Kiinnitetty postaus

KUN ELÄMÄ VOI VÄLILLÄ “VÄHÄN” YLLÄTTÄÄ

Kaupallinen yhteistyö: OP

Elämä voi välillä yllättää. Tai jos totta puhutaan, niin elämähän tuppaa yllättämään meitä aika useinkin. Jos kokonaisuuskuvaa katsoo, niin onneksi tätä tapahtuu pääosin siellä asioiden hyvillä puolilla. Pienesti ja isosti.

Elämänsä rakkaus voi olla aivan nurkan takana (tai löytyi nurkan takaa, kun sitä vähiten odotti). Huikea työpaikka tai mieletön mahdollisuus uran puolesta on voinut aueta eteen silloin kun vähiten odotti. Unelmien koti on voinut löytyä sattumalta epätoivon hetkillä.

Uusi ystävä on saattanut tarttua matkaan yllättävästä teiden risteytymisestä. Treeneissä tai kilpailuissa paras tulos onkin voinut tulla kun sitä vähiten odotti. Raskaustesti on voinut näyttää plussaa, kun sitä ei olisi etukäteen millään uskonutkaan (vaikka se olisi alkuun herättänyt hurjiakin tunteita).

Mahdollisuuksia, iloisia sattumia ja onnen läimäisyjä. Kovaa päin näköä, heh.

Yllätyksellisyydessä piileekin se elämän syvin suola. Asiat voivat muuttua isosti ja hetkessä. Myös silloin, kun ketjureaktion lopullista tulemaa ei siinä hetkessä voi nähdäkään. Pienikin yllättävä sattuma voi ohjata elämän aivan eri raiteille. Ja joo, joskus ikävälläkin tavalla, mutta onneksi enimmäkseen hyvässä.

Missä elämä on yllättänyt minut hyvässä ja isosti?

Elämä on välillä yhtä sattuman kauppaa. Tässä muutamia ihania ja upeita yllätyksiä oman elämäni varrelta.

  • Löysin puolisoni lukiossa melkoisten sattumien kautta vajaa 14 vuotta sitten. Moni asia olisi voinut mennä hutiin ja ristiin, ja välillä hämmentää, että miten koko elämäni olisi voinut mennä eri tavalla parisuhteen myötä, jos olisinkin hakenut toiseen lukioon, harrastanut eri urheilulajia tai lukioajan muut seurustelusuhteet olisivatkin menneet edes hieman eri tavalla.
  • Tein raskaustestin “vastahakoisesti”, koska en olisi halunnut pettyä päivääni pilaten ja saada tikareita jo valmiiksi vuotavaan sydämeeni lisäksi juuri saadun ikävän diagnoosin perään. Tuo sillä hetkellä yllättänyt “kaksi viivaa” hokee nyt koiramme nimeä olkkarissa ja hakkaa Dublo-palikoita tv-tasoon.
  • Olen löytänyt ihan mielettömiä ystäviä elämääni yllättävistä paikoista ja yllättävistä ihmisistä. Urheilun parista. Somesta(!?). Työkeikoista. Kavereiden kavereiden tai “parempien puoliskojen” kautta. Ja yllättävintä näissä on ollut se, että olen ajattellut, että näiden ihmisten kanssa tuskin natsaisi sen syvemmin. Kuinka vähän tiesinkään!
  • Etsiessämme vuosia sitten ensiasuntoa hävisimme tarjouskaupan karvaasti “unelmien asunnosta”. Onneksi, sillä vastaan tuli a) paljon parempi/suurempi b) valmiimmaksi remontoitu ja c) suhteessa edullisempi asunto. Jossa olemme asuneet nyt neljä ja puoli vuotta! <3
  • Ostimme nyt keväällä seuraavan asunnon (uudiskohteen) peruutussijalta. Ostaja perui kaupat äkillisesti juuri ennen kaupantekoa, ja vuoden vaihteessa pääsemme unelmien kotiin!
  • “Keksin” urheilulajin vaihdon 2012 todella puskista. Päädyin ihan vahingossa lukemaan lajiin liittyviä blogeja, kun puolisoni oli tsekkaillut näitä läppärillään (Jonnet ei muista GymSpacea). Se oli menoa sitten, ja vastoin luonnettani ja urheilijaminääni lajivaihdos tehtiin vauhdilla. Ja kuinka tämän lyhyen hetken pohjalle onkaan rakentunut nykyinen ammattini, meidän yhteinen yrityksemme ja monet tärkeät ihmissuhteet.
  • Tein aikoinaan muutoksen kilpailusuunnitelmiin melko lennosta, ja ajattelin sittenkin käydä testaamassa kansainvälistä kilpailuiskua hieman etukenossa, että pystyisin hiomaan tekemistäni kohti loppukautta. Voitinkin koko kisan ja sain lajin ammattilaiskortin.

Sitten voi tulla niitä kipeitä paikkoja. Aivan yllättäen. Onhan niitä tullut, ja syvältä on riipaissutkin. Ja sillä hetkellä arvoon nousee ne asiat, joiden avulla on luonut turvaa ja vakautta parempina hetkinä. Ne asiat, joista on hihitellen “kerännyt aikuispisteitä”, kun on saanut näitä hoidettua. Ne asiat, joille ei välttämättä silloin ole ollut hirveästi kiinnostusta tai muka aikaa, koska eiväthän ne ole “tällä hetkellä akuutteja”. Mä tiedän. Trust me.

Tuossa pari viikkoa taaksepäin sain kokea ison säikähdyksen. Ehkä kolmas spontaani ajatus tuossa tilanteessa oli se, että onneksi meillä on tilanne turvattu, jos tässä käykin “isosti”. Ja varsinkin kun oltiin juuri lyöty nimet paperiin isosta asuntosijoutuksesta, ja minä makasin Taysilla päivystyksessä tutkittavana. Onneksi tässä taidettiin selvitä isolla säikähdyksellä.

Miten me ollaan otettu huomioon tulevaisuuden yllättävät tilanteet?

Säästäminen. Pyrimme pitämään puskuria tilillä nopeaan reagointiin mutta myös rahastosäästäen pitkälle tähtäimelle. Parastahan on, jos ne säästöt voi laittaa johonkin kivaan ja hauskaan eikä ikävän tilanteen paikkaamiseen. Mutta molemmissa tulee tarpeeseen. Toivottavasti ekassa vaihtoehdossa. 🤪

Asuntolainaan korkokatto. Nyt kun uuden kodin mukana tulee suurempi asuntolaina, niin kaveriksi me napataan korkokatto. Korkokaton kohdalla onkin suotuisa tilanne, sillä nyt kun korot ovat olleet pitkään todella alhaiset, niin korkokatto on alhaisten korkojen kohdalla suhteellisen edullinen ottaa. Kun asuntolainaa tullaan maksamaan pois seuraavat 25 vuotta, niin on hyvinkin todennäköistä, että tällä aikavälillä korkotaso tulee muuttumaan. Korkokatolla voidaan varmistaa, etteivät kuukausierät lainan takaisimaksuissa karkaa kohtuuttoman suuriksi.

Lainan takaisinmaksuturva. Lainan takaisinmaksuturvan avulla pystytään huolehtimaan lainan takaisinmaksusta, jos työt tai työkyky lähtee alta. Myös esimerkiksi, jos puolisolleni tapahtuisi jotain, ja jäisin yksin tyttäremme kanssa, niin takaisimaksuturva auttaisi selviämään asuntolainamme kanssa.

Vakuutukset. Ollaan vakuutettu meidät itsemme. Minut, puolisoni, vauvamme, koiramme ja kotimme. Henkivakuutuksella saadaan turvattua muun perheen tilanne, jos pahin tapahtuu.

Lisäksi parin viikon takainen säikähdys jäi tosissaan pyörimään mieleen siinä mielessä, että pitäisikö hankkia lisäksi vakavan sairauden turva. Koska jos olisikin ollut jotain pahempaa, niin tuota olisi jo tarvittu. Se olisi pieni varautuminen, mutta suunnattoman iso apu, jos jotain ikävää osuisikin tielle.

👉🏼 BTW. Tiesitkö, että OP:lta saat alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille NewLife-vakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi maksutta? Mä en meinaan tiennyt, ja nyt laitettiin homma hoitoon. Lisätietoa NewLife-vakuutuksesta täältä.

elämä voi

Aikuispisteitä ropisee. Ja se huvittaa.

Keskusteltiin näistä “turvatekijöistä” Johanneksen kanssa yksi päivä. Oli huvittavalla tavalla super aikuinen fiilis käydä ihan oikeasti läpi, että miten me hanskataan tilanne, jos jotain käykin. Mitä tapahtuu, jos eteen tuleekin tilanne “X”? Miten me ollaan tällaiseen varauduttu vai ollaanko?

Johanneskin totesi, että yllättävän pienillä saa paikattua niitä pahimpia keissejä. Tai lähinnä niistä seuranneita tilanteita. Vaikka sitä haluaisi uskoa, ettei itselle niitä ikävimpiä tilanteita elämässä osu, eikä välttämättä osukaan. Itseasiassa on hyvin tervettä, että ei osaa pelätä pahimpia, ja erittäin todennäköisesti kaikki meneekin hyvin.

Mutta senkin varalta, että jos jotain yllättävää ja ei-toivottua kävisikin, niin elämää ja taloutta voi olla hyvä turvata etukenosta. Pieni siirto nyt voi olla iso huojennus. Katso lisää OP:n Talouden turvista TÄÄLTÄ.

Asuntolainan ja korkokaton myöntää osuuspankki. Takaisinmaksuturvan myöntää OP – Henkivakuutus Oy ja/tai Pohjola Vakuutus Oy. Vakavan sairauden turvan myöntää OP – Henkivakuutus Oy ja Pohjola Vakuutus Oy. Henkivakuutuksen myöntää OP – Henkivakuutus Oy. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.

 

Edellinen postaukseni:
HEI PIIA, MITÄ SULLE KUULUU?

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (1)
  1. Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!🤍

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Kommentointi suljettu.