MEIDÄN HÄÄT – RUOKA, JUOMA JA TARJOILUT


Se on hei kesä nyt, ja hääjuhlien kulta-aika on alkanut! Meilläkin on tupsahtanut tässä kesälle sekä alkusyksylle yhteensä neljä kaunista hääkutsua, eli rakkautta (sitoutumiskammon puutetta) on ilmassa! Ah, ihanaa!
Itsehän kuulun vahvasti myös siihen ”I’m here for the food”-sakkiin yhtään väheksymättä sitä, että päästään juhlistamaan lähipiirin ikimuistoista päivää. Siksipä tämä postaus on omistettu nimenomaan niille juhlatarjoiluille, jotka olivat luonnollisesti myös meidän talvisissa hääjuhlissamme prioriteettilistalla äärimmäisen korkealla. Meille oli siis jo ensikädessä ehdottoman tärkeää, että ruokaan, herkkuihin ja tarjoiluihin panostettaisiin. Otetaan siis tarkasteluun tänään häämenu ja kaikki oheistarjoilut myös juomapuolelta, jotka meidän makuumme onnistuivat erinomaisesti ja kuvastivat myös meitä hääparina.

HÄÄMENU

häämenu
Huikeat tarjoilugrafiikat ja muut messevät ilmoitukset loin Canvan avulla.

häämenu
häämenu


Täytyy sanoa, että cateringin valinta meni puolimäihällä napakymppiin, josta aivan valtava kiitos meidän Kestit Cateringille, jonka vuokraamissa tiloissa myös järjestimme koko iltajuhlan. Ruoka oli niin valtavan hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi. Palaute myös juhlakansalta oli sapuskoista yhtä peukkua, ja tämä toi hymyn myös juhlaparin huulille. Score! Ruuan kyljessä oli tarjolla vettä, mehua sekä valko- ja punaviiniä, joita sai hakea vapaaseen tahtiin juomapöydältä.
Itse rakastin juurikin kaikkea pientä ja maistuvaa, josta lautaselle sai koottua ihan mahtavan monipuolisen ja makuhermoja hellivän kokonaisuuden. Erilaiset salaatit, pikkunaposteltavat, tuoreet leivät, leivitteet ja tahnat olivat aivan täydellisiä omaan makuuni ja pääruuassakin riitti valinnanvapautta. Oijoi. Alkoipa kuola jo taas valua, hah!

KAKUT JA KAHVIT

Makean ystävinä kakuiksi valittiin kaksi erilaista teosta Cateringin tarjonnan kautta, sillä emme halunneet tyytyä vain yhteen sorttiin. Valinnat osuivat härän silmään että nasahti, ja juhlissa laitettiin suut makeaksi sekä täyteläisen suklaisella sacher-kakulla sekä vadelmajuustokakulla, joista molemmat olivat koristeltu niin kauniisti macaronseilla, marjoilla, marenkikoristeilla ja muilla ihanilla höysteillä. Erikseen meidän omaksi hääkakuksi oli taiottu kaunis miniversio tuosta vadelmajuustokakusta.
Kakkujen määrä ylimitoitettiin vierasmäärään ihan tarkoituksella, sillä en missään nimessä halunnut, että kakku loppuisi kesken. Meiltähän löytyy edelleen (anoppilan) pakastimesta yksi hääkakuista, heh. Kahvituksen lomassa tarjolla oli myös vaaleanpunaisia sydänvaahtokarkkeja ja kahden eri sortin herkullisia keksejä. Kahviaveceina tarjoilimme sekä konjakkia että kermalikööriä.
CANDYBAR

Vaikka karkkibaari onkin ollut melkoisen suosittu trendi häätarjoilujen osana, niin meille se oli silti aivan ehdoton osa häitä. Karkkibuffa maistuu niin nuorille kuin vanhoillekin, ja kyllähän siellä itsekin tuli käytyä tankkailemassa yön pikkutunneille asti, heh!
Karkkien laadusta emme halunneet tinkiä, joten vahtasimme CandyKing-irttarihyllyjen tarjouksia häiden alla, ja pehmeitä ja laadukkaita lakuja löytyi edullisella kilohinnalla ihan valmiista pusseista. Suklaat tuppasivat loppumaan vauhdilla kesken jo alkuillasta, joten niitä olisin ehkä varannut lisää. Muuten meillä oli hyvä repertuaari jokaiseen makuun. Oli siis suklaata, lakua, toffeeta, hedelmää, kirpeää ja vaahtoisempaa. Jokaiselle jotain.

BAARIN ANTIMET

Ruoan kanssa meillä oli tarjolla valko- ja punaviiniä, ja alkumaljathan toki tietty tarjottiin ensimmäisenä. Muuten hieman myöhemmin illalla avattiin baari, ja juomatarjoiluista löytyi Heinekenia, kuivaa omenasiideriä, päärynäsiideriä, lonkeroa sekä vesimelonilonkeroa, ja nämä käytiin roudaamassa Tallinnasta miehen kanssa hieman ennen häitä päiväreissulla. Juomia jäi häistä mukavasti yli, ja näistä on riittänyt vielä tällekin kesälle kivoja kesäjuomia.
Isosiskolle nakittelin boolien luomisen, ja tarjolla oli mojito-boolia sekä raikkaan makeaa raparperi-mansikkaboolia lasihanoista tarjoiltuna. Saimme lähes kaikki tarjoiluastiat niin boolien kuin candy barinkin osalta lainaksi veloituksetta cateringiltä, joka oli ihan valtava plussa.
Meillehän oli myös itsestään selvää se, että kofeiinia tarvitaan jo ihan peiliin sekä vieraslistaan katsellessa. Vaaleanpunaiseen teemaan mätsättiin Celsiuksen suloisen vaaleanpunaiset Vadelma-Acai-juomat, että kahvin lisäksi pärinää riittäisi pitkälle yöhön. Limsat tarjoiltiin reteästi ihan suoraan pullosta.
ILTAPALA

Iltapalan toteuttamista pohdittiin meidän päässä pitkään, ja vaihtoehtoja oli meillä monia. Erilaiset sandwich-baarit, hodaritbuffat ja ”euron juustot” olivat vahvoina listalla, mutta Cateringiltä saimme erittäin osuvan ja meidän häiden tyylisen vinkin, jonka olivat kuulleet toteutettavan. Tilasimme siis pitseriasta etukäteen 80 senttimetrin halkaisijan megapitsoja, jotka toimitettiin meille iltakymmenen aikaan valmiiksi leikattuina suoraan tarjoilupöydälle. Helppo, näppärä, maistuva ja kustannustehokas ratkaisu, ja täytteiden varioinnilla sai jokaisen makuun maistuvan tarjoilun luotua.
Kyljessä oli myös sipsejä ja ruissipsejä dippeineen, ja pääruualta ylijääneitä salaatteja. Tämä oli siitä todella toimiva ratkaisu, ettei kenenkään tarvinnut sen suuremmin laittaa enää tikkua ristiin iltapalan esille asettamiseen eikä etukäteisvalmisteluita muun häähärdellin keskellä tarvinnut säätää. Riitti vain soitto pitseriaan viikkoa ennen hoohetkeä ja that’s it.

OMIA VINKKEJÄ HÄÄTARJOILUIDEN JÄRJESTÄMISEEN

 • Tee rohkeasti juuri teidän näköiset valinnat tarjoiluiden puolesta. Häissä ei tarvitse noudattaa tiettyä kaavaa, eikä tarjoiluissa kannata sortua kilpavarusteluun.
 • Jos budjetti vain sallii, niin helppoudesta kannattaa maksaa. Se, että joku poistaa sinulta häästressin alla ison palan niin ajallisesti ja henkisen kuorman kohdalta, niin tästä voi päästä jo ihan tuntipalkoille. Itse tekemällä tosin voi säästää, mutta ei kaikissa tapauksissa välttämättä kovinkaan suuria summia, kun monesti ne raaka-aineetkin tuppaavat maksamaan maltaita.
 • Kilpailuta catering-palveluita ja kysy kaikki hintaan sisältyvät ja lisämaksulliset palvelut. Lopullinen hinta voi muuttua melkoisestikin, kun mahdolliset astiavuokrat, pöytäliinat ja muut otetaan huomioon.
 • Varaa tarjoiluita riittävästi. Mahdollisista ylijäämistä saa ihanat rääppiäiset, ja ruokiakin voi vaikka pakastaa. Meillä catering oli pakannut ylijäämät ihanasti muovirasioihin, joista syötiin monta päivää ja osa vielä pakastettiin.
 • Jätä ruokailuun aikataulullisesti tarpeeksi aikaa. Ajoita ruokailu, kakkukahvit ja mahdollinen iltapala niin, ettei juhlakansan tarvitse nähdä nälkää ja odotella tyhjillä vatsoilla. Ajallisesti liian lähekkäin ei myöskään uusi satsi maistu.

Kuvat: Tiina Uimaluoto

Tällaiset tarjoilut siis löytyivät meidän talvihäistä tammikuulta. Me molemmat olimme miehen kanssa melkoisen tyytyväisiä tarjoiluihin kokonaisuutena, eikä mitään jäänyt oikeastaan puuttumaan tai kaipailemaan, eli täytyy todeta, että nappiin meni!
Kurkkaahan myös aiemmat hääaiheiset postaukseni tämän vuoden puolelta:

Pusuja loppuviikkoon! Pus! <3

Edelliset juttuni:
Asiat, jotka pidän puolisoltani salassa
Lepopäivien nälkä? Ylläpitävä treeni? Meitsi vastaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (6)
 1. Tuo teidän ruoka menu näyttää kyllä törkeän hyvältä, ja nuo kakut niin herkullisilta 😀

  1. Piia Pajunen
   8.6.2018, 10:28

   Toi kyllä oli ihan huippu, ja eipä tarvinnut menunkaan suunnitteluun käyttää omaa aivokapasiteettiä kovinkaan paljoa, kun oli niin hyvä Catering antamassa ehdotelmat ja toimivimmat suositukset. 😀 Päästiin siis itse todella helpolla, ja lopputulos oli napakymppi! 😀

 2. Oi oi, teidän häissä olisin kyllä halunnut olla kuokkimassa 😀

  1. Piia Pajunen
   8.6.2018, 16:03

   Haha! Siellä ei ainakaan nälkää olis tarvinnut nähdä. 😀

Kommentointi suljettu.