Kiinnitetty postaus

5 x HELPOT VÄLIPALARESEPTIT – Ideoita arkeen ja viikonloppuun

Kaupallinen yhteistyö: Lagom

Aijai. Välipalat on mulle ihana tapa tuoda arkeen sellaista pientä luksusta. Itsellä on sellainen periaate, että pyrin tekemään tavallisesta ruuasta ja välipaloista juuri niin hyviä ja vaihtelevia, että arjen ruokailut eivät ala tökkimään tai tarvitsisi himota kaiken näkemänsä ruuan perään. Tottakai mäkin syön herkkuja ja take away-safkaa säännöllisesti (joita en edes pyri olemaan kokonaan syömättä), mutta kovinkaan usein en löydä itseäni pyörimässä mättöhimoissani, kun…

a) syön riittävästi (myös riittävän isoja annoksia)
b) syön riittävän säännöllisesti
csyön riittävän vaihtelevasti
ja d) syön riittävän hyvän makuista ruokaa.

Kuten mun lukijajoukko jo entuudestaan tietää, niin en tiedä mitään parempaa kuin päästä testaamaan uusia tuotteita ja mehustelemaan kaikella arjen pikkuhyvällä. Täytyy sanoa, että tämän kevään yllättäjä on ollut meidän taloudessa Lagomin Snäkkärit (eli kauralla höystetyt siemennäkkärit), sillä vaikkemme ole koskaan ajatelleen itseämme näkkäri-ihmisinä, niin voi pojat, mikä ero onkaan snäkkärillä ja näkkärillä. Ja vielä kun Snäkkärit ovat Suomalaista lähiruokaa Hyvinkäältä, niin en pistä pahitteeksi.

Tässä ei siis ”puhu yhteistyö”, vaan tällaisen ”pikkusuolaisen” suurena fanina Snäkkäri osui omaan makusuoneen ja lujaa. Vielä makeamman ystävälle löytyy myös Mysli-snäkkäri, joka on höystetty hedelmillä ja rusinoilla. Uusi muikea välipalatuttavuus on ollut myös Lagomin luomu-Smoothiet, jotka ovat myös näppäriä heittää evääksi matkaan tai napata mukaan piknikille, kun syömiseen ei tarvitse edes lusikkaa. Hedelmä&Acai-smoothie on ihanan raikas ja kirpsakka ja Hedelmä-kvinoa taas pehmeän makea ja päärynäinen. Näppäryys best!

Kuten jo otsikossa ja Instagramissakin lupailin, niin tässä jakoon muutamat helpot välipalareseptit, joiden toteuttamiseen ei kauaa mene, ja osan voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Ja näitähän voi pistää poskeen vaikka aamupalaksi, sillä etenkin edellisenä iltana käden käänteessä valmistettu tuorepuuro säästää aamulta rutkasti aikaa (ja päätöksentekoa).

5 x HELPOT VÄLIPALARESEPTIT

AVOKADO-SNÄKKÄRIT

(4 annosta)

Varoitus: Saattaa aiheuttaa himoja!

  • Lagom Snäkkäriä tai Myslisnäkkäriä
  • 2 avokadoa
  • n. 1-2 rkl lime- tai sitruunamehua
  • pieni pätkä punaista chiliä (myös kuivattu käy tarvittaessa)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  1. Muussaa avokadot lautasella haarukalla
  2. Silppua chili leikkuulaudan päällä
  3. Lorauta sitruunamehua muussatun avokadon päälle, lisää chilisilppu sekä suola ja mustapippuri ja pöyräytä lautasella sekaisin.
  4. Levitä avokadotäyte snäkkärin päälle, ja kohti ääntä!

HEDELMÄINEN TUOREPUURO

(yksi iso tai kaksi pientä annosta)

helpot välipalareseptit

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl maustamatonta jugurttia (maito- tai kasvipohjaista)
  • 1 kpl Lagom Smoothie Hedelmä&Kvinoa
  • Päälle haluamiasi hedelmiä lohkoina tai kuutiointa
  1. Sekoita kaurahiutaleet, maustamaton jugurtti ja Lagom Smoothie kulhossa
  2. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään muutama tunti tai yön yli
  3. Pilko päälle mieleisiäsi hedelmiä oman makusi mukaan ja nauti!

Vink vink! Tuorepuurosta saat myös itsetehdylle viikonloppubrunssille ihania pieniä tuorepuuropikareita. Lusikoi tuorepuuroa esim. pieniin juomalaiseihin tai viinilaseihin sekä päälle pari lusikallista jugurttia ja pilkottuja hedelmiä.

ROUHEA TUOREPUURO

(yksi annos)

helpot välipalareseptit

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 1 dl maustamatonta jugurttia (maito- tai kasvipohjaista)
  • 1 kpl Lagom Smoothie Hedelmä&Marja&Acai
  • 1 rkl chian siemeniä
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä rouhittuna (esim hasselpähkinärouhetta)
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
  2. Laita jääkaappiin tekeytymään kulhossa, eväsrasiassa tai lasipurkissa muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  3. Ripottele päälle halutessasi pähkinöitä, ja nautiskele hartaudella!

TULISET KANAUUNILEIVÄT

(2-4 syöjälle nälän ja popsijan koon mukaan)

helpot välipalareseptit

  1. Asettele leivät uunipellille ja levitä päälle tomaattisalsa ja jalapenot
  2. Sekoita kananmuna, juustoraaste, osittain valutettu kanafile ja mustapippuri kulhossa ja levitä leipien päälle.
  3. Kypsennä 200°C uunissa noin 20 minuuttia tai kun juustokuorrutus on ruskistunut.

Namskis: Aivan ihana perjantai-illan täyttävä naposteltava myös leffan ääreen. Ilman suurempaa vaivannäköä, sillä Lagomin kanafile säilykkeenä ei vaadi alle kypsentämistä tai pilkkomista, eli toimii yhtä näppärästi kuten esimerkiksi tonnikala.

SMOOTHIEJÄÄT

Koska kesä tulee!

  1. Pursota smoothieta mehujäämuottiin ja laita pakastimeen.
  2. Irrota tarvittaessa kuuman vesihana alla muotin ulkopuolta valuttaen, ja nauti sairaan freesistä välipalaherkusta!

Jugurttijäätelö-twist: Sekoita smoothieen kulhossa pari ruokalusikallista jugurttia ja lusikoi seos muottiin. Toimii!

Itsehän monesti tosiaan kombottelen välipaloja eri osista. Tällaisella yhdistelyllä usein takaan myös sen, että välipala on riittävän täyttävä, ettei tarvitse kahden tunnin päästä kieriä epätoivon kourissa hirveässä nälässä ja ahmia kaikkea mitä eteen osuu. 😀 Esimerkiksi välipalarahka hedelmällä sekä pari Lagomin Snäkkäriä hyvillä höysteillä voisi olla aika potentiaalinen kombo tai usein tykkään tehdä myös uunivoileivän tyylisiä ratkaisuita, jonka tekemiseen ei mene liikaa aikaa ja kypsyessä voi hoitaa muita askareita.

Mitä sä yleensä syöt välipalaksi? Onko sulla vakkareita vai vaihteletko aina fiiliksen mukaan?

Makuja viikon puoleenväliin!

EDELLINEN JUTTUNI:
15 x Korona made me do it

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *