista ”pröystäilyä”, sillä rakenteensa puolesta se oli Oreo-jäätelön tapaan melko tasaista ensimmäisestä lusikallisesta viimeisiin rippeisiin.
Kun puhutaan taivaallisesta jäätelöstä, niin omalla kohdallani tämä tarkoittaa usein kevyttä hevostelua erilaisilla yllätyksellisillä sattumilla, kuten kastikkeilla ja konvehdin palasilla, joilla saadaan aikaan enemmän jäätelöannoksen kaltainen vaikutelma tylsähkön purkkijäätelön sijaan. Dumlesta itselleni nimittäin tulisi vahvasti mieleen runsas toffeekastike, jota ei olisi liioin säästelty, mutta suuhun lusikoidessa se hukkui melko lailla hampaiden väliin. En sitten tiedä, olisiko maku mennyt liikaa yli alkuperäisen, jos täytettä olisi ollut seassa hieman suuremmalla kädellä annosteltuna.

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. Ingman Creamy Crème Brûle – Pisteillä 5/5 – Silkkaa parhautta! Voiko jäätelölle laulaa rakkauslaulun?
2. Ingman Creamy Rocky Road – Pisteillä 4/5 – Mikä ihana kombinaatio! Namskis!
3. Oreo-jäätelö – Pisteillä 3,5/5 – Oikein maistuvaa keksijäätelöä, mutta jää itselläni ronskimpia sattumia sisältävien jäätelöiden varjoon.
4. Dumle-jäätelö – 3/5 – Erittäin hyvää herkuttelujäätelöä, mutta odotin kyseiseltä maulta hieman enemmän luonnetta kokonaistoteutukseltaan.
Haluan kuitenkin korostaa, että puhuttaessa niinkin vakavasta asiasta kuin jäätelöstä, niin arvosteluissani ja pisteytyksissäni ei lepsuilla saati lipsuta! Kolmosen arvoinen jäätelö on oikein kelpo herkkua, nelosen ansaitsevat ovat jo kovaa valuuttaa, ja vitosia jaellaan vain hyvin harvoille ja valikoiduille jäätelölaaduille, jotka saavat sukat hyrräämään jaloissani sekä amorin nuolet sinkoilemaan.
Jaadelö
Mikäli aiemmat osat jäätelöpornoa tihkuvista Herkkukornereistani on jäänyt välistä tai kaipaat vinkkejä sekä hieman ymmärrystä raskaan päivän päätteeksi, niin mieltäsi voit virkistää täältä:

Herkkukorneri – Jäätelöt part 1
Herkkukorneri – Jäätelöt part 2

xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Voi elämän kesä

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (9)
 1. Sun suosituksesta voisi lähtä tuo creme brulee testiin itselle joskus. Yleensä en tykkää hirveän äklömakeista jätskeistä vaan mun lempparit ovat niitä joissa on joku juju. Mun ehdoton jäätelö numero 1 on kinuski-pähkinä jota ikävä kyllä myydään vaan 5l tukkupakkauksissa… Kakkoseksi on noussut 3 Kaverin Paahdettu pähkinä- Kinuski. Kolmosen paikkaa mulla jakavat Ingmanin English Mint ja Banaani-Suklaa.
  Itseasiassa tuo banaanisuklaa onkin ainut suklaa jäätelö josta tykkään. Mä rakastan suklaata, mutta jostain syystä en tykkää siitä jäätelössä ollenkaan ellei se sitten ole jonain pieninä sattumina.

  1. Piia Pajunen
   29.8.2016, 11:01

   Suosittelen kyllä vahvasti tuota Creme Bruleeta, mutta tietty nämä ovat makuasioita, että tykkääkö vai eikö 🙂 Tuosta 3 kaverin paahdettu pähkinä-kinuskista olen saanut kyllä niin monesta paikkaa vahvoja suosituksia, että sitä on kyllä ehkä pakko ostaa testiin tässä joku kerta! Itsekään en ole muuten ennen tykännyt suklaajäätelöistä, mutta nykyään maistuu kyllä oikein hyvin, jos seassa on jotain mukavia sattumia ja kastikkeita 🙂

 2. Piia! Nää sun arviot on kyllä varsin mukavaa luettavaa. Sitten joskus, kun tulet Helsinkiin niin voisitko ystävällisesti visiteerata Robert’s Coffeen Gelato Factoryssa? Siellä Italiassa oppia saanut THE jäätelömestari valmistamassa itsetehtyä gelatoa (ja sorbetteja). Tämä paikka avattiin keväällä 2015 ja kuuluu kyllä meikän lähes jokaiseen jäätelökertaan, mikäli vain kyseisin puljun aukioloajat ja oma lokaationi akuuttia jäätelöntarvetta tukevat. Oma suositukseni menee pistaasille, mutta myös tummasuklaasorbetti, maapähkinä-karamelli, avokado, vanilja, kookos…ja no kaikki…ovat maistamisen arvoisia. Paikkahan löytyy ihan ydinkeskustasta Citykäytävän varrelta ja Stockmannin aulasta (kannattaa tsekata molemmat toimipisteet, sillä maut saattavat vaihdella ihan päivittäin 😛 Pistaasia löytyy kuitenkin aina 😉 ). Hinta on melko suolainen, mutta makeuden arvoinen. Kannattaa ottaa se ”isoin” annos, sillä sekään ei kovin iso ole ja saa kuitenkin mahdollisimman montaa makua kuppiin, jollei sitten hurjaks heittäydy ja osta puolen litran, nollaseiskavitosen tai litran kotiinkuljetettavaa pakkausta, kuten allekirjoittaneella on tapana tehdä 😀
  https://www.facebook.com/robertscoffeegelatofactory/?fref=ts <— Tuolta voit käydä stalkkailemassa, jos vähänkään vesi herahti kielelle.

  1. Piia Pajunen
   29.8.2016, 11:04

   Moikka! Kiitos ihanasta palautteesta ja aivan mahtavasta vinkistä! <3 Sait kyllä ylipuhuttua meikäläisen tuolla visiteeraamaan heti kun Helsingin keskustaan eksyn! Ja hyvästä ja laadukkaasta jäätelöstä pulitan oikein mielelläni vähän enemmänkin. Pistaasijäätelö on kyllä mun yks lemppareista kanssa, eli tämänkin vuoksi voisin käydä hieman maistelemassa 😉

Kommentointi suljettu.