FETA-UUNIMUNAKAS RESEPTI – Miten hyvää ja helposti!

feta-uunimunakas

Ah! Uunimunakkaita tuli tehtyä joskus vuonna nakki melkoisen tiuhaankin, mutta jostain syystä ne pääsivät unohtumaan aivan liian pitkäksi aikaa. Nyt kuitenkin asiaan tehtiin muutos! Tämä sairaan herkullinen feta-uunimunakas sopii niin aamupalaksi, lounaaksi, iltapalaksi, välipalaksi tai osaksi isompaa tarjoilua.

Täällä ”Leivosten kokeilevassa parisuhdekeittiössä” on taas testailtu menemään, ja tämä resepti on jalostettu eteenpäin Yhteishyvän halloumi-pinaattimunakkaasta pienillä twisteillä. Fetajuuston suurena ystävänä tällainen versio houkutteli ajatuksissa huomattavasti enemmän, ja kyllä. Kannatti soveltaa ja twistata, sillä lopputulos oli aivan jär-jet-tö-män hyvä. Ja ennen kaikkea superhelppo!

Oma reaktio: On muuten oikeasti kova. Aivan pakko ottaa santsi. Ai että.

Miehen reaktio : Ihan törkeän hyvää, vaikken olisi uskonut nauttivani näiden ainesosien kombosta ihan näin paljon! (Miehellä siis lapsuuden tomaattiallergioista jäänteenä kevyt epäusko tomaattiin, eikä pinaatti lähtökohtaisesti ole himotuslistalla, niin väitän, että nyt oli nappiosuma)

FETA-UUNIMUNAKAS

(kahdelle ”isompi” ateria, neljälle osana muuta tarjoilua)

feta-uunimunakas reseptiAINEKSET

  • 1 purkki (n.200g) fetaa tai salaattijuustoa
  • 70-100g babypinaattia
  • 250 g minitomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 8-10 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • Ripaus suolaa sekä mustapippuria myllystä
  • 0,5-1 tuoretta chiliä (pärjää myös ilman)
  • Rypsiöljyä tai vuokaspraytä vuoan öljyämiseen

JA MITEN SE TEHDÄÄN?

  1. Öljyä vuoka rypsiöljyllä ja ripottele vuoan (n. 20x25cm) pohjalle pestyt pinaatit
  2. Pilko tai murustele fetajuusto, ja levitä vuokaan pinaattien päälle
  3. Vatkaa munat, maito, pippuri, suola ja tuore silputtu chili kulhossa sekaisin. Kaada seos vuokaan pinaatin ja fetan päälle.
  4. Lisää päälle puolitetut minitomaatit sekä punasipulisiivut.
  5. Kypsytä uunissa 200 asteessa n. 25-30 minuuttia (tai niin kauan, kuin munakas on hyytynyt)

Huom! Jos käytät isompaa vuokaa, niin kypsennysaika voi olla lyhyempi!

feta-uunimunakas resepti feta-uunimunakas

Fila-turtle neck-paita: *TÄÄLTÄ

Tämä munakas hävisi kyllä kahteen pekkaan alta aika yksikön. Vaikka piti säästellä tästä vielä myöhemmällekin. 😀 Eli kyllä. Hyvää oli ja aivan varmasti tehdään täällä taloudessa myös jatkossakin, jos näin helpolla saa näin hyvää. Uunimunakkaissa on meinaan lisänä se hauska ominaisuus, että niiden soveltaminen on järjettömän helppoa, eikä näitä voi kovin helposti suomeksi sanottuna ryssiä, heh.

Makuja ja mupellusta loppuviikkoon!

TSEKKAA MYÖS:
Hodari-buffet – Sairaan hyvää ja helppoa!

EDELLINEN JUTTUNI:
Murehtiminen, miten upea asia!

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset kotitreeni-lisätarjouksella!

Kommentit (4)
  1. Hei! Meilläkin uunimunakas eri variaatioissaan yllättää aina herkullisuudellaan!
    Koska olen tällainen tarjoushaukka, tulee muniakin ”aina silloin tällöin” ostettua
    vähän reilummin, kun halvalla saa… Tosin päiväyksen tarkastan enkä ihan ylihuomisen tavaraa osta. Munathan kyllä on ihan ok vielä viikko viimeisen myyntipäivän jälkeen.
    Silloin niistä sitten tehdään uunimunakasta, jos on riittävästi jäljellä. Varsinaista
    hävikkiherkkua… Muutamasta munasta olen tehnyt kääretorttupohjan, pakastanut pienempinä annoksina, joista voi sitten tehdä leivoksia, maljajälkkäreitä tms.
    Mukavaa viikonloppua!

    1. piiapajunen
      17.4.2020, 22:49

      Uunimunakkaat ovat kyllä osuvia! Ja nimenomaan vielä aika edullisiakin toteuttaa, ja monellakin eri sovelluksella saa hyvää. Sekaan on helppo heittää moniakin eri täytteitä, ja hyödyntää ”hävikkiaineksia” myös täytteissä.

      Kiitos sulle ja mukavaa viikonloppua sinnekin!

  2. Nyt osui ja uppos! Korvasin pinaatin lehtikaalella ja sipulia ja chiliä ei ollut, mutta mun makuun passaa näinkin. Erittäin helppo ja hyvä! Jatkoon ehdottomasti!

    1. piiapajunen
      27.4.2020, 10:53

      Huippua soveltamista, ja just nimenomaan soveltaen on aina paras! Jääkaapin sisältö vaan hyötykäyttöön, ja tuleepahan testattua erilaisiakin komboja. Tästä reseptistä on kyllä porukka laittanut Instagramin puolella niin huikeasti hyvää palautetta sekä törkeän hyvää makua ja helppoutta hehkuttaen 🙂 Meilläkin tätä tehty jo pariin otteeseen.

Kommentointi suljettu.