GLADIAATTORIT 2019 ALKAA TÄNÄÄN!

gladiaattorit 2019 tornado

Ai että! Tätä on odotettu! Gladiaattorit 2019 pamahtaa tänään sunnuntaina vihdoin ruutuun, joten kaikki katseet illasta Maikkarille kello 19:30. Tornado on vauhdissa, eivätkä muutkaan Gladiaattorit helpolla kilpailijoita päästä, heh!

Viikko sitten saatiin katsoa tämä ensimmäinen jakso Gladiaattori-tuotantopoppoon kanssa etukäteen, ja voi veljet, miten huikea jakso onkaan luvassa. Taatusti todella tiukkaa vääntöä ah niin mahtavaan ysärityyliin uskollisena, ja herra Mertarannan selostuksille ja kommenteille ei vaan voi vetää vertoja. Etukäteen ennen jakson näkemistä jännitti rehellisesti aika pirusti, että taivas varjele mitä sieltä tulee. Koska kyllä noissa tilanteissa ja matseissa myös jännitti aivan järjettömästi toisinaan.

Ennen tiukkaa vääntöä sydän hakkasi, jännitys valtasi luut ja ytimet ja moneen kertaan tulikin mietittyä, että kaikkeen soppaan sitä on taas itsensä tullut laitettua. Tää oli kuitenkin samalla aivan ihanaa, sillä samanlaisia tunteita ja jännitystä tuli aina aikoinaan kilpaurheiluaikoina koettua, ja oli niin masokistisen nautinnollista päästä kokemaan samoja fiiliksiä taas uudelleen. Endorfiiniä ja adrenaliinia kovina ryöppyinä. Siinä vasta oli sitä jotain!

Gladiaattorit oli oikeasti yksi huikeimmista jutuista, jota olen elämässäni tehnyt, enkä kadu hetkeäkään, että lähdin mukaan. Se fiilis, meno, meininki ja rytäkkä, joka oli koko kuvaussetin aikana, oli jotain niin älytöntä, että sitä on vaikea sanoin kuvata. Mä rehellisesti myös uskon, että tää huokuu myös sinne ruudun toiselle puolelle!

gladiaattorit 2019
Kuvat: Annamaria Palsi-Ikonen

 

Nyt siis telkkarit kolmoselle illalla ja pääsiäisherkut kainaloon, sillä tämä kausi tulee olemaan kova. Ja jos aikatauluista menee hutiin, niin täähän näkyy myösmtv-palvelusta jälkikäteen. Gladiaattorit 2019, tästä tää lähtee, jauuu!

Rytinää pyttyyn joka iikalle!

Kommentit (6)
 1. Ihanaa fiilistelyä Piia 🙂 mulla ei ole kilpaurheilutaustaa, mutta voin edes jollain tasolla nyt samaistua tohon ennen h-hetkeä-adrenaliiniin, kun löysin itseni puolimaratonin lähtöviivalta pari viikkoa sitten.. ja näyttää siltä, että koukkuun jäin 😀 mistä sitten kysymykseen, johon kaipaisin sulta näkökulmaa… oon treenannu prove basicin opeilla alkuvuoden, mutta nyt siirtynyt juoksu/pyöräilykaudella vetämään koko kropan läpi 2xviikko (paitsi jalat 1x). Tuntuu kuitenkin, että oon ihan hilkulla palautua, etenkin kun joudun (saan!) Ottaa progressioajattelun tulevia juoksukisoja varten myös juoksuun mukaan (ennen höntsäilin huvikseni). Salitreenit on aika pitkiä 1.5-2h, kun tosiaan käyn vaan 2xviikossa nyt salilla. Nää tuntuu ainakin henkisesti tällä hetkellä liian pitkiltä… Mielessä on käynyt siirtyä 3 tai 4 jakoseen ja Max. 40 minuutin treeneihin, jotta pystyn vetämään treenin ilolla läpi. Mutta mitä mieltä oot, onko tuo tyyli yhtään vähemmän kuormittava? Käytännössä jakaisin saman treenimäärän useammalle päivälle, ehkä hieman voluumia laskien jos ei muuten palaudu….en millään pysty tai halua luopua salista, jo kaks päivää juoksukisan jälkeen himoitsin kyykkyräkin väliin 😀

  1. piiapajunen
   23.4.2019, 11:29

   Moikka! Suosittelisin sulle maksimissaan kolmea salitreeniä, ja volyymin laskemista salitreenistä, kerran kylkeen on tullut tuo juoksuharrastus selkeästi kuormittavana ja tavoitteellisena. Eli melkein voisin sulle Basicin läpikäyneenä tehdä esimerkiksi koko kropan treenin kahdesti viikossa (ainakin osittain eri viikevariaatoilla, eli 1+1 jakoinen) ja vaikka toisesta treenistä tarvittaessa jättää jalat pois ja panostaen niiden sarjojen tilalta yläkropan isoimpiin lihasryhmiin (esim, rinta/selkä/olkapäät). Volyymiltaan liian suuri annos kerralla salitreeniä voi viedä jo tuloksekkuutta, jos keskittyminen, puhti ja into lähtee valumaan loppua myöten, ja vähemmän on aina enemmän. Eli sopiva kerta-annos ja kerran juoksu on sulla oikeasti tullut voimakkaammin mukaan kokonaispalettiin, niin on oikeasti ihan järkevääkin vähentää sitä salitreeniä, jotta palautuminen pysyy kunnossa. Ihan kaikkea kun ei voi aina saada kerralla, mutta fiksulla kokonaispaletin hallinnalla voidaan pystyä kehittymään laaja-alaisesti, kun kokonaiskuormitus pysyy sopivalla tasolla.

   Ja ihana kuulla, että olet päässyt aikuisiällä nauttimaan myös tuosta adrenaliinistä urheilu parissa, eikä tosiaan koskaan ole liian myöhäistä aloittaa ja innostua! On se vaan koukuttavaa puuhaa! 😉

 2. Näkyykö jaksoja viel ruudussa kun en ainakaa löytänyt ? 🤔

  1. piiapajunen
   23.4.2019, 11:23

   Moikka! Ensimmäinen jakso näkyy mtv-palvelussa, eli ei siis tule Ruutuun (eri kanavan palvelu). 🙂

Kommentointi suljettu.