MITÄ OLLAAN HANKITTU BEBELLE? – 2 kuukautta laskettuun aikaan

Nyt kun laskettuun aikaan on tänään tasan kaksi kuukautta, niin luonnollisesti hankinnat bebeä varten on noussut yhä olennaisempaan rooliin. Hankintoja uskaltauduin tekemään vasta silloin, kun rakenteet oli katsottu. Kun siihen asti suojelin itseäni taustojemme puolesta siltä, etten joutuisi keräilemään (itseni lisäksi) taas kerran ensimmäisiä hankintoja kaappien hyllyiltä varastoon sydän avohaavoilla vuotaen. Mutta kun se huojentavaksi paljastunut päivä tuli, niin homma lähti vihdoin käyntiin!

Koronakevät on hieman sekoittanut tässä pakkaa, koska vaatteiden ja tarvikkeiden hiplailut kaupoissa ja kirppiksillä ovat jääneet lähes kokonaan kokematta. Toisaalta hommaa on paikannut Tori.fi ja unettomien aamuöiden online-shoppailut. Jälkimmäiset ovat koituneet kohtalokkaaksi (pankkitilille), mutta mitään en kadu. Ja rahanmenoa tasapainottaakseni musta on muodostunut pesunkestävä ”hullu torimuija” (kuulemma käytössä oleva termi, kiitos IG-seuraajani). Eli kiksejä on revitty myös käytetyn priimakuntoisen tavaran edullisista bongauksista!

Äitiyspakkaus?

Äitiyspakkaus on tilattuna, ja koettiin se ehdottoman sopivaksi vaihtoehdoksi meille ensikertalaisille ”peruspaketiksi” pohjalle. Äitiyspakkaus on suomalaisuuden silkkaa parhautta (imo), ja sen verran laadukasta tavaraa kattavalla repertuaarilla boksiin on saatu laitettua, että huhheijaa.

Tässä sormet ristissä odotellaan, että saadaanko vielä vanha vai tuo uusi 2020-vuoden pakkaus (oiiiispa uusi, koska se oli enemmän meidän näköinen). Jakelun taitekohta on meinaan tässä näillä näppäimillä! Voi näitä raskausajan jännitysnäytelmiä, ja itsehän seurasin aamukahvien kanssa sormet syyhyten, kun tämä uusi pakkaus viime kuussa paljastettiin Kelan livelähetyksessä. Olin jopa laittanut puhelimeen hälytyksen, etten missaisi tätä juhlavaa julkistustilaisuutta. 😀 Tässähän paljastuu itsestä uusia (ja varsin hulluja) puolia.

Tehdyt hankinnat vauvalle?

Järkytyin, kun aloin rakenneultran jälkeen tsekkailemaan erilaisia listoja, mitä lapselle tulisi hankkia. Hitto sitä tavaraa ja vaatetta tuntui tarvitsevan paljon. Konsultoin jo jälkikasvua omaavaa lähipiiriä, että mitä oikeasti tarvitsee ja mitkä ovat mahdollisia tuhakkeita, koska hankittavan romppeen määrä tuntui hullulta. Ahdisti. Ja eniten se, että mikä työmaa näiden hankkimisessa olisi, joten päätin aloittaa tällöin ajoissa.

Koska aivoissa on aina muutenkin liikaa välilehtiä auki, niin tällaisena diplomi-insinöörinä loin miehen kanssa jaetun yhteisen listaustiedoston puhelimen muistioon, jossa KAIKKI hankitut vaatteet on listattu eri kokojen alle. Näin olen pysynyt kartalla siitä, että mitä ylipäätään kannattaa hankkia sekä mitä kokoja/vaatteita on jo tarpeeksi. Samassa muistiosta löytyy myös jo hankitut lastentarvikkeet sekä ne, joita on vielä hankittava ennen syntymää. Toiminut älyttömän hyvin ja selkeyttänyt koko helkutin työmaata, hah.

Näin pitkäkatseisena ihmisenä olen haalinut etukenossa bebelle vaatteita jopa väliltä 50-74. Alkuun on ollut ”helppo ostella” ja bongailla käytettyinä ja tarjouksista kattavammin löytöjä, koska mitään ei ole ollut hankittuna. Jotenkin myös huojentaa se tieto, että seuraavan koon kuteita on jo valmiiksi hyllyssä odottamassa käyttäjänsä kasvamista. Kaikki tämän postauksen kuteet on siten sekalaisesti kokoa 50-56-62-68-(ja jopa 74).

Tässä siis kaikki tähän asti tehdyt hankinnat (ilman tuloilla olevaa äitiyspakkausta), ja tietty hankintoja on vielä tehtävänä. Mutta tähän asti ollaan päästy, voila!

BODYT

(kokoja 50-68)

Ylemmästä kuvasta löytyvät ”perusbodyt” ovat kaikki Tori-haukkailtu käytettynä (koko satsin nappasin yksinumeroisella summalla, score), ja alemmassa kuvassa taas bränikkää tavaraa. Koska awww. Ja pari taas tullut lahjoina. <3

Olen pyrkinyt tähtäämään body-valinnoissa enemmän kietaisu-bodyjen suuntaan ihan lähipiirin vinkkien pohjalta, koska kuulemma niillä voisi päästä helpommalla. Ja näin loogisesti etukäteen ajatellen veikkaan tämän panostuksen palvelevan sitten aikanaan. Koska kuulun vahvasti siihen ryhmään, että mitä käytännöllisempi, sen parempi. Mutta ehdoton en tässä ole, ja seulan läpi päästän ehdottomasti myös pään yli puettavat.

ALAOSAT

(kokoja 50-68)

Alaosien kanssa on vielä vähän hankittavaa, mutta mun insinöörilistauksen mukaan aika paljon puuttuvia alaosia on tulossa äitiyspakkauksenkin mukana. Näistä jo hankintuista osa on ostettu kolikkohinnoilla käytettynä, ja loput uutena alehaukkailuista.

Leopardilegginsit bongasin suomalaisena käsityönä valmistettuna Dolce Vitan ”poistomyynti”-osiosta. Nuo ylisöpöt Aarrekidin pökät olen itseasiassa ostanut jo muutama vuosi takaperin kolikkosummalla pop up-myynnistä. Ajattelin silloin niiden menevän lähipiirille lahjuksiksi, mutta kappas vain, nehän menevätkin omalle bebelle pian jalkaan. Ihanaa!

Tekisi loppuhankinnoissa mieli tsekkailla myös puolipotkuhousuja (ettei tarvitsisi keräillä pois potkittuja sukkia, mielipiteitä näistä?) ja lähipiirin vinkkien perusteella panostaa myös jumpsuitteihin. Koska kuulemma helppo elämä.

YÖPUVUT

(kokoja 50-62)

Näistäkin koko satsi on hankittu käytettynä Tori-rallilla lukuunottamatta oikean reunan *leopardiyökkäriä. Tässäkin olen imenyt lähipiiriltä vinkkejä, ja hankkinut toistaiseksi vain vetoketjullisia versioita. Varmasti toki makuasia, mutta uskon tässäkin omaan kärsivällisyyteeni ja arjen helppouden arvostukseen sopivan paremmin simppeli ”ylös ja alas zzziiiip” yksittäisten neppareiden nyppäilyn sijaan.

MAMA-LOOK-A-LIKE

(kokoja 62-74)

hankinnat vauvalle

Tähän kuvaan on kiteytetty ne ensimmäiset tunnehuuruissa tehdyt ”hassutteluhankinnat” rakenneultran jälkeen. Kun selvisi, että lapsella oikeasti näyttäisi olevan tällä kertaa kaikki täydellisen hyvin. Ja että tästä lapsesta tyttöä lupailtiin. Tunnekuohuissani tilailin sitten parit eteeni osuneet tyttömäiset söpöykset, ja tässä lopputulos. Tietty tuo musta *Puman setti hieman sukupuolineutraalimpi, mutta siksi söpöydessään menikin jatkoon.

Ostoskorista olin jo karsinut tuon vaaleanpunaisen Addun college-setin pois, kunnes mieheltä tuli välittömästi huolestunutta palautetta, että miksi ihmeessä olen sen sieltä karsinut. Että sellainen pitäisi tydylle saada. Eli takaisin meni koriin tuo koon puolesta vasta ensi keväänä sopiva Addun asukokonaisuus. Daddy-miehen erikoistoiveesta.

Tässä ehkä käytännöllisyyden puolesta ei välttämättä mennä käyrillä korkeimmilla (lukuunottamatta tuota Niken haalaria), mutta jotain tällaista sporttia oli nyt vaan ensihätään saatava jo varastoon isompia kokoja ajatellen. Myös frendiltä käytettyinä ostamani Niken tennarit on laskelmoitu ensi kevään/kesän tepasteluihin.

”KASVUVARAA”

(kokoja 68-74)

hankinnat vauvalle

Blaan froteehaalarin bongasin Torista uutena (suht hyvään hintaan), yksi Gugguun suloinen *frillamekko nyt oli vaan hankittava (koska arvostushattu tyhjästä isosti nyhväisseelle suomalaiselle yrittäjyydelle + söpöys) ja Dolce Vitan ajaton college suomalaisena käsityönä tuli napattua leggaritilauksen kylkeen.

ASUSTEET

hankinnat vauvalle

Valkaman pantoja tuli ostettua frendiltä kolmen satsi käytettynä, ja neljännen isomman koon nappaisin samaisen frendin kanssa kimppatilauksena aleista. Dolce Vitan leopardi-beanie tarttui saman kuosin legginsien kylkeen alkusyksyyn. Niken ensi keväälle menevät tennarit nappasin käytettynä. Ja katsokaa nyt noita mun frendin neulomia Addu-villasukkia. Tui tui.

UNIPESÄ

unipesä vauvalle

Unipesäksi valikoitui pellavainen *NG Babyn Mood-unipesä. Tämä valkkaantui juuri hengittävän materiaalin, helpon pesumahdollisuuden ja hyvien arvosteluiden pohjalta, ja graniitinharmaa sävy oli myös mieleinen (livenä selkeästi tummempi). Tästä en vielä itse osaa arvioita antaa, kun käyttäjä vielä puuttuu, mutta ensivaikutelman pohjalta oikein passeli! Ilman unipesääkin pärjäilisi, mutta lähipiirin menoa seuraillessa vaikutti myös meidän tarpeisiin käyttökelpoiselta apurilta.

LÄMPÖPUSSI

halivia designhankinnat vauvalle

Aww. Kuinka ihana tämä on! Aamuyön unettomina öinä (about neljän aikaan pyöriessä) tuli bongattua Instasta tämä kotimaisena käsityönä Hämeenlinnassa tehty u-p-e-a Halivian merinovillainen lämpöpussi vaunuilua varten. Miehen herättyä ilmoitin, että nyt on ostohousut jalassa. Itse olin tilaamassa tätä sukupuolineutraalisti harmaana, mutta mies pisti (taas) mielipidettä pöytään, että kyllähän tuo nyt vaaleanpunaisena pitää hankkia meidän tydylle. Jos iso mies vaatii vaaleanpunaista, niin eihän siinä auta. Jäin myös ihailemaan Halivian unipesiä, mutta koska unipesä oli jo hankittuna, niin lämpöpussi oli oiva valinta!

PINNASÄNKY

Pinnasänky oli ensimmäinen isompi hankinta aiemmin keväällä. Olin alunperin ajatellut, että porskutellaan käytetyllä tai jollakin edullisemmalla valinnalla, joka olisi ollut varsin varteen otettava vaihtoehto. Kunnes taas vaihteeksi aamuyön unettomina tunteina löysin itseni ihailemasta tätä Done by Deerin pinnasänkyä.

Tämäkin oli sellainen ”jos jumankauta tämä lapsi tällä kertaa oikeasti syliin asti saadaan”-perusteluilla höystetty hankinta. Jolla nähtävästi voin perustella ne loput, jotka eivät mene ”koska tämä on suomalainen yritys”-perustelun alle. Aukoton systeemi. :))) Mutta toisaalta jälleenmyyntiarvoa on olemassa, ja sängystä saa muokattua myös taaperolle sopivan laitasängyn. Ja jos joskus hamassa tulevaisuudessa meille vielä siunaantuisi pienempää sisarusta, niin kertyisihän tuolle käyttöä vuosien varrella.

KANTOREPPU

Ei välttämättä mikään must-have-hankinta, mutta itse koin tämän jo lähtökohtaisesti meidän elämäntyyliimme oikein loistavaksi lisäksi. Kantoliinoihin ei riittäisi allekirjoittaneella kärsivällisyys opetella, ja frendin lähes aukottoman kuuloisen analyysin pohjalta (osteopaatin suosituksiin pohjautuen) päädyttiin Manduca-merkkiin.

Tai oikeastaan lopullinen valinta merkkien suosituslistauksen joukosta tapahtui sillä, että bongaisin Manducan priimakuntoisen kantoreppu käytettynä edullisesti Torista. Kuvaan en viitsinyt tätä pakkauksesta purkaa (oli työn takana saada tiiviisti pakattua). Aijai. Saadaan pikkuleivos sitten kantojuhdan kyytiin ja kädet vapaaksi! Myös daddy-miehelle.

Lastenvaunut, turvakaukalot telakoineen ja Stokken Trip Trapit meille on tulossa Lastentarvikkeesta (yhteistyön kautta*). Tässä koronakevään sulkeutuneisuudessa ja epävarmuudessa milloin mitään edes pääsisi hiplailemaan auttoi suunnattomasti Lastentarvikkeen asiakkaille tarjoamat yksityiskäynnit liikkeessä. Selventi ihan älyttömästi etenkin lastenvaunujen ja turvakaukaloiden valintaa ja ominaisuuksia, kun ammattilainen opasti, koska näistä ei tosiaan ollut minkään maailman käryä, ja itsellä kärsivällisyys ei olisi riittänyt kaikkien nippeleiden selvittämiseen omatoimisesti. Näistä höpisen sitten omassa postauksessaan myöhemmin!

Sitteriä ja rintapumppua on tulossa käytettynä frendiltä. Imetystyyny ja pinnasängyn pehmusteet ostoslistalla. Hoitopöytää pohditaan, mutta ollaan kallistumassa siihen, että sellainen luultavimmin hankitaan. Semmoista. Ja onhan tässä vielä paljon pienempääkin hankittavaa. Kuten mm. pienen pieniä sukkia ja harsoja, mutta yritän pitää homman muutoin mahdollisimman ”tiiviinä”.

Mitä vinkkejä lähtisi loppuihin hankintoihin sieltä kokeneemmilta? Mitä olet kokenut ehdottomiksi hankinnoiksi, ja mitkä ovat taas jääneet turhakkeiksi? Mitkä ovat olleet parhaimmat tärpit puolestaan vaatepuolelle? Saa huikkailla, vaikka moni juttu varmasti makuasioden piirissä (mutta sitä suuremmalla syyllä). 🙂

Aurinkoa arkipyhän ympärille!

TSEKKAA MYÖS:
Toinen raskauskolmannes: Check

EDELLINEN JUTTUNI:
Kuluneen viikon treenipäiväkirja

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

hyvinvointi perhe raskaus
Kommentit (60)
 1. Hahah itse myös silloin äitiyspakkauksen paljastusta juhlallisesti odotin sormet syyhyten 😀 ja tein samalla listausta puhelimen muistioon, että mitä kokoa ja paljonko sieltä löytyi bodyja ja housuja, ja sen pohjalta alkanut pikkuhiljaa hankkia täydennystä 🤗 muutenhan sitä kertyisi jotakin lajia helposti liikaa ja jotakin voisi jäädä puuttumaan. Protip! 😄

  1. piiapajunen
   20.5.2020, 21:30

   Haha! Ihana että on ollut muitakin 😀 Ja tein itse JUST TON SAMAN tohon mun ”vauva-puhelinmuistioon”, että listasin sinne eri kokojen alle ne, mitä vaatekappaleita äitiyspakkauksen mukana tulee, eli nyt on menty niin samoilla meiningeillä. 😀

 2. Tosi kivoja juttuja ootte saanu jo hankittua :)! Pakko nyt kysyä tyhmä kysymys, kun lapsettomana itse oon näistä aivan pihalla ja kuitenkin oon viime aikoina kiinnittäny huomiota siihen kun noita näkyy niin paljon: onko noilla tollasilla leveillä rusetillisilla ”pannoilla” joku funktio vai käytetäänkö niitä ihan vaan koristeena/asusteena? Siis että suositellaanko niitä jotenkin esim. estämään paleltumista (lapsethan on isopäisiä ja pää haihduttaa paljon) tai onko niillä joku muu varsinainen tehtävä…?

  1. piiapajunen
   20.5.2020, 21:38

   Kiitos sulle! 🙂 Ja itseasiassa toi ei edes ollut tyhmä kysymys, ja nyt aloin itsekin vasta miettimään syvemmin niiden funktiota, haha. 😀 Itse oon ajatellut ne lähinnä koristeina ja asusteina, ja ainakin lähtökohtaisesti sellaiseksi ne olen hankkinut (niitä nyt vain useampia, kun kaverilta bongasin noita läjän käytettyinä, ja olivat söpöjä).

   Mutta tää kysymys kiteytti mun mielestä tän koko lapsen pukemisen homman niin täysin, koska eihän näitä voi tietää etukäteen ellei ole vierestä seuranneena oppinut, ja itsekin olen ollut (ja olen edelleen) vielä jokseenkin kujalla monesta näin ensikertalaisena vauvan pukemisen kanssa. 😀 Paljon on pitänyt selvittää ja ihmetellä, että mitä sille lapselle pitää pukea ja mikä funktio milläkin on.

   1. Mä oon ajatellut että näiden pantojen tarkoitus on tehdä vähän tyttömäisemmän näköiseksi kun läheskään kaikilla vauvoilla ei ole hiuksia ensimmäisenä vuonna. Mut joo tarkoitus on jäänyt vähän epäselväksi kun oma esikoinen on poika 🤔😄

    1. piiapajunen
     22.5.2020, 00:14

     Joo tää mullakin on ollut ajatuksena, että lähinnä söpö asuste 😍 Tai siihen funktioon mä ne ainakin olen hankkinut. 🙈

Kommentointi suljettu.